Οι φοβερές δηλώσεις του Γιωργάκη

Τα επιτυχημένα θρίλερ των τελευταίων ετών έχουν μια κοινή στρατηγική εκφοβισμού των θεατών: Παρουσιάζουν μια σχεδόν νορμάλ κατάσταση από την οποία σιγά- σιγά προκύπτει το διαφορετικό, το εξώκοσμο ή απλώς το παράλογο.  Το ίδιο ισχύει και με τις δηλώσεις του Γιωργάκη.    
Στο κατά κοινή παραδοχή εξαιρετικό θρίλερ «η Λάμψη» η πιο τρομακτική σκηνή- κατά τη γνώμη μου είναι- όχι κάποια σκηνή αγωνίας ή σπλατεριάς, αλλά εκείνη που η γυναίκα του Τζακ Νικολσον παίρνει στα χέρια της ένα χειρόγραφο το οποίο ο άντρας της δουλεύει για μήνες και διαπιστώνει από το κείμενο ότι εκείνος δεν έχει σώας τα φρένας.

Ο λόγος που ο τρόμος λειτουργεί στην περίπτωση αυτή είναι ότι η ανησυχία είναι «βατή». Δεν είναι δηλαδή ένα γιγαντιαίο καλαμάρι, που- όσο να πεις- δεν θα σε ανησυχήσει και πολλές φορές αλλά κάτι που μπορεί να συμβεί. Κατά τον ίδιο τρόπο νομίζω ότι είναι λογικό να φοβήθηκαν και οι Έλληνες πληροφορούμενοι τις χθεσινές δηλώσεις Παπανδρέου.

Ο Πρωθυπουργός διάλεξε την συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου για να επιτεθεί κατά της διαφθοράς. Για όποιους δεν έχουν καταλάβει καλά πρόκειται για την ίδια συνεδρίαση κατά την οποία δόθηκε το πράσινο φως για την αχρήστευση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ενώ διαλέχθηκε και η κορνίζα όπου θα τοποθετηθεί ο κατώτατος εγγυημένος μισθός (για να τον θυμόμαστε).

Χάνονται εν μία συνεδριάσει κεκτημένα αιώνων (δείτε περισσότερα) και ο πρωθυπουργός μας μιλά λες και κάνει ψιλή κουβεντούλα εν ώρα κυνηγιού αλεπούς! Η διαφθορά λέει είναι στην βάση του προβλήματος και τα ελλείμματα είναι μόνο η κορυφή. Ακούς, Έλληνα που νόμιζες ότι τα ελλείμματα είναι το μεγάλο πρόβλημα; Ο πρωθυπουργός σε βάζει στον σωστό δρόμο: το πρόβλημα είναι η διαφθορά. Η διαφθορά, ντε! Όχου, αδελφάκι μου δεν τα πιάνεις εύκολα, έ;

Νόμιζες ακόμη ότι το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρεις αν θα έχεις δουλειά αύριο; Νόμιζες ότι θα σού λείψει το δώρο των γιορτών; Νόμιζες ότι η νέα αύξηση στον ΦΠΑ θα σε χαντακώσει; Ξεκόλλα λέμε. Ξεκόλλα και σκέψου τη διαφθορά. Εκεί είναι το πρόβλημα. Αυτή είναι "η βάση του παγόβουνου".   

Ρε, μήπως είσαι διεφθαρμένο και δεν καταλαβαίνεις;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v