Μαζί σου, Σίλβιο για μια μαροκινή νέα (πολύ νέα!)

Πίστευε κανείς σωστός ΠΑΣΟΚος ότι είναι ποτέ δυνατόν να υπάρξει δεύτερος Ανδρέας; Δεύτερος ηγέτης με τέτοια "απλή" άποψη για τη ζωή; Και όμως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι βάλθηκε να μας πείσει ότι "ο Ανδρέας Ζει!". Είναι άραγε οι Ιταλοί ψηφοφόροι τόσο ώριμοι όσο οι Έλληνες του '80;
Ήμασταν ως Έλληνες υπερήφανοι για τα ήθη που έφερε στην πολιτική κατά τη δεκαετία του 1980 ο Ανδρέας Παπανδρέου. «Ο Πρωθυπουργός είναι μάγκας. Πάει στη Ρίτα έχει γκόμενες, πίνει και καπνίζει. Κάνει και καμιά κομπινίτσα». Πραγματικά ο Ανδρέας είχε φέρει το λαό στην εξουσία.

Όχι όμως το «λαό» του Λένιν και του Μάρξ, αλλά τον ελληνικό λαό- αυτόν που επηρμένου λεβέντη, του ψιλολαμόγιου με τις συνήθειες διασκέδασης που προσιδιάζουν στον «Ζορμπά».

Η αισθητική της εξουσίας επιδεινώθηκε απότομα και η κριτική προς την ηγεσία απεδίδετο  σε "ζήλια" και σε "εμπάθεια".

Η προσγείωση για τους... λεβέντες ψηφοφόρους ήταν οδυνηρή, αφού ακολούθησε το ακριβώς αντίθετο- ο Κώστας Σημίτης, στον οποίο θα μπορούσε να καταλογίσει κανείς πολλά πράγματα αλλά όχι ότι ξέρει «να γλεντάει τη ζωή του!». Ο Έλλην αναγκάστηκε να νιώσει εκσυγχρονισμένος, να αντικαταστήσει την πληθωρική Μιμή με τη στεγνή Δάφνη και να τοποθετήσει τον «κοντό με τη γραβάτα» στο «χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Που τα θυμήθηκες καημένε; θα πείτε. Όχι δεν είναι ο εκλογικός πυρετός (λέμε τώρα…). Είναι οι ειδήσεις που φτάνουν εξ Ιταλίας για τον φυσικό διάδοχο του Ανδρέα, τον καταπληκτικό Σίλβιο.

«Είμαι παιχνιδιάρης, γεμάτος ζωή. Λατρεύω τη ζωή, λατρεύω τις γυναίκες» είπε πρόσφατα σχολιάζοντας τις νέες αναφορές για επί πληρωμή συνέυρεσή του με 17χρονη μαροκινή, η οποία αποκάλυψε ότι «έλαβε 30.000 ευρώ, μετά από συνάντησή της και σεξουαλική επαφή», με τον κ. Μπερλουσκόνι.

Σαν να μην έφθανε αυτό η κοπέλα είχε συλληφθεί με την κατηγορία της κλοπής- κάτι που «ανάγκασε» (;) τον καβαλιέρε να πάρει ο ίδιος τηλέφωνο και να ζητήσει την απελευθερωσή της αφού του είχαν δήθεν πει ότι ήταν συγγενής του Αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ!

Κάθε φορά που νομίζει κανείς ότι ο κ. Μπερλουσκόνι έχει εξαντλήσει τον εαυτό του, αυτός πηγαίνει λίγο παραπέρα. 

Κράτα εσύ Γιωργάκη τους μαραθωνίους και τα ενεργειακά βραχιόλια. Ο Σίλβιο λέει να κρατήσει την 17χρονη.  Συγγνώμη που ρίχνω το επίπεδο, αλλά αν ζούσε ο Ανδρέας ποια λέτε ότι θα ήταν η γνώμη του;   
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v