Νομιμότης με ταρίφα

Πόσο κοστίζει στον πολίτη να "μηνύσει" στο κράτος ότι στην επικράτειά του τελούνται αξιόποινες πράξεις; Πως; Είναι δωρεάν; Μπα! Τί νόμιζες, αναγνώστη; Ότι η νομιμότητα δεν έχει την τιμή της σε ένα κράτος με κρίση; Τι θέλεις δηλαδή; Να προσλάβουμε και άλλους υπαλλήλους και να επιβαρύνουμε το δημόσιο; 

Ελβετού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος

Με πολλά ταρατατζούμ ζητήσαμε από τους Ελβετούς να μας δλωσουν στοιχεία για καταθέσεις πολιτκών στις τράπεζές τους. Σεμνά και απλά μας (ξανα)απάντησαν ότι δεν γίνεται. και τώρα; Τί θα κάνουμε μετά το απρόβλεπτο αυτό εμποδιο στην κάθαρση; Κρίμα! Και είχαμε φτάσει τόσο κοντά!  

Η Χρυσή Αυγή "τα σπάει"

Η Χρυσή Αυγή βγάζει την κτηνώδη θεωρία της στους δρόμους και οι Έλληνες ψηφοφόροι υπερθεματίζουν. Ο Ιοβόλος αναρωτιέται πως θα μπορούσε να αντιστραφεί το κλίμα και υπερασπίζεται το δικαίωμα της Χρυσής Αυγής να υπάρχει ως οργάνωση. Γιατί ή έχουμε αρχές ή δεν έχουμε!    

Όχι άλλες δηλώσεις για την Ελλάδα

Αδυνατώ να ακούσω άλλες προβλέψεις/ εκτιμήσεις/ εικασίες για το τι θα κάνει η Ελλάδα σε σχέση με το ευρώ. Η ειδησεογραφία αυτή που κανονικά είναι τόσο σημαντική για το μέλλον μου, έπαψε εδώ και λίγους μήνες να με ενδιαφέρει ολωσδιόλου. Και, νομίζω, ότι νιώθω καλύτερα.

Ζήσε Μάη μου (αν μπορείς)

Με τι ζητά το κράτος να ζήσουνοι μέλλοντες συνταξιούχοι μέχρι να βγει η συντάξή τους; με ελεημοσύνη, με την καλοσύνη των γειτόνων ή με την στήριξη των ιερών δεσμών της οικογένειας που, ως γνωστόν, είναι τόσους αιώνες ο στυλοβάτης του ελληνικού μεγαλείου.   

v