Ραντεβού στο Οινόραμα 2012!

Αύριο Παρασκευή, 16 Μαρτίου, ξεκινάει το Οινόραμα, η μεγάλη επαγγελματική έκθεση κρασιού που γίνεται στην Αθήνα κάθε 2 χρόνια. Και φέτος, θα φέρει κοντά τους επαγγελματίες του κρασιού (παραγωγούς, διανομείς, εμπόρους, εισαγωγείς, κλπ) αλλά και του ευρύτερου κλάδου, ενώ παράλληλα θα δώσει την ευκαιρία και στους ερασιτέχνες οινόφιλους να δοκιμάσουν γνωστά και άγνωστα κρασιά και να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο.


Το Οινόραμα 2012 θα διεξαχθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο ΕΚΕΠ στη Μεταμόρφωση, και οι πόρτες του θα είναι ανοικτές κατά τη διάρκεια του 4ημέρου 16-19 Μαρτίου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάσουν οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα παράλληλα με την Έκθεση στον ίδιο χώρο, όπως είναι ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Οινοχοΐας, η Τελετή Απονομής των Μεταλλίων του 12ου Διεθνή Διαγωνισμού Οίνου Θεσσαλονίκης, και πολλές άλλες. Παρότι το Οινόραμα είναι θεωρητικά μία έκθεση για τους επαγγελματίες του κλάδου, είναι ανοικτή (και ιδιαίτερα δημοφιλής) για καθένα φίλο του κρασιού, ανεξάρτητα από την ιδιότητα ή το επίπεδο κατάρτισής του. Η είσοδος στο Οινόραμα κοστίζει €12, και το εισιτήριο ισχύει για όλες τις ημέρες. Περισσότερες πληροφορίες για τους εκθέτες, τις ώρες λειτουργίας, τις παράλληλες εκδηλώσεις, την πρόσβαση στο εκθεσιακό κέντρο, κλπ, υπάρχουν στην ειδική ιστοσελίδα www.oenorama.com.


Εγώ έχω τη ευχαρίστηση να συμμετέχω ως ομιλητής στο σεμινάριο/πάνελ με τίτλο «Social media και κρασί: ανατρέποντας τους κανόνες επικοινωνίας» την Κυριακή το πρωί στις 10.30. Στόχος του είναι να ενημερώσουμε τους οινοποιούς και γενικά τους επαγγελματίες του οινικού κλάδου σχετικά με τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που προσφέρουν τα νέα μέσα τεχνολογίας και επικοινωνίας, όταν χρησιμοποιούνται σωστά και εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλάνο μάρκετινγκ και επικοινωνίας.


Τέλος, έχω τη χαρά να ανακοινώσω και μία μεγάλη έκπληξη σε όλους τους φίλους του κρασιού: Το Σάββατο 16/3 στις 2 το μεσημέρι, θα βρίσκομαι στο stand 262 της εταιρείας διανομής οίνων και ποτών Foodrinco, όπου θα συντονίσω, μαζί με την οινολόγο Νανά Χρυσοχόου, μία κάθετη δοκιμή 7 εσοδειών Ξινόμαυρου από τη Νάουσα (Κτήμα Χρυσοχόου), ξεκινώντας από την τρέχουσα και φτάνοντας μέχρι την εσοδεία του 1994! Την Κυριακή 18/3, πάλι στις 2 το μεσημέρι, θα βρίσκομαι στο ίδιο stand, για να διαπιστώσουμε μαζί τη δυναμική παλαίωσης της γηγενούς Ναουσαίικης λευκής ποικιλίας Πρεκνάδι, δοκιμάζοντας την ετικέτα Πρεκνιάρικο του Κτήματος Χρυσοχόου σε δύο παλιές εσοδείες, του 2004 και του 1997. Και τις δύο αυτές μέρες οι επισκέπτες στο stand 262 θα μπορούν να απολαύσουν το τσίπουρο αλλά και την τεντούρα της Ποτοποιίας Πιλαβά, που θα τους κερνούν οι καλλίγραμμες κοπέλες που θα βρίσκονται εκεί ειδικά για την περίσταση. Παράλληλα θα ρίχνουν την επαγγελματική τους κάρτα στην ειδική "κάλπη" για να συμμετάσχουν στην κλήρωση που θα γίνεται στο τέλος κάθε μέρας, με έπαθλο από μία φιάλη magnum Νάουσα Χρυσοχόου με ιδιόχειρη αφιέρωση από τον οινοποιό.


Ραντεβού λοιπόν στο Οινόραμα 2012. Να μη λείψει κανείς!...

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v