Πρώτο Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας στην Αθήνα

Η Γαλλική κουζίνα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε όλο τον κόσμο, και αυτό ισχύει και για την Ελλάδα. Εγώ πιστεύω μάλιστα ότι το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά και καλά σημεία όπου μπορεί κανείς να έρθει σε επαφή με τη γεύση, την αισθητική αλλά και την όλη κουλτούρα της Γαλλίας γύρω από το φαΐ και την καλοπέραση γενικότερα, αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα που ενισχύει την δημοτικότητα του Γαλλικού κρασιού παγκοσμίως.

Να όμως που οι Γάλλοι δεν επαναπαύονται στα ως τώρα δεδομένα, και εξακολουθούν να παίρνουν πρωτοβουλίες με στόχο να συνεχίσουν να φέρνουν τον κόσμο πιο κοντά στην πολυδιαφημισμένη γαστρονομία τους. Μία τέτοια πρωτοβουλία, που προμηνύεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, είναι το Πρώτο Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας, που θα λάβει χώρα στην Αθήνα και θα διαρκέσει όλο τον επόμενο μήνα.

Πρόκειται για πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας «So French, So Good», του Υπουργείου Οικονομικών και Βιομηχανίας της Γαλλίας, με στόχο την ενίσχυση των εξαγωγών των Γαλλικών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, την εκμάθηση της γαλλικής Τέχνης του τραπεζιού (Art de la Table), καθώς και την πρόσκληση παγκοσμίου ενδιαφέροντος για «ό,τι γαλλικό». Στην Ελλάδα η διοργάνωση υπογράφεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας, την Οικονομική Αποστολή Ubifrance και το ξενοδοχείο NJV Athens Plaza στο Σύνταγμα, υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, και θα διαρκέσει από την 1η έως τις 30 Ιουνίου 2011.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι οι ακόλουθες:

A. Aπό 1η έως 30 Ιουνίου 2011, στο ξενοδοχείο N.J.V. Athens Plaza
Προτάσεις γαλλικών μενού με απλές συνταγές της γαλλικής παράδοσης, στο εστιατόριο The Parliament αλλά και γρήγορες γευστικές προτάσεις στο Plaza Lounge

B. Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2011, στις 19.30, στο Institut français d’Athènes - Auditorium
(Είσοδος ελεύθερη/Ταυτόχρονη μετάφραση)
Στρογγυλή τράπεζα - Τι είναι οι σεφ σήμερα: ταξιδιώτες, συγγραφείς ή επιχειρηματίες;
Συνάντηση με Έλληνες και Γάλλους σεφ

Γ. Την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011, στις 20.00΄, στο Institut français d’Athènes - Auditorium
(Εισιτήριο €6)
CINEDOC: Προβολή της ταινίας "Mondovino" του Jonathan Nossiter

Δ. Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011, από τις 9.00΄ως τις 20.00΄στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza, αίθουσα «Pacific»
Η Οικονομική αποστολή Ubifrance διοργανώνει ένα εκθετήριο τροφίμων και ποτών ειδικά για επαγγελματίες.
Παρουσίαση των γαλλικών προϊόντων στους επαγγελματίες και στα ΜΜΕ: «Les saveurs et terroirs de France» και «Art de la table».

Περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας θα βρείτε στην ειδική ιστοσελίδα του Εμπορικού Τμήματος της Πρεσβείας της Γαλλίας, στην άλλη άκρη αυτού εδώ του link.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v