Όσα θες να μάθεις για την Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας και ντρέπεσαι να ρωτήσεις

Τι είναι η ημέρα που γιορτάζει ενθουσιωδώς ο ανδρικός πληθυσμός και πώς προέκυψε; Πώς ψήνεις την τέλεια μπριζόλα και πώς κάνεις το τέλειο στοματικό; Όλα εδώ θα σ’ τα πούμε.

Όσα θες να μάθεις για την Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας και ντρέπεσαι να ρωτήσεις

Αν ο Άγιος Βαλεντίνος είναι μια γιορτή γεμάτη λουλούδια, σοκολάτες και ρομαντισμό που συχνά… βαραίνει τη ζυγαριά υπέρ του γυναικείου φύλου, τότε η 14η Μαρτίου ήρθε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους – με ένα καλό γεύμα και σωστή επιβράβευση.

Αγαπητά μας παιδιά, ώρα να μάθετε τα πάντα για την Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας, ή αλλιώς «Steak & BJ Day».

Η Ιστορία της Ημέρας

Αν και διάφορες χιουμοριστικές και μη ιστοσελίδες ισχυρίζονται ότι είναι η «επίσημη» σελίδα της γιορτής, καμία δεν αναγνωρίζεται ως αρχική πηγή. Ωστόσο, φαίνεται πως η ιδέα ανήκει στον ραδιοφωνικό παραγωγό Tom Birdsey, ο οποίος το 2002 πρότεινε τη δημιουργία της, κατά τη διάρκεια εκπομπής στον σταθμό WFNX στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης.

Η κεντρική ιδέα της γιορτής ήταν απλή: «Δεν χρειάζονται κάρτες, λουλούδια ή ρομαντικά ραντεβού. Απλώς μια μπριζόλα και ένα στοματικό. Αυτό είναι όλο»

Κάποιες πηγές αναφέρουν ότι η γιορτή γιορτάζεται επίσης στις 20 Μαρτίου, είτε επειδή την ημερομηνία αυτή το 1998 ο ραδιοφωνικός παραγωγός Dave Rickards όρισε μια παρόμοια ημέρα με το όνομα «Steak and Knobber Day», είτε επειδή η 14η Μαρτίου συμπίπτει με την Ημέρα του Π (Pi Day), που τιμά τη μαθηματική σταθερά π.

Παράλληλα, ως γυναικείο αντίστοιχο της γιορτής, έχει καθιερωθεί η «Ημέρα Κέικ και αιδοιολειχίας» (Cake and Cunnilingus Day), η οποία γιορτάζεται έναν μήνα αργότερα, στις 14 Απριλίου.

Αν και ξεκίνησε ως ένα αστείο, η Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας απέκτησε φανατικό κοινό. Στην πραγματικότητα, είναι μια υπενθύμιση ότι η ισορροπία στις σχέσεις είναι σημαντική – και πως η προσφορά και η απόλαυση δεν έχουν φύλο.

Μπορεί να θεωρηθεί μια αφορμή για ζευγάρια να διασκεδάσουν, να σπάσουν τη ρουτίνα και να γιορτάσουν τον έρωτα και τη φυσική απόλαυση με έναν λίγο πιο «εναλλακτικό» τρόπο.

Το γαστρονομικό κομμάτι: Η σωστή μπριζόλα

Αν αποφασίσετε να συμμετέχετε στη γιορτή, το πρώτο βήμα είναι να εξασφαλίσετε μια καλή μπριζόλα. Το σωστό ψήσιμο παίζει βασικό ρόλο: ζουμερή, καλοκαρυκευμένη και μαγειρεμένη στο επίπεδο που προτιμάτε. Οι ειδικοί λένε ότι το medium rare είναι το ιδανικό, αλλά αν είστε λάτρεις του well-done, κανείς δεν θα σας κρίνει (τουλάχιστον όχι δυνατά).

Δες εδώ πώς θα ψήσεις την τέλεια μπριζόλα

Εννοείται πως ως συνοδεία μπορείτε να βάλετε πατάτες τηγανητές, μια πλούσια σάλτσα πιπεριού ή βουτύρου, και ένα καλό κόκκινο κρασί.

Αν το μαγείρεμα δεν είναι το φόρτε σας, τότε μια έξοδος σε steakhouse είναι ό,τι πρέπει, δείτε εδώ μερικές προτάσεις για μπριζολάρες στην Αθήνα. 

Και το… υπόλοιπο κομμάτι

Το δεύτερο μέρος της γιορτής είναι λίγο πιο προσωπικό. Η γιορτή αυτή δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως υποχρέωση αλλά ως μια ευχάριστη ευκαιρία για ζευγάρια να διασκεδάσουν, να γελάσουν και να μοιραστούν κάτι έξω από τα συνηθισμένα.

Αν αγαπητ@ φίλ@ θες περισσότερες συμβουλές και προτάσεις επί του θέματος, τότε δες εδώ, μερικές συμβουλές για τέλειο στοματικό. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v