Θεόδωρος & Ελένη στα Λεγραινά: Γαστρονομική βουτιά σε μια κατσαρόλα με μύδια

Το αγαπημένο στέκι στα Λεγραινά σερβίρει αριστοτεχνικά θαλασσινά, φρέσκα πιάτα και value for money επιλογές, σε έναν προσεγμένο χώρο που απογειώνει την εμπειρία.

Θεόδωρος & Ελένη στα Λεγραινά: Γαστρονομική βουτιά σε μια κατσαρόλα με μύδια

Αγαπημένος προορισμός για ψαροφαγία τα καλοκαίρια μετά τα μπάνια, αλλά και τις ανοιξιάτικες μέρες με ήλιο, το Θεόδωρος & Ελένη στα Λεγραινά είναι ένα μαγαζί που, αν και σε πρώτη ανάγνωση μοιάζει με κλασική ψαροταβέρνα, στην πραγματικότητα ξεχωρίζει για τη φροντίδα, τη γεύση και τις πρωτότυπες γευστικές επιλογές του.

Α, και τα αχνιστά του μύδια. Αχ, αυτά τα μύδια! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Βρήκαμε να κάτσουμε σχεδόν αμέσως, θα παίξουμε και ένα Τζόκερ μιας και το μαγαζί είναι συνήθως τίγκα και οι παρέες περιμένουν υπομονετικά. Όμως το σέρβις δουλεύει άψογα και σπάνια θα περιμένεις πολύ ώρα.


Η πρώτη εντύπωση ήταν ήδη θετική: όμορφος, καθαρός χώρος μέσα, προσεγμένη διακόσμηση, και σοβαρή δέσμευση στον αντικαπνιστικό νόμο — κάτι που εκτιμήσαμε ιδιαίτερα.

Το σέρβις, παρά τον κόσμο, εξαιρετικό. Το φαγητό φτάνει στο τραπέζι χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις. Ξεκινήσαμε με τον σπιτικό ταραμά (4,70€), που είχε τη σωστή βελούδινη υφή και την ένταση της γεύσης που περιμένεις. Δοκιμάσαμε επίσης τις τηγανητές πατάτες, φρέσκες και χρυσαφένιες (3,40€).

Από τα ορεκτικά, αξίζει να αναφέρουμε τη φάβα (3,80€), τα παντζάρια (4€) και φυσικά τον εξαιρετικό, ξιδάτο και ολίγον τι πικάντικο γαύρο μαρινάτο (6€), που μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Από τα ψητά δοκιμάσαμε καπνιστό σκουμπρί στα κάρβουνα (8,50€) και ψητό χταπόδι λιαστό (16€), που ήταν απλώς εξαιρετικά, ψημένα στην εντέλεια με τη νοστιμιά της θάλασσας να πρωταγωνιστεί.

Οι γαρίδες σαγανάκι (11€) ήταν απίθανες, με πλούσια σάλτσα για βούτες μέχρι τελευταίας σταγόνας, όμως πάμε στο πιάτο- σήμα κατατεθέν του μαγαζιού. Ή καλύτερα στην… κατσαρόλα.


Τα μύδια με σκόρδο και κρασί έφτασαν σε μεγάλη ποσότητα, μέσα σε μια κατσαρόλα και ήταν από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει: γεμάτα γεύση, φρέσκα και καλομαγειρεμένα, ταΐζουν άνετα δύο άτομα (18€). Αν θες, τα σερβίρουν και σε μισή μερίδα (9,50€).

ωραιότατη και η μακαρονάδα που φτιάχνουν με φρέσκα ζυμαρικά καρότου και γαρίδες, φινόκιο, εστραγκόν και τυρί κρέμα (16,50€)- χορταστική, με πλούσια γεύση θαλασσινών και σωστά δεμένη σάλτσα. Μια μικρή αποκάλυψη ήταν και οι ουρές πεσκανδρίτσας (14,5€), και ειδικά η εκδοχή φρικασέ (17,5€), που ήρθε πληθωρική και με αρωματικά που απογείωναν το πιάτο.


Και τι άλλο να ζητήσει κανείς, όταν υπάρχει τέτοια πλούσια λίστα με ούζα και τσίπουρα; Από το κλασικό Πιτσιλαδής μέχρι τα πιο premium όπως το Βαρβαγιάννη Αφροδίτη ή το Καζανιστό Στουπάκη, οι επιλογές εδώ είναι μπόλικες και ικανοποιούν κάθε γούστο και πορτοφόλι. Για όσους αγαπούν τα «μικρά» αποστάγματα, το μαγαζί προσφέρει μεγάλη γκάμα τόσο σε 200ml όσο και σε 700ml, ιδανικά για να συνοδέψεις τους μεζέδες σου.


Το τέλος είναι γλυκό και δροσερό, με κέρασμα παγωτίνι και σορμπέ λεμόνι.

Συνοψίζοντας; Ο Θόδωρος και Ελένη  στα Λεγραινά είναι μία από τις καλύτερες θαλασσινές στάσεις κοντά στην Αθήνα. Με καλές μερίδες, πεντανόστιμα πιάτα, ευγενική εξυπηρέτηση και προσιτές τιμές (περί τα 20-25€ το άτομο με ούζο), αξίζει την όποια αναμονή τις μέρες αιχμης – συνήθως τα Σαββατοκύριακα.

 

 

Info

Θόδωρος και Ελένη

Λεγραινά, Σούνιο Αττικής

Τηλέφωνο: 2292 062195

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v