Κοίτα ρε μια φάτσα (της χρονιάς)

Το Time - όλως τυχαίως- ανακήρυξε Πρόσωπο της Χρονιάς  τον Mark Zuckerberg αντί για τον  Julian Assange της wikileaks, ο οποίος συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους των αναγνωστών. Τι λέτε να μεσολάβησε;     
Έρχονται οι κύριοι του Time και βαφτίζουν πρόσωπο της χρονιάς τον κ. Facebook. Τεκμηριώνουν δε την επιλογή τους στο ότι ο Mark Zuckerberg άλλαξε τη ζωή μας και στο πόσο πολύ επέδρασαν οι δικτυώσεις στην καθημερινότητά μας κλπ κλπ.

Κάπως αργά δεν το θυμήθηκαν; Αν ήθελαν να βραβεύσουν τον ιδρυτή του Facebook θα μπορούσαν να το είχαν κάνει τέσσερα ή πέντε χρόνια νωρίτερα όταν το φαινόμενο είχε πρωτοεμφανιστεί. Ίσως όμως τότε να μην υπήρχε η ανάγκη να «εφευρεθεί» ένας νικητής- αφού δεν υπήρχε κανείς τόσο ενοχλητικός όσο ο Τζούλιαν Ασάντζ να συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του κοινού…

Γιατί, δεν ξέρω αν σας το είπα, αλλά οι αναγνώστες του Time ψήφισαν ως πρόσωπο της χρονιά τον Τζούλιαν Ασάντζ, ενώ τον Zuckermpergk ανέδειξαν οι συντάκτες και οι ανταποκριτές του περιοδικού, οι οποίοι- φαντάζομαι κάποιοι θα με πουν καχύποπτο- είναι πολύ πιο εύκολο να επηρεαστούν από την ιδιοκτησία του περιοδικού η οποία με τη σειρά της είναι πολύ εύκολο να επηρεαστεί από την αμερικανική κυβέρνηση.

Παρά το ότι θεωρώ επικίνδυνο να υπάρχουν «μεσσίες» πρέπει να ομολογήσω ότι τελικά αυτός ο τύπος αρχίζει και μου γίνεται συμπαθής- τόσο συμπαθής όσο το Τρινιντάντ όταν παίζει στο μουντιάλ με τη Βραζιλία.

Ένας πολύ καλός λόγος ωστόσο να αμφιβάλει κανείς για το ποιόν του είναι το ότι οι ΗΠΑ τον κυνηγούν τόσο απροκάλυπτα που είναι σχεδόν ύποπτο- εκτός και αν απλώς περνούν τα χρόνια, μαλακώνω και δεν υπολογίζω σωστά το μέγεθος του κυνισμού.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v