Πού θα πάρεις τα καλύτερα πασχαλινά σοκολατένια αυγά;
Έχεις δεν έχεις βαφτιστήρι πρέπει να πας τρέχοντας στα παρακάτω αγαπημένα ζαχαροπλαστεία και να στοκάρεις σοκολατένια αυγά γιατί Πάσχα αφού.

Έχεις δεν έχεις βαφτιστήρι πρέπει να πας τρέχοντας στα παρακάτω αγαπημένα ζαχαροπλαστεία και να στοκάρεις σοκολατένια αυγά γιατί Πάσχα αφού.
Έχεις αρχίσει ήδη να μετράς αντίστροφα για το Πάσχα, και ξέρεις πολύ καλά πως δεν είναι μόνο τα κατσικάκια και οι μαγειρίτσες που σε νοιάζουν. Είναι και τα σοκολατένια αυγά – εκείνα τα γυαλιστερά, λαχταριστά έργα τέχνης που εμφανίζονται κάθε χρόνο στις βιτρίνες και σε κάνουν να νιώθεις πάλι παιδί. Θες το πιο εντυπωσιακό, το πιο γκουρμέ ή το πιο παιχνιδιάρικο αυγό για να το χαρίσεις (ή να το κρατήσεις για σένα, και καλά κάνεις). Εμείς ψάξαμε, δοκιμάσαμε, λιώσαμε στη σοκολάτα – κυριολεκτικά – και σου έχουμε τη λίστα με τα καλύτερα σοκολατένια αυγά της Αθήνας για φέτος. Εσύ απλώς διάλεξε με ποιο θα ξεκινήσεις.
Παναγιώτου Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι, τηλ.: 2103627855
Σαν περάσεις από την οδό Αναγνωστοπούλου, στο Κολωνάκι, κάνε μια στάση σε αυτόν τον φούρνο για να πάρεις το νούμερο 1 πασχαλινό έδεσμα. Θες εκείνο το σοκολατένιο θαύμα με κέλυφος από bitter σοκολάτα, πλούσια γέμιση από λευκή σοκολάτα με πραλίνα αμυγδάλου και τραγανές νιφάδες feuilletine, και στην καρδιά του ένα bon bon από αλατισμένη καραμέλα που λιώνει στο στόμα; Με το δίκιο σου και κανείς δεν μπορεί να σε αδικήσει. Εμείς το βρήκαμε – και μαζί του, βρήκαμε κι άλλα στο Kora για να μην μείνει κανένα μικρό ή μεγαλύτερο βαφτιστήρι παραπονούμενο.
Μυστρά 39, Γλυφάδα, τηλ.:21 2106 7019
Στο Ourse, η καθημερινή παρασκευή γλυκών και αρτοσκευασμάτων μοιάζει με τελετουργία – μια ωδή στο παραδοσιακό γαλλικό savoir-faire, που συναντά τη σύγχρονη δημιουργικότητα και την ευρηματική ελληνική ματιά. Κάθε γλυκό που βγαίνει από τον φούρνο του Ourse δεν είναι απλώς ένα επιδόρπιο, αλλά μια εμπειρία: άψογη τεχνική, άρτια αισθητική και γεύσεις που εκπλήσσουν. Κάπως έτσι γίνεται και με τα σοκολατένια αυγά του Ourse τα οποία αυτή την περίοδο αποτελούν το απόλυτο best seller του. Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε bitter, γάλακτος ή καραμελωμένη λευκή σοκολάτα όμως εμείς θα σου πούμε να μην σε πιάσουν οι τσιγκουνιές μέρες που είναι και να πάρεις και από τα 3.
Λεωφ. Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό, τηλ.: 210 6755000
Ο Δημήτρης Οικονομίδης, ως άλλος αρχιτέκτων, αρχιτέκτων των γλυκών, ένας “pastritect”, όπως χαριτωμένα έχει βαφτίσει τον εαυτό του, από την ένωση των λέξεων pastry και architect δεν θα μπορούσε να μην φτιάχνει φανταστικοκαταπληκτικά σοκολατένια αυγά που μοιάζουν με πασχαλινά στολίδια. Όσο κι αν λυπάσαι να τα χαλάσεις εμείς σου λέμε να οπλιστείς με θάρρος και να τα ξεκοσοκολατίσεις. Εκτός από αυγά πρέπει να δοκιμάσεις τον αρκούδο με πραλίνα φιστικιού που θα βάλει κάτω κάθε σοκολατά Ντουμπάι που έχεις γευτεί εκεί έξω.
