Δεν είμαι ζητιάνος...

Δεν θα περάσουν παρά λίγες ημέρες πριν ο Συνασπισμός ενεργοποιήσει την πλέον επιτυχημένη εκλογική στρατηγική: Την κλάψα ότι δε θα μπει στη Βουλή.  

Φτωχότερη η εκλογική αναμέτρηση

Αν ήταν να χάσουμε το Μιχάλη Λιάπη, καλύτερα να είχαμε ισόβια Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Αλλά έτσι είναι η πολιτική Μισέλ: Αγνώμων. Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι.      

Μα, για όνομα...

Από πού προκύπτουν αυτές οι άλλοτε παράτερες για το θρησκευτικό αίσθημα γιορτές- λέω, για τις γιορτές αυτών των ονομάτων που οι παλαιότεροι, λίγο εναλλακτικοί και πιθανόν αριστερούληδες γονείς αγχωνόντουσαν ότι ο παπάς θα αρνηθεί να δώσει «τέτοιο αντιχριστιανικό όνομα στο παιδί»;

Γκες χουζ μπακ!

Φιλοσοφία; Έχεις διαβάσει φιλοσοφία, με ρώτησε κάποιος πρόσφατα. Όχι, δεν έχω διαβάσει. Μα, είναι όλοι τους τόσο διαχρονικοί, τόσο επίκαιροι... ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας, ο Καντ, ο Μαρξ, ο Πάολο Κοέλιο... Όχι, όχι, όχι! Δεν είναι. Φαίνονται.

Πάλι εκλογές;

Μα, ακόμα δεν έχει βγει το καλοκαίρι αυτοί ετοιμάζουν εκλογές; Για να δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες να αποφασίσουν για το μέλλον τους; Προτείνω την καθιέρωση τριήμερης αργίας που θα έπεται της Κυριακής των εκλογών. Αν μη τι άλλο, τότε η συζήτηση για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών θα ενδιαφέρει αρκετούς.

Spartans, what is your profession?

Άδειασε η Αθήνα τον Αύγουστο; Όχι. Όχι μόνο γιατί οι πολίτες της δεν την εγκατέλειψαν μαζικά, όπως άλλες χρονιές, ένεκα οικονομικής κρίσης, αλλά και γιατί ήταν γεμάτη αστυνομικούς που "έκαναν τη δουλειά τους". Η οποία, σε περίπτωση που αναρωτιέστε, είναι "να κόβουν πρόστιμα". Έτσι τους ακούσαμε να λένε.

Αν δε με θέλεις εσύ μία, δε σε θέλω εγώ δέκα

Η διοργανώτρια εταιρεία αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδο σε Μουσουλμάνους, γιατί το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα έχει εναντιωθεί στη μπίρα, που κάνει τζίρο 2,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, και η μπίρα είναι χορηγός, αλλά το αλκοόλ απαγορεύεται από τον ισλαμικό νόμο. Βρείτε ποιος έχει δίκιο και κερδίστε εισιτήρια για τη συναυλία των Black Eyed Peas στη Μαλαισία.

v