Η Χρυσή Αυγή "τα σπάει"

Η Χρυσή Αυγή βγάζει την κτηνώδη θεωρία της στους δρόμους και οι Έλληνες ψηφοφόροι υπερθεματίζουν. Ο Ιοβόλος αναρωτιέται πως θα μπορούσε να αντιστραφεί το κλίμα και υπερασπίζεται το δικαίωμα της Χρυσής Αυγής να υπάρχει ως οργάνωση. Γιατί ή έχουμε αρχές ή δεν έχουμε!    
Ήρθε δυστυχώς η ώρα που απευχόμουν- αυτοί που οι αγαπητοί φασίστες της Χρυσής Αυγής ξεκίνησαν να κάνουν πράξη την άποψη που περιέφεραν για δεκαετίες σε κύκλους που δίνουν στην ελληνικότητα μεγαλύτερη σημασία από την ευφυΐα ή/και την καλλιέργεια.

Τα ντου και ο τραμπουκισμός κόσμου που βρίσκεται εντός μονοπατιού από όπου περνά η ιδεολογία των Κτηνώδης-Δύναμη- Ογκώδης- Άγνοια θεωρητικών της Χρυσής Αυγής, είναι μια πράξη που ξεπερνά τα όρια της ανοχής για πολλούς συμπολίτες μας, αλλά και που αποτελεί «ανάληψη κατάλληλης δράσης» για τα μάτια ορισμένων άλλων.

Αν οι δεύτεροι δεν έτειναν να αυξάνουν τον αριθμό τους, μάλλον το θέμα θα ήταν άνευ σημασίας. Έλα όμως που δεν είναι έτσι.

Μιλούσα με ένα φίλο (“Συριζαίο”) το Σάββατο και η κουβέντα ήρθε σε αυτά. «Τώρα τι έχεις να πεις» με ρώτησε δεικτικά «εσύ που υπερασπιζόσουν την ύπαρξη της Χρυσής αυγής και έψεγες όσους ήθελαν να κηρυχθεί εκτός νόμου;».

Δεν έχω αλλάξει γνώμη.

Η Χρυσή Αυγή θα πρέπει να συνεχίσει να είναι απολύτως νόμιμη οργάνωση. Κάθε φορά που κάνει κάτι παράνομο θα πρέπει οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί να έχουν τις συνέπειες που προβλέπει ο νόμος, αλλά τα μέλη της δεν θα πρέπει επ΄ ουδενί να διώκονται για την ιδιότητά τους αυτή και μόνο. Τώρα πια δεν πρόκειται αποκλειστικά για θέμα αρχής (αλήθεια, ποιος μπορεί να πει ότι οποιαδήποτε άποψη πρέπει να είναι “απαγορευμένη”;), αλλά και για σκοπιμότητα.

Ο καλύτερος τρόπος να ουδετεροποιηθεί η Χρυσή Αυγή είναι δοθεί στους υποστηρικτές της ό,τι νομίζουν πως μπορεί να διεκδικήσουν μόνο μέσω της υποστήριξής τους σε αυτήν. Δηλαδή: επίλυση του προβλήματος των μεταναστών, περιορισμό της ανεργίας και άνοδο του βιωτικού επιπέδου.
 
Ατυχώς, όπως φάνηκε και στην περίπτωση Κανέλλη- Κασιδιάρη, για ένα σημαντικό μέρος της κοινής γνώμης οι ακτιβισμοί της Χρυσής Αυγής δίνουν την εντύπωση ότι οι τύποι αυτοί «αναλαμβάνουν δράση». Όσο οι κυβερνήσεις, οι τρόικες κλπ συνεχίσουν να πιέζουν τον κόσμο, τόσο αυτός θα καταλήγει σε τέτοιες επιλογές. Ιδού η Ρόδος λοιπόν και αν γίνει κάτι τέτοιο εμένα να μου τρυπήσετε τη μύτη με κολώνα της ΔΕΗ. 

Εκτός όμως και αν οι «mainstream» πολιτικές παρατάξεις επιδείξουν την ευελιξία αυτή, στα επόμενα δύο χρόνια η Χρυσή Αυγή θα λάβει μέρος σε κάποιου είδους κυβερνητικό σχηματισμό.

Πως; Με την εις άτοπο απαγωγή που φέρνει στην εξουσία τόσους και τόσους: Ο Σύριζα θα γίνει κυβέρνηση το πολύ εντός 6μήνου. Είτε γίνει νέο ΠΑΣΟΚ, είτε επιχειρήσει να εφαρμόσει τον «τρίτο δρόμο» που ευαγγελίζονταν οι σοσιαλιστές τύπου Παπανδρέου στη δεκαετία του 1980, θα αποτύχει. Στις επόμενες εκλογές, οι περισσότεροι από εκείνους που επιμένουν να ψηφίζουν, θα σκεφτούν «αυτό δεν το έχουμε δοκιμάσει» (λες και πρόκειται για γλυκό μελιτζανάκι) και θα ψηφίσουν Μιχαλολιάκο- Κασιδιάρη.

Όσοι εξ υμών πιστεύετε πως αυτή η κατάσταση θα είναι ανυπόφορη, πριν πάρετε τα στυλιάρια «για να πληρώσετε με το ίδιο νόμισμα τους εχθρούς της δημοκρατίας» σκεφτείτε λίγο τι σόι “δημοκρατία” εγγυώνται οι εκλογές, ο κοινοβουλευτισμός και εν τέλει η ίδια η κρατική δομή.

Ή, εναλλακτικά, αράξτε στους καναπέδες σας και μέχρι να έρθει το πράγμα στην πόρτα σας, απολαύστε την ιστορία που γράφεται (εμένα με κόβω μάλλον για το δεύτερο).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v