Περί ψυχολογίας και δρ Έρβιν

Επειδή το προηγούμενο post για τον κ. Γιάλομ προκάλεσε αρκετά σχόλια, ο Ιοβόλος επανέρχεται με εμπρηστικές (;) απόψεις περί ψυχολογίας και... επιστημοσύνης.

Στην ουρά για όλους τους Γιάλομ

Την οικεία- από την εποχή του Κώδικα Ντα Βίντσι- αίσθηση αηδίας μού προκάλεσε η είδηση για τις ουρές που συνωστίστηκαν χθες στο Μέγαρο Μουσικής για να παρακολουθήσουν την ομιλία του ψυχολόγου και συγγραφέα αρκετών μπεστ σέλερς, Έρβιν Γιάλομ.

Περσινά ξινά σταφύλια

"Και για το Λυκαβηττό;" ρωτήθηκε στο τέλος της σημερινής συνέντευξης- παρουσίασης του προγράμματος του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών ο επικεφαλής του, κ. Γ. Λούκος. Και θυμηθήκαμε τα παλιά...

Οι πολλές φωνές δεν κάνουν την πολυφωνία

Μετά από τη νέα -συγκαταβατική αυτή τη φορά- «επίθεση» του Variety (1, 2, 3) κατά των bloggers -επαγγελματιών ή μη- και εν μέσω της σημαντικής κρίσης των έντυπων παραδοσιακών μέσων ας ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα.

Ατιμη επικαιρότητα που άλλους τους ανεβάζεις, και άλλους...

Είναι τελικά αυτή η άτιμη η επικαιρότητα, άδικη. Σκεφτόμουν την υπόθεση της υπουργού Εσωτερικών της Βρετανίας Τζάκι Σμιθ, που ζήτησε συγγνώμη από τον βρετανικό λαό γιατί οι ταινίες που «αγόρασε» ο σύζυγός της, χρεώθηκαν στον λογαριασμό της βρετανικής Βουλής.

Η ισότητα και η ισοπολιτεία

Στη δεκαετία του ΄70 οι γυναίκες σήκωσαν το λάβαρο της ισότητας. Σήμερα, τριανταπέντε χρόνια μετά, κανείς δεν τολμά να υποστείλει το λάβαρο. Εκτός ίσως από αυτές που θα βαδίσουν στο εργασιακό μονοπάτι του πολέμου για 15 επιπλέον χρόνια...

Το μήλο και η μηλιά

"Μα, πόσες ωραίες γυναίκες θα μαζέψει κοντά του ο εκλεκτός συνάδελφος Γιώργος Παπανικολάου;" απορούν οι κοσμικοί. Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Αυτός μία πήρε. Η άλλη - αυτή της διπλανής φωτογραφίας- του προέκυψε. Και ήρθε και φουριόζα!      

v