Θα μας σώσει ο κλήρος ή τσάμπα πιστεύουμε;

Στις εκκλησίες κυκλοφόρησε φυλλάδιο που χαρακτηρίζει την Ελλάδα "υπό κατοχή" και επιτίθεται στις πολιτικές ηγεσίες που άφησαν τη χώρα στα χέρια των δανειστών της. Ο Ιοβόλος βρίσκει εύκολο στόχο και ασχολείται- μέρες που είναι- με τη σεβαστή ιεραρχία.     

Μαντριδογνωσία

Τα φυλλάδια με οδηγίες δίνουν και παίρνουν. Είτε είναι εκκλησιαστικές ντιρεκτίβες προς πιστούς είτε 44σέλιδος (!) ενδυματολογικός (και όχι μόνο) κώδικας από πολυεθνική προς τους υπαλλήλους, scripta manent για να μας θυμίζουν το πνεύμα της εποχής: Μαντρώστε τους!  

Κοίτα ρε μια φάτσα (της χρονιάς)

Το Time - όλως τυχαίως- ανακήρυξε Πρόσωπο της Χρονιάς  τον Mark Zuckerberg αντί για τον  Julian Assange της wikileaks, ο οποίος συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους των αναγνωστών. Τι λέτε να μεσολάβησε;     

Η "πλαστική" μας παιδικότητα

Οι Έλληνες ετοιμάζονται για τα εορταστικά τους ψώνια και θα αφήσουν- από ό,τι μαθαίνω- στο σπίτι τις πιστωτικές τους κάρτες. Ο Ιοβόλος παραληρεί πάνω στο θέμα διατηρώντας τον ελάχιστο δυνατό συνειρμό.   

Οι φοβερές δηλώσεις του Γιωργάκη

Τα επιτυχημένα θρίλερ των τελευταίων ετών έχουν μια κοινή στρατηγική εκφοβισμού των θεατών: Παρουσιάζουν μια σχεδόν νορμάλ κατάσταση από την οποία σιγά- σιγά προκύπτει το διαφορετικό, το εξώκοσμο ή απλώς το παράλογο.  Το ίδιο ισχύει και με τις δηλώσεις του Γιωργάκη.    

Προβοκάροντας με τις λέξεις

Το "είκοσι- έντεκα" αντί για το 2011, το "super" αντί για το supermarket και λοιπές περικοπές ελέω... οικειότητας με τις φράσεις, μου κακοφαίνονται. Ευτυχώς που τα μεταναστάκια έχουν ακουσίως- ως νέα γενιά αυτοχθόνων- αναλάβει να διαδώσουν την ουσιαστικά καινούρια ματιά στην ελληνική γλώσσα.       

v