Βορειοκορεάτες οπαδοί made in China

Να που τελικά ο κομμουνισμός βγαίνει με διάφορους τρόπους κερδισμένος από το ότι το κινεζικό εργατικό δυναμικό είναι πάμφθηνο στη διεθνή αγορά. Αυτό τουλάχιστον θα πρέπει να θεωρούν οι Βορειοκορεάτες που νοίκιασαν κινέζους ως οπαδούς για να επυφημούν την ομάδα τους στο Μουντιάλ!    

Pick-up on South Street: Μαθήματα κινηματογράφου

Το 1953, ο Σαμ Φούλερ γύρισε μια υπέροχη ταινία για έναν πορτοφολά που κλέβει το λάθος πορτοφόλι. Είναι ένα πορτοφόλι που, εκτός από χρήματα και χαρτιά, περιέχει κι ένα μικροφίλμ το οποίο προορίζεται για τους ρώσους.

Η Τίνα και η ηλεκτρονική πραγματικότητα

Αν και η "μόδα της οικολογίας" έχει δώσει τη θέση της στη "μόδα της οικονομίας", οι προτάσεις Μπιρμπίλη για τις αλλαγές στην Αθήνα του 2014 εμφανίζονται ως δημοφιλείς στους κατατρεγμένους πολίτες. Λογικό αφού τους δίνουν το όραμα που η καθημερινότητά τους τούς στερεί. Εδώ που τα λεμε, γιατί να μην βαυκαλιζόμαστε (και) με τη virtual πραγματικότητα; Μια ζωή την έχουμε...  

Welcome to Greece, κουτόφραγκοι

Όχι, δεν είναι η εθνική υπερηφάνεια που με κάνει να θεωρώ βλακεία της ιδέα της Μάγιας Τσόκλη για πακετάκια- δωράκια της χώρας προς τους τουρίστες. Η κοινή λογική είναι. Η κοινή λογική που περιμένει οργανωμένο σχέδιο για τον τουρισμό και όχι επικοινωνιακές κουτοπονηριές που θυμίζουν Χαβάη.     

Να μπει "πόθεν έσχες" και στα σαλόνια!

"Του σαλονιού" είναι ο χαρακτηρισμός που πρέπει από σήμερα να ακολουθεί τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό του υπουργείου Οικονομικών, όπως καλά γνωρίζει ο οφειλέτης του δημοσίου Ιωάννης Δ. από τη Νίκαια που βλέπει τις πολυθρόνες του να βγαίνουν στο σφυρί για 3.976 ευρώ.      

Le Donk and Scorzayzee

Ο πατέρας του Σέιν Μέντοουζ ήταν ένας φορτηγατζής που έλειπε συχνά απ' το σπίτι. Μια μέρα ανακάλυψε το πτώμα ενός μικρού παιδιού και πέρασε ένα διάστημα ως ύποπτος για το φόνο.

v