Στο κυνήγι των πιο λαχταριστών τυλιχτών και καλοψημένων καλαμακίων βρεθήκαμε στις γειτονιές της Καλλιθέας και του Μοσχάτου, τρώγοντας στα καλύτερα σουβλατζίδικά τους.
Σαν σωστοί κυνηγοί βρεθήκαμε στα πέριξ του Πειραιά και πιάσαμε θέση στα καλύτερα ταβερνάκια και ουζερί για να ασκήσουμε το ευγενές άθλημα της ψαροφαγίας.
Πήγαμε μια βόλτα στους πιο θρυλικούς φούρνους του αθηναϊκού κέντρου και στοκάραμε μοσχομυριστά και φρεσκοφουρνιστά καλούδια γιατί έρχεται δύσκολος χειμώνας.
Πήγαμε στον Κότταβο στο Περιστέρι και δοκιμάσαμε λαχταριστά πιάτα με έμπνευση από την κρητική και ναξιώτικη κουζίνα που μας ενθουσίασαν. Τιμές στα 20-25€ το άτομο με κρασάκι.
Ξέρεις τι λείπει συχνά από τα παρεΐστικα νέο-καφενεία που έχουν σταθερά καλές τιμές; Τα πραγματικά αξιομνημόνευτα μεζεδάκια. Τα βρήκαμε, στο Ρελαντί της Πανόρμου.
Φρεσκοτηγανισμένα, χειροποίητα, λαχταριστά και έξτρα τραγανά αυτά είναι τα καλύτερα πιροσκί της πόλης για να προσκυνήσουν κι οι αλλόθρησκοι τυροπιτάδες.