Έκκληση στο ΚΚΕ

Ο Ιοβόλος πήγε τη βόλτα του στο Σύνταγμα μπας και αγανακτήσει περισσότερο εκεί αλλά, αν εξαιρέσει κανείς την πολυκοσμία, δεν βρήκε άλλη αφορμή. Σκέφτηκε όμως το επόμενο κρίσιμο βήμα και αποφάσισε να απευθύνει μια ανοικτή επιστολή στο ΚΚΕ.  

Κ13

Ποια (πρέπει να) είναι τα όρια της ελευθερίας των παιδιών στο διαδίκτυο; Το "αυτά που ορίζουν οι γονείς τους" είναι μια εύκολη απάντηση, αλλά απέχει πολύ από το να είναι πλήρης. Η συζήτηση για το αν επιτρέπεται το Facebook και σε ποιες ηλικίες, ξεδιπλώνεται και θέτει τους απανταχού γονείς προ των ευθυνών τους.    

Ούτε μια ερώτηση;

Κλείνουν σχεδόν δύο χρόνια από τότε που ο ελληνικός λαός ψήφισε αυτούς που του έλεγαν ότι "λεφτά υπάρχουν". Δυό χρόνια που η μόνη "ελπίδα" που οι ψηφοφόροι έλαβαν ήταν η ελπίδα να τελειώσουν κάποια στιγμή οι φόροι. Μήπως ήρθε η ώρα να ρωτηθεί αυτός ο λαός αν εξακολουθεί να επιθυμεί αυτήν την Κυβέρνηση και- κυρίως- αυτήν την πολιτική;

Ασυλία στο άσυλο

Το δικαστήριο αθώωσε τους τρεις Πρυτάνεις που κατηγορήθηκαν για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση του αντιεξουσιαστικού site Indymedia. Εκτος των άλλων, μια δικαστική νίκη υπέρ του πανεπιστημιακού ασύλου.    

Το θάρρος της γνώμης

Οι προτάσεις του Διονύση Σαββόπουλου για τη λαθρομετανάστευση δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική. Όχι βέβαια γιατί είναι "ρατσιστικές", αλλά γιατί αν μπορούσε η "γη στα νησιά του Αιγαίου" να καλλιεργηθεί σιγά μην ήταν "αραιοκατοικημένα". 

v