Τελικά, δεν έγινε συρμός

Με δύο σπασμένα δόντια που θα έφτιαχνα το ίδιο απόγευμα ξεκίνησα πρωί-πρωί για το σταθμό Λαρίσης. Μπαίνοντας στην αποβάθρα είδα ότι έπαιζε μανούρα. Πλησιάζοντας έμαθα ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ θα προχωρούσαν στη στάση εργασίας που είχαν ανακοινώσει εδώ και καιρό, από τις 12.00 μμ μέχρι τις 17.00 μμ, στο πλαίσο της οποίας το δρομολόγιό μας δε θα γινόταν με πρωινή απόφαση του αρμόδιου συνδικαλιστικού οργάνου.

«Κλαίνε θρηνούνε τα βουνά…»

O Ιοβόλος προσπαθεί να κρατήσει χαρακτήρα και να σεβαστεί (όσο μπορεί) τον θάνατο ενός ηγέτη, ενός ανθρώπου. Αλλά και αυτοί οι γ(*&@@% Βορειοκορεάτες είναι απίστευτοι!

Merry $#@%!

Η φοιτητική ζωή στο εξωτερικό είναι ένα πράγμα. Τα Χριστούγεννα εκεί, μακριά από όλα αυτά που (νόμιζες ότι) δεν θα σου λείψουν, ένα άλλο, εντελώς διαφορετικό.

Καυτά σοσιαλιστικά δάκρυα

Ακούει κανείς τους σοσιαλιστικούς θρήνους για τον βορειοκορεάτη δικτάτορα; Έρχονται από τη μεριά του ΚΚΕ που πιστό στο νέο (;) του σταλινικό δόγμα, κουνάει την ουρά του σε ό,τι μοιάζει ακραιφνώς σοσιαλιστικό. Φροντίζοντας βεβαίως να αδιαφορεί για ό,τι άλλο, όπως π.χ. η ανθρωπιστική πλευρά.       

Εμπειρίες

Το Εδιμβούργο, οι θρησκευτικές εμπειρίες σε ξένες εκκλησίες, ένας creepy παππούς και η ομορφιά που κρύβεται εκεί που δεν την περιμένεις.

Δίκην παρατήρησης

Μια δικαστική πλάνη έριψε τον Ιοβόλο στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Προτού αθωωθεί πρόλαβε να πάρει για μία καόμη φορά γεύση από όλο αυτό το υπέροχο πανηγύρι που λέγεται "ελληνικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης".    

Η γραφειοκρατεία της διπλανής πόρτας

Όλο και περισσότερο ο Ιοβόλος νιώθει ότι τα πλοκάμια της γραφειοκρατείας παρεισφρύουν στην καθημερινότητά του. Και το χειρότερο; Έχει συνείδηση πως αυτή τη μάχη δεν μπορεί να την κερδίσει!   

v