Έρχεται βροχή έρχεται μπόρα

της Αγάπης Μαργετίδη
Έτσι μας ειδοποίησε η αγαπητή μας ΕΜΥ, καθώς επίσης και πως το θερμόμετρο θα πέσει κατακόρυφα πολλούς βαθμούς. Για χιόνι στην Αθήνα δεν το βλέπω, αλλά τέλος πάντων, δύο - περίπου - χειμωνιάτικες μέρες μας περιμένουν. Ο Γενάρης κάτι λίγο έδωσε φέτος από κρύο. Δεν ξέρω για σας, αλλά λόγω της αναγκαστικής κλεισούρας, προτιμώ να προσποιούμαι πως δεν βγαίνω λόγω του καιρού. Λες κι αν ήμασταν ελεύθεροι, θα με εμπόδιζε το κρύο και η βροχή. Παρηγοριά στον εγκλεισμένο το ονομάζω …
Παρόλα αυτά, όμως, ευκαιρία ψάχνω για άλλη μια σούπα. Σας βάζω τρεις για να έχετε να διαλέξετε. Η πρώτη είναι ολοκαίνουργια, ενώ οι άλλες δύο είναι παλιότερες. Το σημαντικό είναι πως φτιάχνονται στο πι και φι, είναι πανεύκολες και ιδιαιτέρως θερμαντικές.
ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ & NOODLES
Η πιο γρήγορη και η πιο ελαφριά
Για 6 άτομα. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελάχιστο sesame oil 1 μεγαλούτσικο κομμάτι ginger κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια σαν σπίρτα, 1 κοφτή κ.σ. κουρκουμά σε σκόνη και 1-2 ψιλοκομμένες πιπερίτσες chili. Μόλις μυρίσει ο κουρκουμάς προσθέτουμε 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες και 2 γογγύλια κομμένα στα τέσσερα και κατόπιν σε φέτες. Τα φέρνουμε δυο-τρεις βόλτες και σκεπάζουμε με σπιτικό ζωμό λαχανικών ή νερό. Προσθέτουμε 2 κ.σ. soy sauce και τον χυμό από 2 limes. Φέρνουμε σε ελαφρύ βρασμό και μαγειρεύουμε για 15΄- 20΄, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, προσέχοντας όμως να μην παραβράσουν. Στο μεταξύ βράζουμε 250 γρ. noodles ρυζιού σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα κρατάμε στην άκρη. 5΄ πριν το τέλος του μαγειρέματος των λαχανικών προσθέτουμε 200 γρ. μανιτάρια και ½ κινέζικο λάχανο κομμένο σε λωρίδες. Μοιράζουμε τα noodles στα μπολ, μοιράζουμε και τα λαχανικά με τον ζωμό τους, προσθέτουμε από ½ lime, πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε τη σούπα πολύ καυτή.
Tips