Ελβετού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος

Με πολλά ταρατατζούμ ζητήσαμε από τους Ελβετούς να μας δλωσουν στοιχεία για καταθέσεις πολιτκών στις τράπεζές τους. Σεμνά και απλά μας (ξανα)απάντησαν ότι δεν γίνεται. και τώρα; Τί θα κάνουμε μετά το απρόβλεπτο αυτό εμποδιο στην κάθαρση; Κρίμα! Και είχαμε φτάσει τόσο κοντά!  
Μα, γιατί δεν μας δίνουν οι Ελβετοί τα στοιχεία με το ποιοι Έλληνες βουλευτές έχουν λογαριασμούς σε τράπεζες εκεί; Γιατί; Με αυτό μαράζι θα πάω. Έχουμε, διαβάζω σήμερα, ζητήσει ως κοινοβούλιο μια ενημερότητα από την Ένωση Ελβετικών Τραπεζών για το ποιοι Έλληνες βουλευτές έχουν ή δεν έχουν λογαριασμούς σε Ελβετικές τράπεζες.

Ήρθε λοιπόν σήμερα η απάντηση που μας ρίχνει (νέα) πόρτα. «Οι ελβετικές τράπεζες ωστόσο, δεν είναι υποχρεωμένες να εκδώσουν διαβεβαιώσεις πως ένα συγκεκριμένο πρόσωπο δεν διατηρεί λογαριασμό σ' αυτές. Μάλιστα, η πολιτική ορισμένων τραπεζών, ενδεχομένως είναι να μην εκδίδουν τέτοιες αρνητικές διαβεβαιώσεις» απάντησαν οι Ελβετοί, όπερ μεθερμηνευόμενο θα πει «δεν ξέρουμε τι αποφασίσατε με ταρατατζούμ και τι ανακοινώσατε στους ψηφοφόρους σας μπας και σώσετε το τομάρι σας την αξιοπιστία σας, αλλά εμείς έχουμε κανονισμούς και όσο και αν σας φαίνεται απίθανo, τους κανονισμούς τους σεβόμαστε».

Σάμπως οι ελληνικές αρχές δεν ήξεραν ότι, ακόμη και αν έκαναν συμφωνία με την Ελβετία για φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων εκεί, δεν υπήρχε περίπτωση να δοθούν συγκεκριμένα και ονομαστικά στοιχεία; Δεν το είχαν ζητήσει και άλλη φορά και είχε πάλι απορριφθεί το αίτημα; Εγώ λέω ότι το ήξεραν, αλλά έπρεπε να παίξουν την παράσταση.

Και τώρα που δεν μας δίνουν οι Ελβετοί τα στοιχεία; Πως θα ξέρουμε ποιοι βουλευτές έχουν βγάλει λεφτά από τη χώρα; Πως θα μάθουμε τελικά τους ενόχους; Όχι ρε γαμώτο και είχαμε φτάσει τόσο κοντά! (μπουχαχα)

Μου θυμίζει τα γνωστά επεισόδια από το σήριαλ «εξεταστικές επιτροπές» όπου κατά διαβολική σύμπτωση όλοι αυτοί που βρίσκονται ένοχοι για κάτι, είναι αυτοί τα αδικήματα των οποίων εμπίπτουν ήδη σε παραγραφή. Ο Τσοχατζόπουλος να΄ναι καλά μωρέ να ξεχαρμανιάζει η κοινή γνώμη και τα άλλα θα τα βρούμε.

Πολύ κινητικότητα παρατηρείται αυτή την εποχή στο Μέγαρο της ΕΡΤ. Όσοι έχουν τις κατάλληλες πληροφορίες, ξέρουν ότι ουκ ολίγοι δημοσιογράφοι περιμένουν με το διοριστήριο στο χέρι για να πανηγυρίσουν την αλλαγή κυβέρνησης όπως μόνο οι «ημέτεροι» γνωρίζουν να κάνουν.

Ξέρετε: Να φύγουν οι άλλοι να μπουν οι δικοί μας και ούτω καθ΄εξής. φανταστείτε τώρα που έιαι και τρεις οι κυβερνώντες τις γίνεται! Βέβαια για προκήρυξη διαγωνισμού και κανονικές διαδικασίες αξιολόγησης ούτε λόγος. Κατά λοιπά να δίνουμε το παράδειγμα για αλλαγή νοοτροπίας στο λαό. ή μήπως στα κορόιδα που "τσιμπάνε"; 

Νομίζω πως η Μέρκελ φταίει και για αυτό. Ας της δώσουμε ένα μάθημα!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v