Βροχή διακρίσεων για τα κρασιά μας στο εξωτερικό!

Επιτυχιών συνέχεια και πολύ χρυσάφι (σε επίπεδο μεταλλίων μιλώντας πάντα) για γνωστά και αγαπημένα κρασιά μας σε διεθνείς διαγωνισμούς που έλαβαν χώρα πρόσφατα. Τέτοιου είδους διακρίσεις μας κάνουν πάντα υπερήφανους - πόσο μάλλον σε μία περίοδο που το κρασί μας χρειάζεται κάθε δυνατή υποστήριξη - κι έτσι με χαρά σας ενημερώνω. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

* Με Χρυσό μετάλλιο βραβεύτηκε το λευκό ΤΗΕΜΑ 2009 από το Κτήμα Παυλίδη στη Δράμα, σε δύο από τους πιο σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς που έλαβαν χώρα το 2010, και συγκεκριμένα στον διαγωνισμό Vinalies Internationales που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, καθώς και στον διαγωνισμό Berliner Wein Trophy, που έλαβε χώρα στο Βερολίνο.

* Επίσης, στο πλαίσιο των διαγωνισμών που πραγματοποιήθηκαν τους προηγούμενους μήνες στο Λονδίνο, η Μαντινεία Νασιάκος 2009 από την Σεμέλη Οινοποιητική απέσπασε Χρυσό Μετάλλιο στον διαγωνισμό International Wine Challenge, Αργυρό Μετάλλιο και Καλύτερο στην Κατηγορία του στον διαγωνισμό International Wine & Spirits Competition και Χάλκινο Μετάλλιο στον διαγωνισμό Decanter World Wine Awards. Ακόμα διακρίθηκε με Αργυρό Μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης, καθώς και στον διαγωνισμό Challenge du Vin International που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία.

* Τέλος, και οι εφτά συμμετοχές του Κτήματος Γεροβασιλείου απέσπασαν σημαντικά μετάλλια στο διεθνή διαγωνισμό οίνου Decanter World Wine Awards! Συγκεκριμένα η ετικέτα Evangelo 2006 απέσπασε Regional Trophy, ως η καλύτερη Ελληνική ερυθρή συμμετοχή, ενώ Χρυσά Μετάλλια απέσπασαν οι ετικέτες Μαλαγουζιά 2009 και Viognier 2009. Επιπλέον οι ετικέτες Evangelo 2005, Sauvignon Blanc 2009 και Avaton 2007 βραβεύτηκαν με ασημένια μετάλλια, ενώ το Chardonnay 2009 του Κτήματος διακρίθηκε με χάλκινο μετάλλιο.

Να είστε σίγουροι ότι στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού τα μετάλλια και οι διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και εκθέσεις έχουν μεγάλη βαρύτητα, και κατ' επέκταση παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στις εξαγωγές και την εικόνα του Ελληνικού κρασιού γενικότερα. Πιστεύω όμως ότι και στην Ελλάδα, όσο η οινική μας κουλτούρα εξελίσσεται, ο οινόφιλος εκτιμά τις βραβεύσεις των κρασιών μας και το αποδεικνύει με πράξεις.

Στέλνω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όσους διαγωνίσθηκαν αλλά και σε όσους διακρίθηκαν (είναι σίγουρα κι άλλοι εκτός των παραπάνω). Ελπίζω να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους ακάθεκτοι γιατί δεν χορταίνουμε τα μετάλλια και τις διακρίσεις που μας φέρνουν κάθε φορά που επιστρέφουν από τις μεγάλες διοργανώσεις του εξωτερικού!...


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v