Τα νεράτζια της έριδος

Τα νεράτζια μαζεύονται, η αστυνομία εξοπλίζεται και η πόλη θωρακίζεται για μία από τις πιο ανόητες θεσμικές ρουτίνες του κράτους. Άραγε μετά απο αυτό θα σκεφτούν μήπως να καταργήσουν τις παρελάσεις; Αν δεν το κάνουν βάσει της κοινής λογικής, ας το κάνουν τουλάχιστον για να γλιτώσουν κανά γιαούρτι.  

Κι από αυγό τίποτα

Είναι σχεδόν τέσσερα χρόνια που παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα την “εξέγερση” διαρκείας που λαβαίνει χώρα απ' το Δεκέμβρη του 2008 και δώθε... Τέσσερα χρόνια σχεδόν, ώσπου οι ποιητές μας να καταφέρουν να οργανωθούν και να βγουν στους δρόμους εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους σε οποιοδήποτε σκοπό “παίζει” ετούτες τις ημέρες...

(Εθνική) περηφάνια και προκατάληψη

Τι είν' η πατρίδα μας; Μην είν' τα σύμβολά της, οι ετήσιοι τσακωμοί για το ποιος θα τα σηκώσει, και το πόσο κοντή θα είναι για τη σημαία της μια φούστα;

Τα δίφραγκα και ο πονηρός Μπένι

Δύο ευρώ υπολόγισαν στο ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα δώσει ο κόσμος για να τους γιαουρτώσει. Στο 1,90 δεν ήταν καθόλου σίγουροι. Με αφορμή την εκλογή Βενιζέλου και την αλλαγή σκυτάλης στο ΠΑΣΟΚ, ο Ιοβόλος φλυαρεί και θυμάται αλλοτινές «ΠΑΣΟΚιές».

Το παράλογο του ελληνικού δημοσίου

Ο Ιοβόλος φιλοξενεί την Οδύσσεια ενός φίλου αναγνώστη στις αχανείς αρχειοθήκες του τέρατος της κρατικής ασφάλισης που ακούει στο όνομα ΤΕΒΕ. Το παράλογο μπορεί να είναι πολύ πιο κοντά μας από ό,τι φανταζόμασταν...  [δίπλα βλέπετε γραφείο υπαλλήλου στο ΤΕΒΕ όπως φωτογραφήθηκε απο άλλο ασφαλισμένο].

v