Θα μου δώσεις λεφτά να αγοράσω φρεγάτες;

Όπως λέγεται, η Ελλάδα εξέφρασε την πρόθεση να προχωρήσει το σχέδιο αγοράς έξι γαλλικών φρεγατών. Πρόκειται για σχέδιο που είχαν «τάξει» στους Γάλλους οι κυβερνήσεις Καραμανλή και που φαίνεται ότι το ξαναζέστανε ο Γιώργος προφανώς προκειμένου να «δώσει και αυτός κάτι» στην κατ΄ ιδίαν συνάντησή του με τον κ. Σαρκοζί.

Κάποιοι είναι πιο μάγκες

Η τέχνη εντός του μεγάρου να οργιάζει, και η Βασιλίσσης Σοφίας εκτός του Μεγάρου να κλείνει γιατί κάποιοι "VIP" κύριοι επιθυμούν η λιμουζίνα τους να είναι ακριβώς απ΄έξω από το κτίριο, καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Γιατί, το πάρκινγκ πέφτει λίγο μακριά...     

Ξεχνάει ο Μητσοτάκης;

Ο Μητσοτάκης αποφάσισε να πάει (οικειοθελώς;) στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens. Εκεί, λέει, θα αναφερθεί αναλυτικά στο 1993 και τις μυστικές χρηματοδοτήσεις. Ναι, ναι, πρόκειται για το ίδιο το "1993" που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έπεσε με πρωτοβουλία του ακατανόμαστου. "Που βρήκες τα λεφτά Αντώνη;"       

Pimp my kid

Στο προηγούμενο τεύχος του Wired, κάποιος έγραψε στη στήλη των συμβουλών ότι αντί για παιδική μουσική βάζει στο μωρό του ν' ακούσει Zeppelin επειδή ο ίδιος δεν αντέχει τα χαζοχαρούμενα τραγουδάκια.

"Ζωτικός χώρος" για σκέψη

Μου προξενεί εντύπωση ότι στο Βερολίνο δεν υπάρχει ούτε ένα μουσείο αφιερωμένο στους παγκόσμιους πολέμους σε αντιθεση με τα τουλάχιστον επτά εβραϊκά. Έτσι, εξεπλάγην όταν σήμερα διάβασα την απόφαση του Ινστιτούτου Σύγχρονης Ιστορίας του Μονάχου να προχωρήσει το 2015 στην κυκλοφορία του "ο Αγών μου" του Αδόλφου Χίτλερ.

v