(Άλλη μία) Αποστολή στο Μπορντώ

Και μιλώντας περί της Γαλλίας και της γαστρονομίας της, θα έχω την ευκαιρία να τις χαρώ αμφότερες πολύ άμεσα. Νωρίς-νωρίς την Παρασκευή πετάω για Bordeaux, καθώς έχω την τιμή να είμαι ανάμεσα στους κριτές άλλου ενός διεθνούς διαγωνισμού οίνου, του Citadelles du Vin.

Αυτή τη φορά το πρόγραμμα μοιράζεται σε κάπως μεγαλύτερο διάστημα, κι έτσι θα έχω λίγο περισσότερο χρόνο να περάσω στην όμορφη Γαλλική πόλη, τη "Μέκκα" του παλαιού (αν μη τι άλλο) κόσμου του κρασιού. Και βέβαια έχω οργανώσει τη διαμονή μου με τέτοιο τρόπο,  ώστε να την εμπλουτίσω με πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες εμπειρίες και δραστηριότητες εντός και εκτός οργανωμένου προγραμματισμού.

Ο Διαγωνισμός καθεαυτός δεν διαφέρει κατά πολύ από τους περισσότερους άλλους, καθώς διέπεται και αυτός από τους κανονισμούς του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV). Παρότι υπάρχει μία μικρή έμφαση στα Γαλλικά κρασιά, κατά 70% οι ετικέτες που διαγωνίζονται προέρχονται από όλες τις υπόλοιπες γωνιές του παγκόσμιου αμπελώνα. Αυτή τη φορά οι κριτές είμαστε μόλις 50 (επίσης από όλο τον κόσμο), ενώ εγώ θα συμμετέχω παράλληλα και σε μία υπο-επιτροπή κριτών, που θα απαρτίζεται μόνο από μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Οίνου και Αποσταγμάτων (FIJEV). Η υπο-επιτροπή αυτή θα απονείμει επιπλέον ένα ειδικό βραβείο στο κορυφαίο κρασί μίας συγκεκριμένης περιοχής, η οποία φέτος έχει αποφασιστεί ότι θα είναι η Μέση Ανατολή.

Τεχνολογίας (και ηφαιστειακής τέφρας) επιτρεπούσης, λοιπόν, από την Παρασκευή και για τις επόμενες ημέρες θα έχετε καθημερινή ανταπόκριση από το Μπορντώ. Ελπίζω ότι και αυτή τη φορά, για άλλο ένα συναρπαστικό οινικό ταξίδι, θα μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα του TeLeGourmet!...
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v