Ταξίδι Αλαργινό: Γεύσεις θάλασσας στον Βύρωνα που δεν «πονάνε» την τσέπη
Ένα κρυμμένο διαμαντάκι στο Βύρωνα σερβίρει εκλεκτές γεύσεις θάλασσας σε φιλόξενη ατμόσφαιρα με άκρως value for money τιμές.
Ένα κρυμμένο διαμαντάκι στο Βύρωνα σερβίρει εκλεκτές γεύσεις θάλασσας σε φιλόξενη ατμόσφαιρα με άκρως value for money τιμές.
Αναζητάς μια αυθεντική γευστική, θαλασσινή εμπειρία χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία; Μην κοιτάς μακριά. Το Ταξίδι Αλαργινό στον Βύρωνα, αυτό το ζεστό και φιλόξενο εστιατόριο σε ταξιδεύει γευστικά με φρέσκα θαλασσινά, παραδοσιακές γεύσεις και εξαιρετική ποιότητα σε προσιτές τιμές.
Ψυχή του μαγαζιού, η ιδιοκτήτρια Ρούλα, παρέα με τον σεφ Γιώργο Καννά, αλλά και με όμορφες αναμνήσεις από τις συνταγές του άντρα της, διαμόρφωσε ένα πληθωρικό μενού με έντονο μεσογειακό πρόσημο, το οποίο ξεφεύγει από την πεπατημένη της κλασικής ψαροταβέρνας και αναδεικνύει την πρώτη ύλη.
«Η κουζίνα μας είναι κυρίως μεσογειακή και ελληνική, με μια πινελιά από άλλες κουζίνες, όπως την ασιατική. Για παράδειγμα, το καλαμάρι μας το μαγειρεύουμε με ελληνικό τρόπο, αλλά το σερβίρουμε τυλιγμένο σε φύκι νόρι», λέει ο Γιώργος που μόλις έχει βγει από την κουζίνα για να μας υποδεχτεί.
«Η βάση της κουζίνας μας είναι τα θαλασσινά. Στόχος μας είναι να γνωρίσουμε στον κόσμο τα θαλασσινά και να τον βοηθήσουμε να τα εκτιμήσει περισσότερο. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πλούσια θαλασσινά προϊόντα, αλλά πολλοί δεν τα καταναλώνουν συχνά. Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση», εξηγεί.
@in2life_gr Το Ταξίδι Αλαργινό είναι η απόλυτη ψαροφαγική έκπληξη στον Βύρωνα #βυρωνας #εστιατορια_αθηνα #τιτρωμε #εστιατόριο #φαγητο #ψαροταβέρνα #ελληνικοτικτοκ #in2life #μπεςφοργιουγαμω ♬ πρωτότυπος ήχος - T G M
Στο Ταξίδι Αλαργινό, επιλέγουν πάντα φρέσκα, υψηλής ποιότητας υλικά, τα οποία μαγειρεύουν με απλές, παραδοσιακές τεχνικές. Μάλιστα πρωτοτυπούν, αφού ένα από τα στοιχεία που έχουν ενσωματώσει στο μενού είναι το μουρουνέλαιο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την υγεία χάρη στα Ω-3 λιπαρά και προστίθεται κατόπιν παραγγελίας σε επιλεγμένα πιάτα.
«Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι δεν το συμπαθούν, αλλά εμείς προσπαθούμε να το παρουσιάσουμε με έναν πιο ελκυστικό τρόπο. Για παράδειγμα, το προσθέτουμε σε διάφορα πιάτα μετά το μαγείρεμα, ώστε να μην αλλοιώνει τη γεύση τους», λέει ο Γιώργος.
Τι δοκιμάζουμε λοιπόν εδώ; Βελούδινη φάβα Φενεού (5,80€) και νοστιμότατη ταραμοσαλάτα (6,70€) για ξεκίνημα, αλλά και μια Bouratina με φρούτα εποχής, πέστο βασιλικού και guanciale (10,30€).
Must είναι και οι αφράτοι κολοκυθοκεφτέδες, τους οποίους σερβίρουν με ντιπ τζατζικιού (6,30€), αλλά και η ιδιαίτερη ομελέτα σε τορτίγια, η οποία γεμίζεται με γαρίδα πανέ και είναι εξαιρετική (7,90€). Ολόφρεσκη και πρωτότυπη, η σαλάτα Ρακομελιά επιβάλλεται να μπει στη μέση, με πρασινάδες, baby ρόκα, ντοματίνια, φρεσκο κρεμμυδάκι, μαρμελάδα αποξηραμένου σύκου, ξινομυζηθρα Κρήτης και ένα όμορφο ντρέσινγκ από ρακόμελο (10,70€).
Άχαστο και κορυφαίο το σεβίτσε τους, φτιάχνεται με ψάρι ημέρας, αρακά, φρούτα του δάσους, ραπανάκι, μπούκοβο, φρέσκο κρεμμύδι, Γάλα Τίγρης και φύτρες σκόρδου και είναι τόσο όσο καυτερό αλλά και άκρως value for money (12€).
Ενδιαφέρον σε σύλληψη και εκτέλεση, το φιλέτο πεσκανδρίτσας (23€) με πουρέ σελινόριζας, φινόκιο, γάλα καρύδας, μπισκ και φύκια wakame διεγείρει όμορφα ουρανίσκο αλλά και βλέμμα, μιας και η παρουσίαση του πιάτου είναι ιδανική.
Εξίσου εντυπωσιακό σε γεύση και όψη, το Napoleon Μελιτζάνας by Konstantinos, είναι ένα πιάτο οπτική πανδαισία, με τηγανιτές μελιτζάνες, πάνω στις οποίες απλώνονται μαύρη ταραμοσαλάτα, μύδια, γαρίδες, χτένια με σάλτσα ροδιού πετιμέζι, σκόρδο, μαϊντανός και καρέ ντομάτας (15,5€).
Σε πλήρη σύμπνοια με τη μίξη ελληνικής και ασιατικής κουζίνας, το rice burger σολομού, είναι ένα πρωτότυπο πιάτο, με ρύζι αντί για ψωμάκι, πίκλες αγγουριού, μαρούλι, ντομάτα, χειροποίητη μαγιονέζα, φύκι wakame και φύτρες σκόρδου (14,9€).
Τη λίστα των πιάτων συμπληρώνει μια δυνατή κάρτα με τσίπουρα, ούζα και κρασιά για συνοδεία, ενώ για ένα πλήρες γεύμα, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 30-40€ το άτομο, ανάλογα με το είδος των ψαρικών που θα επιλέξεις.