Φτωχότερη η εκλογική αναμέτρηση

Αν ήταν να χάσουμε το Μιχάλη Λιάπη, καλύτερα να είχαμε ισόβια Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Αλλά έτσι είναι η πολιτική Μισέλ: Αγνώμων. Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι.      
Εντάξει η κρίση. Εντάξει οι πρόωρες εκλογές. Αυτή η δήλωση του Μιχάλη Λιάπη τι βόμβα ήταν; Με τι φρόνημα θα πάει η παράταξη στις εκλογές χωρίς Μιχάλη Λιάπη; Χωρίς τον ευπατρίδη bon viveur;

Ο κ. Λιάπης δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος και βύθισε στη θλίψη τους πολίτες που διαθέτουν χιούμορ και δεν έχουν συνδέσει τα συμφέροντά τους με τον γνωστό πολιτικό. Με μια πρώτη σκέψη θα τολμούσα να πω ότι μόνο η φυγή του Βύρωνα Πολύδωρα θα ήταν μεγαλύτερη απώλεια. Ας μείνουμε όμως στα όσα καταμαρτυρεί αποχωρώντας ο Μισέλ.

Δε μπορεί, λέει να αντικρύσει τους πολίτες μετά την προκήρυξη των εκλογών. Γιατί δεν αντιλαμβάνεται με τι επιχειρήματα η Κυβέρνηση καταφεύγει στις κάλπες. Περισσότερο όμως ακόμη, δεν καταλαβαίνει γιατί ο Πρωθυπουργός ενώ τον είχε διαβεβαιώσει ότι συμφωνεί με τις σκέψεις του περί εξάντλησης της τετραετίας ή έστω της de facto διορίας μέχρι το Μάρτιο αλλάζει τώρα γνώμη και κάνει εκλογές.

«Να προσέχεις τον ξάδελφό σου» λέγεται ότι έχει πει ο εθνάρχης στον Κωστάκη και η αλήθεια είναι ότι αυτός έκανε ό,τι μπορούσε.

Μέχρι και υπουργό Πολιτισμού τον έκανε, στο πιο λάδι υπουργείο τον έβαλε που μόνο προβολή και καθόλου έκθεση δεν έχει. Μέχρι βέβαια να σκεφτεί να βάλει εκεί τον Αντωνάκη, να γίνει και αυτός λαοπρόβλητος, να εξελιχθεί σε δελφίνο να έχει η Ντόρα να φοβάται και να μπορεί να αυτοπροταθεί σαν μέση λύση ο ίδιος ο Κωστάκης αν ο μη γένοιτο…

Για να έρθει μετά το κ@#$παιδο να μιλήσει για «ηθικό ανάστημα». Σε ποιον; Στον Κωστάκη που έκανε τα στραβά μάτια για τη μέτρια ευφυϊα και τα ακόμη μετριότερα υπουργικά προσόντα του Μισέλ και πρόδωσε τη δική του ηθική δέσμευση ότι «θα διαλέξει τους καλύτερους». Είπα όμως ηθική δέσμευση και θυμήθηκα το διάγγελμα του Πρωθυπουργού.

Αλήθεια, γιατί «διάγγελμα» και όχι «ανακοίνωση»; Το διάγγελμα δεν είναι κάτι που γίνεται σε κρίσιμες για τη χώρα στιγμές, όταν η Κυβέρνηση πρέπει να απευθυνθεί στους πολίτες; Πέρα από την ανακοίνωση των εκλογών, ποια διαγγελία έκανε ο Πρωθυπουργός; Είπε ότι πρέπει να παταχθεί η φοροδιαφυγή και ότι πρέπει το φορολογικό σύστημα να γίνει δικαιότερο. Συγκλονιστικά νέα! Το γιατί δεν το έκανε στα πέντε χρόνια που ήταν Κυβέρνηση το ανέφερε καθόλου;

Υπήρχε όμως άλλη στόχευση. Να εμφανιστεί ως «Πρωθυπουργός». Γιατί σύμφωνα με τις έρευνες του πολιτικού μάρκετινγκ, οι ψηφοφόροι τείνουν να δείχνουν εμπιστοσύνη στον Κυβερνώντα- αν και συχνότατα όχι στην Κυβέρνησή του. Ίδια «πρωθυπουργική» εμφάνιση θα κάνει και την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη- εμφάνιση προ της οποίας φαντάζομαι ήθελε να μπει σε προεκλογική περίοδο ακριβώς για να έχει το πλεονέκτημα των κυβερνητικών εξαγγελιών από τη ΔΕΘ νωπό, λίγο πριν τις εκλογές.

Αλλά ο Λιάπης έδωσε τον τόνο αυτής της προεκλογικής εκστρατείας για τη Νέα Δημοκρατία: Γκρίνια και κατήφεια.

Ωραία ξεκινάμε. Μ΄ αρέσει.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v