Το ροζ που δεν ξέχασαν

Και ενώ η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητείται όχι από παντού αλλά βασικά από το εσωτερικό της παράταξης, ο κ. Αλαβάνος μεταβαίνει στα εξωτικά Ζωνιανά για να παρουσιάσει το σχέδιό του για την αξιοποίηση του... ορεινού όγκου του Ψειλορίτη.     
Οι προθέσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για άρση της εσωστρέφειας και του αλληλοσπαραγμού στο εσωτερικό της παράταξης είναι απολύτως κατανοητές. Συνεπώς, οι σχετικές πρωτοβουλίες θεωρούνται αναμενόμενες και εύλογες, αφού χρειάζονται (έστω επικοινωνιακές) κινήσεις που θα παρελκύσουν την προσοχή.

Μέσω της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ που έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης στα δημοσιογραφικά γραφεία λοιπόν, ο κ. Αλαβάνος γνωστοποιούσε μια τέτοια πρωτοβουλία… «αλλάζοντας την πολιτική ατζέντα» (λέμε τώρα…)

Για το σκοπό αυτό, αύριο Πέμπτη ο κ. Αλαβάνος θα επισκεφθεί τα Ζωνιανά όπου από κοινού με καθηγητές του ΕΜΠ θα δημοσιοποιήσει το σχέδιό του για την ανάπτυξη της περιοχής των Ζωνιανών (sic), την οποία είχε επισκεφθεί μετά τα γεγονότα των συλλήψεων και των ναρκο-μαχών το χειμώνα του 2008.

Ετσι, μεσούντος του θέρους και της εσωκομματικής αμφισβήτησης ο κ. Αλαβάνος θα προτιμήσει να ρίξει το θερμόμετρο με την βαρύνουσας πολιτικής σημασίας «Μελέτη αξιοποίησης ορεινού όγκου του Ψηλορείτη στην περιοχή των Ζωνιανών».

Δεν αμφιβάλλω για τη χρησιμότητα της κίνησης. Για την ικανότητά μου αν αντιληφθώ την πολυπλοκότητα της σκέψης των αριστερών αμφιβάλλω…

Υ.Γ. Η μελέτη χρηματοδοτείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, διαβάζω στην ανακοίνωση. Είναι άραγε εκείνο όπου προεδρεύει ο αδελφός του Αλέκου, Γιάννης Αλαβάνος;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v