ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - To "4" πάει Αμερική!...

Σήμερα είχα σκοπό να ασχοληθώ με τη διεθνή θεματολογία. Στην αρχή είπα να γράψω για την Αυστραλία που εδώ και λίγες ώρες που ξημέρωσε γιορτάζει την Εθνική της Επέτειο ως χώρα και τα Shiraz θα ρέουν σαν άφθονα. Έπειτα το μετάνιωσα και σκέφτηκα να γράψω για τη Σκωτία, που απόψε γιορτάζει τη μνήμη του εθνικού της ποιητή Robert Burns, οπότε το παραδοσιακό μενού της βραδιάς περιλαμβάνει τοπικά πιάτα όπως το haggis, και βέβαια μπόλικο malt whisky. Και ύστερα έλαβα ένα βραδινό τηλεφώνημα από τον φίλο μου τον Χρήστο τον Αϊβαλή, και η Ελληνικότητα του θέματος αυτού του post "κλείδωσε", χωρίς δεύτερη σκέψη.


Τα νέα, λοιπόν, από τη Νεμέα και το Κτήμα Αϊβαλή είναι πολύ ευχάριστα και έχουν να κάνουν με την εξαγωγική του δραστηριότητα, η οποία τελευταία έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Απόψε μάλιστα ο Χρήστος μου τηλεφώνησε κατενθουσιασμένος, λόγω των τελευταίων συμφωνιών του Κτήματος με μεγάλες εταιρείες εισαγωγής Ελληνικών κρασιών που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ. Η πιο πρόσφατη από αυτές είναι με την εταιρεία Dionysos Imports που έχει έδρα στην Πρωτεύουσα, Washington DC, και αφορά στην εξαγωγή μίας αρκετά ευρείας γκάμας κρασιών του Κτήματος Αϊβαλή, η οποία δεν περιλαμβάνει μόνο κρασιά Νεμέα ΟΠΑΠ, με επίκεντρο το Αγιωργίτικο. Έτσι, καθ' οδόν για τις ΗΠΑ θα βρίσκονται σύντομα το βιολογικό Ασύρτικο, το ροζέ από Αγιωργίτικο και Cabernet Sauvignon, καθώς και το ερυθρό χαρμάνι από Cabernet Sauvignon και Merlot. Εννοείται, βεβαίως, ότι η παραγγελία περιλαμβάνει και το Μονοπάτι, καθώς και το θρυλικό "4", γεγονός που από μόνο του είναι κοσμοϊστορικό!


Ομολογώ ότι, παρά την φιλική μου σχέση με το Χρήστο, κάποια από αυτά τα κρασιά δεν τα έχω δοκιμάσει ο ίδιος. Αυτό όμως θα αλλάξει σύντομα, γιατί έχω σκοπό να κατέβω στη Νεμέα για να τα δοκιμάσω, αλλά και για να τον συγχαρώ κατ' ιδίαν γι αυτή τη μεγάλη του επιτυχία. Α, σύντομα επίσης θα μοιραστώ μαζί σας και μία σπουδαία είδηση σχετικά με την οικογένεια Αϊβαλή - αν αυτό σας ιντριγκάρει, κάντε λίγη υπομονή και θα ενημερωθείτε πρώτοι, την κατάλληλη στιγμή!...

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v