Την Κυριακή έχουμε ραντεβού με το Ξινόμαυρο!

Διαβάζω τα προγνωστικά του καιρού και ενθουσιάζομαι, γιατί λένε ότι την Κυριακή στη Σαρωνίδα θα έχει 20 βαθμούς και λιακάδα! Όχι βέβαια ότι αν ήταν αλλιώς τα πράγματα θα άλλαζαν τα πλάνα μου... Γιατί αυτή την Κυριακή, το Ξινόμαυρο μας (προσ)καλεί!...


Έτσι όπως σας τα λέω είναι. 20 ετικέτες με πρωταγωνιστή το Ξινόμαυρο μας περιμένουν να τις δοκιμάσουμε, σε μία σπάνια συνύπαρξή τους κάτω από την ίδια στέγη. Ξινόμαυρα από τις ζώνες ΟΠΑΠ του αμπελώνα της Βόρειας Ελλάδας - αλλά όχι μόνο - ανυπομονούν να μας δείξουν την δυναμική της μεγάλης αυτής ερυθρής μας ποικιλίας, τόσο σε επίπεδο παλαίωσης, όσο και σε επίπεδο συνδυασμών με την πλούσια χειμωνιάτικη κουζίνα μας.


Βέβαια τα κρασιά δεν θα κατέβουν στην Αθήνα μόνα τους... Τα συνοδεύουν κάμποσοι οινοποιοί και εκπρόσωποι οινοποιείων, τους οποίους σίγουρα αξίζει να γνωρίσουμε και να ρωτήσουμε όλα όσα θέλουμε να μάθουμε για το Ξινόμαυρο, την ιστορία του, το μέλλον του και τις προοπτικές του εντός και εκτός συνόρων. Ανάμεσά τους δύο καλοί φίλοι, τα δύο "τρομερά παιδιά" στα οποία τόσο η Νάουσα όσο και το Ελληνικό κρασί γενικότερα έχει ποντάρει πολλά για τα χρόνια που έρχονται, ο Κωστής Δαλαμάρας και ο Αποστόλης Θυμιόπουλος.


Όλα αυτά (και άλλα πολλά, η μέρα κρύβει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις) θα λάβουν χώρα την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στην Κάβα Λίθοινον στη Σαρωνίδα (Λ. Σαρωνίδας 122 / 22910-60257). Ο ιδιοκτήτης της, ο Γιάννης Βασιλειάδης, μας έχει συνηθίσει σε... μαραθώνιες οινικές δοκιμές με μεγάλο ενδιαφέρον, γι αυτό και βρήκε άλλη μία ευκαιρία να μας καλωσορίσει και να μας περιποιηθεί στην όμορφη κάβα του.


Η είσοδος στην μεγάλη αυτή δοκιμή Ξινόμαυρου είναι ελεύθερη. Οι πόρτες ανοίγουν στις 12 το μεσημέρι και κλείνουν στις 10 το βράδυ (ή όταν φύγει και ο τελευταίος ενθουσιασμένος οινόφιλος). Να μην λείψει κανείς - θα είμαι εκεί και θα πάρω απουσίες!...

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v