Welcome to Greece, κουτόφραγκοι

Όχι, δεν είναι η εθνική υπερηφάνεια που με κάνει να θεωρώ βλακεία της ιδέα της Μάγιας Τσόκλη για πακετάκια- δωράκια της χώρας προς τους τουρίστες. Η κοινή λογική είναι. Η κοινή λογική που περιμένει οργανωμένο σχέδιο για τον τουρισμό και όχι επικοινωνιακές κουτοπονηριές που θυμίζουν Χαβάη.     
Άκουσα προ ημερών τη μπούρδα που σκέφθηκε η αρμόδια για τον τουρισμό και υποτίθεται ειδική στα θέματα αυτά, Μάγια Τσόκλη. Η βουλευτής επικρατείας είχε την άκρως πρωτότυπη ιδέα να δίνει η πατρίδα μας σε κάθε τουρίστα ένα πακετάκι με δώρα- αγαθά της ελληνικής γης (πατέ ελιάς, γαλακτομπούρεκα, ένα τσαρούχι και δεν ξέρω εγώ τι άλλο).

Τα δωράκια αυτά μάλιστα, σκέφθηκε, είναι καλό να τα δίνουν στους τουρίστες πιτσιρίκια που παραπέμπουν στην αγνότητα και την αθωώτητα του τόπου μας. Προς τούτο, η κ. Τσόκλη, αφού συνεννοήθηκε με το υπουργείο Παιδείας, απευθύνθηκε σε δημόσια σχολεία για να ζητήσει μαθητές προς… χρήση. Η όλη πρωτοβουλία, διαπνεόμενη από «χιουμοράκι» τύπου ΠΑΣΟΚ, ονομάστηκε «επίθεση φιλίας».

Από μόνο του το εγχείρημα δεν βλάπτει κανέναν, παρά μόνο μέσω της βλακώδους αφέλειάς του- αυτής που πιστεύει ότι οι σημερινοί δυτικοί (ως επί το πλείστον) τουρίστες ενδιαφέρονται όχι για καλές τιμές και αναβαθμισμένες υπηρεσίες, αλλά για χαβανέζικη υποδοχή από ιθαγενείς που αναμένουν τους τουρίστες στο αεροδρόμιο με λουλουδένια στεφάνια.

Έλα όμως που οι εν εγρηγόρσει κομμουνιστές του ΚΚΕ εντόπισαν στην άχαρη εθνική τουριστική προσπάθεια «ιδεολογική τρομοκρατία, στην κυριολεξία επιχείρηση πλύσης εγκεφάλου παιδικών συνειδήσεων, ηλικίας 13 έως 15 χρόνων» και έβαλαν το δικό τους λιθαράκι κρετινισμού στην υπόθεση αυτή.

Άλλο να σχολιάσω δεν έχω και περιμένω κάποια σοβαρή προσπάθεια για τον ελληνικό τουρισμό. Ίσως να ντύναμε τις μαθήτριες της κ. Τσόκλη καραγκούνες;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v