Μια εικόνα χίλιες λέξεις (κινέζικο ρητό)

Τρεις ημέρες κράτησε η χαρά των Τούρκων για την ελεύθερη πρόσβαση στο YouTube- διάστημα στο οποίο ο δημοφιλέστατος ιστότοπος πρόλαβε να παραδώσειμαθήματα ήθους και σεβασμού της ελευθεροτυπίας. Στους Τούρκους βεβαίως, όχι στην μητρική Google, που δείχνει όλα αυτά να της φαίνονται κινέζικα.  

Μαζί σου, Σίλβιο για μια μαροκινή νέα (πολύ νέα!)

Πίστευε κανείς σωστός ΠΑΣΟΚος ότι είναι ποτέ δυνατόν να υπάρξει δεύτερος Ανδρέας; Δεύτερος ηγέτης με τέτοια "απλή" άποψη για τη ζωή; Και όμως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι βάλθηκε να μας πείσει ότι "ο Ανδρέας Ζει!". Είναι άραγε οι Ιταλοί ψηφοφόροι τόσο ώριμοι όσο οι Έλληνες του '80;

Το δαχτυλάκι του νόμου

Μιλώντας στον Αλέξη Παπαχελά το βράδυ της Δευτέρας ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα από το πολιτικό παρελθόν το δικό του και της πατρίδας μας. Όπως επί παραδείγματι την απόφασή Του να μην καταδικαστεί τελικά από το Ειδικό Δικαστήριο ο Ανδρέας Παπανδρέου. Μα, κατάλαβα καλά;

Ξεκίνησε η συνέντευξη; Ε, κλείστο!

Ο Ιοβόλος επιθυμεί να εξάρει την προχθεσινή πολιτιστική προσφορά του Πρωθυπουργού, ο οποίος κατάφερε το αδύνατο: Να κάνει ένα εκατομμύριο Έλληνες να κλείσουν την τηλεόραση! Όχι μόνιμα. Μόνο για όσο διαρκεί η διακαναλική συνέντευξη. Ε, κάτι είναι και αυτό.  

Τελικά, και οι... έξι ήταν υπέροχοι

Η εκ μέρους του Άρειου Πάγου αναψηλάφιση μιας ιστορικής δίκης δείχνει ότι για τους ίδιους λόγους που η μελέτη της ιστορίας μπορεί να φαίνεται σε κάποιον εξαιρετικά μάταιη ενασχόληση , σε κάποιους άλλους φαντάζει από χρήσιμη έως... ρομαντική.    

v