Παπαδιές και παληκάρια γίναμε μαλλιά- κουβάρια

Και ενώ ο πρωτοπόρος μητροπολίτης Σεραφείμ προτείνει την χειροτονία γυναικών, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κρατάει το... ίσο απαγορεύοντας σε κορίτσια τη φοίτηση σε εκκλησιαστικά γυμνάσια και λύκεια. Δύο προωθημένες και κοινωνικά ευαισθητοποιημένες προτάσεις απο την εκκλησία. Αν απαγόρευε, και στα αγόρια, ακόμα καλύτερα.         

Αψού

Η νέα γρίπη καλεί τους τηλεθεατές στον πανικό και αυτοί δείχνουν να ανταποκρίνονται. Ο Ιοβόλος αναρωτιέται για το ποια είναι τα όρια της πραγματικότητας και ποια είναι τα αντίδοτα για το σύνδρομο της τηλεοψίας.    

Ρόδα είναι και γυρίζει

Αποσύρσεις, φορολογία, αύξηση των τελών κυκλοφορίας, μείωση των τελών κυκλοφορίας, επιβολή δασμών, απελευθέρωση δασμών, αυστηροποίηση του ΚΟΚ, αύξηση προστίμων, (αναγκαστική) οικολογική στροφή. Η Ελλάδα είναι ένα (μάλλον παλιό) Ι.Χ.

Το ροζ που δεν ξέχασαν

Και ενώ η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητείται όχι από παντού αλλά βασικά από το εσωτερικό της παράταξης, ο κ. Αλαβάνος μεταβαίνει στα εξωτικά Ζωνιανά για να παρουσιάσει το σχέδιό του για την αξιοποίηση του... ορεινού όγκου του Ψειλορίτη.     

... τους φταίνε οι τρίχες

Βοήθεια στο... πολιτιστικό της έργο ζητά η Didi Music από την εταιρία "Νέα Οδός" που διαχειρίζεται συγκεκριμένο τμήματης εθνικής οδού. Γιατί, όπως σωστά επισημαίνει, η πολιτιστική αποκέντρωση είναι υπόθεση όλων μας!

Η λαιμαργία για την εξουσία

Οι αιτιάσεις που εκτοξεύονται πλέον πανταχόθεν κατά της δεδηλωμένης απόφασης του Γιώργου Παπανδρέου να διαλύσει τη Βουλή μη στηρίζοντας την υποψηφιότητα Παπούλια τον ερχόμενο Μάρτιο, εκθέτουν την Αξιωματική Αντιπολίτευση και δηλώνουν την λαιμαργία (βλέπε δίπλα) του βαθέως ΠΑΣΟΚ για την εξουσία. Α, για να μη μπερδευτείτε: οι ίδιοι το ονομάζουν "εθνικό συμφέρον".    

Ψυχική εφορία

Οι περιπέτειες ενός φίλου που νόμιζε ότι δε χρωστά πεντάρα στην εφορία δεν είναι ευχάριστες αλλά ίσως είναι διδακτικές. Ο Ιοβόλος τις παρουσιάζει για να παρουσιάσει, σε όλους εμάς τους "ταμειακώς εντάξει", τις ψυχικές μεταπτώσεις ενός παραβάτη.  

Πολλές ταινίες βλέπεις

Ήμουν σήμερα το πρωί στην προβολή του «Taking Pelham 123». Στο θρίλερ του Τόνι Σκοτ, ο Τραβόλτα και οι συνεργοί του αρπάζουν ένα συρμό του μετρό της Νέας Υόρκης, κρατούν ομήρους 18 ανθρώπους και η αστυνομία, ο δήμαρχος κι ο Ντενζέλ πρέπει να βγάλουν το φίδι απ' την τρύπα...

Delighted!

Τελειώνουν ποτέ τα προβλήματα για τους ικανούς ανθρώπους; Και βέβαια όχι, όπως θα απαντούσε και ο Ουίνστον Τσώρτσιλ. Ετσι, ο κ. Μαρκογιαννάκης, λίγες μόνο ημέρες μετά το ξέσπασμα του σάλου γύρω από την εμπλοκή του ονόματός του στη "σπείρα των 16", καλείται τώρα να διαχειριστεί κρίσεις όπως αυτές που προκαλούν οι Βρετανοί τουρίστες στη χώρα μας. (Και μία σχετική φωτογραφία που μου έφτιαξε το μεσημέρι)      

v