Ξεκίνησε η συνέντευξη; Ε, κλείστο!

Ο Ιοβόλος επιθυμεί να εξάρει την προχθεσινή πολιτιστική προσφορά του Πρωθυπουργού, ο οποίος κατάφερε το αδύνατο: Να κάνει ένα εκατομμύριο Έλληνες να κλείσουν την τηλεόραση! Όχι μόνιμα. Μόνο για όσο διαρκεί η διακαναλική συνέντευξη. Ε, κάτι είναι και αυτό.  
Το πιο ενδιαφέρον σημείο της προχθεσινής συνέντευξης του Πρωθυπουργού κατά τη γνώμη του Ιοβόλου δεν ήταν- βεβαίως- τίποτα από αυτά που ανακοίνωσε, ούτε η ελλιπής γνώση του των ελληνικών που ίσως τον καθιστά συμπαθή σε ορισμένους πονόψυχους («το καημένο…»).

Δεν ήταν ακόμη ούτε οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων που ήταν επαρκείς, ούτε η μεγάλη του διάρκεια που θύμισε… Φιντέλ.

Το σημαντικό έχει να κάνει με την τηλεθέαση: Την διακαναλική συνέντευξη του Πρωθυπουργού παρακολούθησαν ένα εκατομμύριο λιγότεροι άνθρωποι από αυτούς που μία εβδομάδα νωρίτερα είχαν παρακολουθήσει το δημοφιλές «Νησί»!

Στις περιπτώσεις όμως των διακαναλικών προγραμμάτων, για να μειωθεί η τηλεθέαση θα πει πρακτικά ότι ένα μεγάλο μέρος του φιλοτηλεοπτικού κόσμου- εκείνο που δεν καταφεύγει σε λύσεις τύπου «Τηλεφώς»- προτίμησε να κλείσει την τηλεόραση εντελώς!

Όποιος έστω και λίγο έχει επαφή με το τι συμβαίνει καταλαβαίνει πόσο δύσκολο είναι να κλείσει η τηλεόραση στο μέσο ελληνικό σπίτι μετά τις 7-8 το βράδυ. Και όμως! Ο Πρωθυπουργός το κατάφερε. Και αυτό δειχνει ότι οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι...

Όπως, αν κατάλαβα καλά κατάφερε και κάτι άλλο. Να ξεπατικώσει μια καταπληκτική συνήθεια που είχε και ο πατέρας του, Ανδρέας όταν είχε απέναντί του δημοσιογράφους.

Τον ρωτούσε μια ερώτηση ο δημοσιογράφος. Ο Ανδρέας ξεκινούσε την απάντηση λέγοντας γενικούρες «Το θέμα που θέτετε είναι πολύ σημαντικό…» και μπλα μπλα μπλα. Στην αμέσως επόμενη φράση του ερχόταν το κόλπο. «Θα μου επιτρέψετε όμως να πω ότι το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι….» και έλεγε ξανά το δικό του.

Η λογική δεν είναι περίπλοκη. Θα βρεθούν κανα- δυό ξύπνιοι που θα καταλάβουν ότι η ερώτηση μένει αναπάντητη. Ε, και; Για αντάλλαγμα μπορώ να εκθέτω το 99% αυτών που με παρακολουθούν στην δική μου προπαγάνδα.

Έτσι και Ο Γιωργάκης. Προσήλθε στη συνέντευξη απαλλαγμένος από την ηθική επιταγή ότι πρέπει να απαντά σε αυτά που τον ρωτούν. Και μετά το πράγμα έγινε εύκολο.

Το έλεγε νομίζω και ο Απολιναίρ: Το δύσκολο είναι να ξεπεράσετε τις αναστολές σας. Τα υπόλοιπα απλώς θα ακολουθήσουν…
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v