Anonymous και anenimerwtous

Κάστρο απόρθητο το ελληνικό υπουργείο δικαιοσύνης και μάγκες κατακτητές εκείνοι που κατάφεραν να διασπάσουν την άμυνά του; Μπα, δε νομίζω. Η επίθεση των Anonymous αποκάλυψε ότι δεν είναι καλά ενημερωμένοι για το τι εστι ελληνική δημόσια υπηρεσία και πόσο εύκολο της είναι να καταρρεύσει από μόνη της.  

Αν το δηλώσεις, δεν μπορείς να το σώσεις

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μπήκε στο πάνθεον των πολιτικών εκείνων που η ιστορία θα κρίνει μια τους αρνητική δήλωση τελικά σπουδαιότερη από τους ίδιους. Ο Λάκης Γαβαλάς πάλι, είναι διαφορετική περίπτωση.    

Αιώνια τα κουσούρια του

Ο δημοσιογράφος που ανώνυμα τόλμησε να μιλήσει για τα αρνητικά στοιχεία στο χαρακτήρα και το έργο του Θεόδωρου Αγγελόπουλου μια ημέρα μετά το θάνατό του, έφαγε χοντρό κράξιμο. Από αισθητικής πλευράς ίσως και να συμφωνώ, επί της αρχής όμως δε νομίζω ότι ο νεκρός αυτομάτως μπαίνει στο απυρόβλητο για τα πεπραγμένα του.

Να της πεις ότι πέρασε ο Ντίνος

Πριν λίγα χρόνια βρέθηκα με δυο φίλους στο Μέγαρο για να παρακολουθήσουμε ένα αφιέρωμα στο έργο του Ντίνου Χριστιανόπουλου με καλεσμένο τον ίδιο. Η συνταγή ήταν η γνωστή: πρόλογοι, απαγγελίες κλπ χωρίς όμως ένα βασικό συστατικό. Έλειπαν εντελώς οι φιλοφρονήσεις, αφού ο ποιητής δεν ήταν διατεθειμένος να εμπλακεί σ' αυτό το καθιερωμένο σε τέτοιες περιστάσεις θέατρο.

"Όλοι ενωμένοι για τη Μεγάλη Νίκη"!

Μπορεί κάποιος να νιώθει ότι οι εποχές των μεγάλων κοινωνικών αγώνων έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Μπορεί να νιώθει ότι τα μεγάλα ιδανικά για τα οποία αξίζει να θυσιαστεί κανείς έχουν πλέον χαθεί. Για αυτόν- τον απελπισμένο- υπάρχει η δήλωση του Προέδρου του Ολυμπιακού. 

Εξεταστική και άλλα

Είπε κανείς ότι τα πανεπιστήμια του εξωτερικού είναι καλύτερα από τα δικά μας; Άντε καλέ. Αφού εμείς έχουμε δωρεάν Παιδεία.

v