Γρ. Κυδωνιών 4, τηλ: 21 1409 0629
Μια γλυκύτατη πατισερί από εκείνες που λατρεύεις να ξετρυπώνεις σε έναν ανοιξιάτικο περίπατο, το Chez Estelle σε κερδίζει από την πρώτη ματιά. Βγάζει ρομαντικά τραπεζάκια στον πεζόδρομο, ενώ στο εσωτερικό του – ένα μπιστρό με διακριτικά βίντατζ αρώματα και ρετρό λεπτομέρειες – η ατμόσφαιρα είναι ζεστή, φιλόξενη και, τολμάμε να πούμε, σκέτη γλύκα. Η βιτρίνα του είναι ένας μικρός πειρασμός: γεμάτη χειροποίητα καλούδια που ξεκινούν από αφράτα γαλλικά εκλεράκια και τραγανά τάρτλετ με εποχικά φρούτα, μέχρι σοκολατένιες δημιουργίες που μοιάζουν με μικρά έργα τέχνης. Aυτή την περίοδο θα λιμπιστείς σίγουρα τα εντυπωσιακά πασχαλινά σοκολατένια αυγουλάκια που εκτός από εμφάνιση είναι και χάρμα γεύσης.
Σουλίου 64, Αγία Παρασκευή, τηλ.: 21 1111 4172
Το Poulette ανήκει δικαιωματικά στα κορυφαία ζαχαροπλαστεία των βορείων προαστίων – και δεν σηκώνουμε αντιρρήσεις επ’ αυτού. Οι βιτρίνες του ξεχειλίζουν από χειροποίητες λιχουδιές, όμως εμείς δηλώνουμε αθεράπευτα ερωτευμένοι με εκείνες που κάνουν τις σιαγόνες μας να χορεύουν από χαρά σε κάθε μπουκιά. Εδώ τα λαγουδένια σοκολατένια αυγά με ζαχαρόπαστα κάνουν θραύση κάθε Πάσχα, ικανοποιώντας τα υγρά όνειρα των γλυκατζήδων που συρρέουν για να τα αποκτήσουν.
Ηροδότου 24, Κολωνάκι, τηλ.: 21 0724 0205
Όπου υπάρχει γλυκό, υπάρχει και Στέλιος Παρλιάρος – και το αντίστροφο. Αυτό είναι, άλλωστε, κοινό μυστικό. Στο ζαχαροπλαστείο του στο Κολωνάκι, που ήρθε για να επαναπροσδιορίσει τη σημασία της λέξης «λιχουδιά» και να ανατρέψει ό,τι νομίζαμε πως ξέραμε μέχρι σήμερα, ο Στέλιος Παρλιάρος παρουσιάζει τις μοναδικές του δημιουργίες. Όταν πλησιάζει το Πάσχα η ζήτηση για τα σοκολατένια αυγά κομψοτεχνήματα αυξάνεται ραγδαία με τους επισκέπτες του ζαχαροπλαστείου να μπορούν να διαλέξουν από μια τεράστια ποικιλία σε υφές, γεύσεις και τεχνοτροπίες. Εμείς πάμε εδώ πατροπαράδοτα στηρίζοντας αυτά με τη σοκολάτα γάλακτος.
Εθνάρχου Μακαρίου 43, Περιστέρι, τηλ: 2105711055, 2105759684
Το αγαπημένο μας ζαχαροπλαστείο στην άγρια αθηναϊκή δύση φημίζεται για το σούπερ- λιμπιστικό μιλφέιγ του δικαίως είναι η αλήθεια αλλά σαν έρθει το Πάσχα τα βλέμματα όλων στρέφονται προς τα υπέροχα σοκολατένια αυγά που γεμίζονται είτε με ξηρούς καρπούς είτε με νιφάδες βάφλας για να γίνει σωστά και όπως πρέπει η αμαρτία. Υπάρχουν και οι κλασικές επιλογές για τους αλλόθρησκους που δεν υπολείπονται γεύσης και ποιότητας κι έχουν αντίστοιχα φανατικούς θαυμαστές.