The Foot Fist Way: Παιδικά δόντια στο τατάμι

Θέλουμε δε θέλουμε είναι η εβδομάδα που το ριμέικ του “Karate Kid” βγαίνει στις αίθουσες και κάποιος πρέπει να προειδοποιήσει τους λάτρεις της καθαρής οικογενειακής διασκέδασης ότι, στην ταινία που κάθε γονιός θα πήγαινε το γιόκα του για να μάθει τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι, ο Τζάκι Τσαν (που ανέλαβε το δύσκολο ρόλο του δασκάλου –βλέπε Μιγιάγκι) δέρνει παιδάκια.

Εν αρχή το κόμμα

Οι κυβερνητικές κινήσεις κινούνται συχνά στο χώρο του ιλαρού. Μία από αυτές τις περιστάσεις ήταν ο χθεσινός ανασχηματισμός, στον οποίο ο Πρωθυπουργός πρέπει να κατάλαβε  πόσο απαξιούν τα στελέχη της Κυβέρνησής του για τους θώκους και τα αξιώματα . Α, και τι θα πει "μικρό και ευέλικτο¨κυβερνητικό σχήμα".  Στη φωτό ο απών πρωταγωνιστής του χθεσινού ανασχηματισμού διερευνά τη θέση του στο κυβερνητικό σχήμα (η φωτογραφία δημοσιεύθηκε στα Νέα της 6/9).  

Η ηθική στην υπηρεσία του κρετινισμού

Αδυνατώ να καταλάβω όλους αυτούς τους υποτιθέμενους ηθικολόγους που κατά καιρούς καταφέρονται κατά κάποιας μορφής τέχνης η οποία υποτίθεται ότι με την ύπαρξή της και μόνο προσβάλει τη θρησκεία, τη δημόσια αιδώ ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Πέρα από τον δικό τους κρετινισμό, τους καλώ να συλλογιστούν και το πόσο καλό κάνουν στην καριέρα κάθε μετριότητας.     

Η σαρανταποδαρούσα κι ο χασαποσέρβικος

Προφανώς, το ότι μια ταινία παίζεται σε ένα φεστιβάλ δε σημαίνει τίποτε για το φεστιβάλ. Και το ότι μια σκηνή της ταινίας είναι φτιαγμένη για να σοκάρει και να μην αρέσει σε κανέναν δε σημαίνει τίποτε για την ταινία.

Τα πανεπιστημιακά συγγράμματα και μια απορία

Ποιος είναι ο τρόπος με τον οποίο επιλέγονται τα συγγράμματα που διανέμονται στους πανεπιστημιακούς φοιτητές;   Πως εξασφαλίζεται ότι ο κάθε καθηγητής δεν δίνει το δικό του βιβλίο (βλέπε διαδακτορική διατριβή), αλλά το καλύτερο δυνατό για την εκπαιδευτική διαδικασία; Όσοι καγχάσατε, κάνατε σωστά.   

Το Σύνταγμα αγαπά και τον θεριακλή

Αγαπητοί καπνιστές... σαν να μην πέρασε μια μέρα! Και πάλι στο κατώφλι της απαγόρευσης και σαν να βλέπω μέσα σας δειλή και φωλιασμένη την ελπίδα ότι το περσινό φιάσκο με την αδυναμία εφαρμογής θα επαναληφθεί. Μη λουφάζετε αγαπητοί μου! Ο Ιοβόλος λέει ότι έχετε το δίκιο με το μέρος σας.

v