Έκκληση στο ΚΚΕ

Ο Ιοβόλος πήγε τη βόλτα του στο Σύνταγμα μπας και αγανακτήσει περισσότερο εκεί αλλά, αν εξαιρέσει κανείς την πολυκοσμία, δεν βρήκε άλλη αφορμή. Σκέφτηκε όμως το επόμενο κρίσιμο βήμα και αποφάσισε να απευθύνει μια ανοικτή επιστολή στο ΚΚΕ.  
Τιμημένο ΚΚΕ,

Σε παρακολουθώ χρόνια, αν και βέβαια δεν έχω την ηλικία σου. Βλέπω τις προσπάθειες που καταβάλεις για την επικράτηση του Κομμουνισμού ακόμη και στις εποχές που κάτι τέτοιο είναι εντελώς παράλογο. Βλέπω εδώ και δεκαετίες τον σχεδιασμό τον οποίο με συγκινητική σχεδόν αρτηριοσκλήρυνση εφαρμόζεις και τις πρακτικές που ακολουθείς, οι οποίες αν και συχνά ποταπές βαπτίζονται στην κολυμπήθρα του ηθικού σκοπού της επαναστατικής ανατροπής.

Είναι γνωστό το πώς έχεις ουκ ολίγες φορές «συνεργαστεί» με την αστυνομία εναντίον των φρικιών που «χαλούν την εικόνα της μαζικής διαμαρτυρίας» που το επιτελείο σου ενίοτε θεωρεί ότι εξυπηρετεί τους σκοπούς σου.

Είναι γνωστό πόσο άμεσα επεμβαίνεις σε οποιοδήποτε στοιχειωδώς μαζικό κίνημα φυτεύοντας στους κόλπους του τα επαγγελματικά σου στελέχη ώστε να εκμεταλλευτείς την αντίδραση του απλού πολίτη υπέρ της «ιδέας».

Είναι γνωστό ότι ο μηχανισμός σου των πιστών δεν θα διστάσει ούτε στιγμή να εκμεταλλευτεί την παραμικρή ευκαιρία με την ίδια ανηθικότητα που καταλογίζεις στους «κεφαλαιοκράτες» και την «πλουτοκρατία».

Καλό μου ΚΚΕ, θα ήθελα να σε παρακαλέσω για ένα πράγμα. Αν μπορείς, μην καπελώσεις και το κίνημα των «Αγανακτισμένων» όπως καπέλωσες, στέρησες από κάθε φαντασία και αυθορμητισμό και τελικά κατέστειλες το κίνημα του «Δεν Πληρώνω».

Καταλαβαίνω ότι για εσένα τόση μαζεμένη λαϊκή αντίδραση στα τεκταινόμενα είναι καθαρή σπατάλη χωρίς κάποια πολιτική σφραγίδα. Καταλαβαίνω ότι το θεωρείς παντελώς άσκοπο και ίσως να σε ξενίζει το ότι δεν περιέχει ίχνος από τον ξύλινο λόγο που τόσο πειθαρχημένα παπαγαλίζεις και κάνεις το χρόνο να φαίνεται ακίνητος.

Η απλή αντίδραση για εσένα «ρίχνει νερό στο μύλο της αντίδρασης» αφού δεν σε πείθει ότι θα καταφέρει να σημάνει και ουσιαστική αντίδραση.

Τα πράγματα όμως ξεκινούν από κάτω- θυμάσαι;- και σήμερα το «κάτω» είναι οι ανοργάνωτοι και αυτοί που κρατούν κατσαρόλες αντί για σφυροδρέπανα.

Η πιο φιλολαϊκή στάση είναι να αφουγκράζεσαι τι θέλει ο κόσμος και όχι να αναζητάς ευκαιρίες για να καρφώσεις τη σημαία του δόγματός σου στο κούτελο αυτού που δεν θέλει να ψηφίζει ή που δεν θέλει ό,τι κάνει να έχει έναν και μόνο αυστηρά καθορισμένο σκοπό.

Άσε λοιπόν αυτή τη μαζικότητα να ακολουθήσει το δρόμο της και ίσως να τη δεις εκφυλισμένη στην απλή πατατοτσαντίλα στυλ facebook. Ίσως πάλι αυτή να σε διδάξει ότι καλό είναι να τους θέλεις "να έρθουν όλοι όπως είναι".

«Ακόμη και με τα σκουλαρίκια», που έλεγε και ο μακαριστός.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v