Ανακαλύπτουμε τα καλύτερα μενού γευσιγνωσίας στην Αθήνα για fine dining εμπειρίες
Αυτά τα κορυφαία μενού γευσιγνωσίας σε βραβευμένα fine dining εστιατόρια της πόλης, προσφέρονται για γαστρονομικό περίπατο σε μοναδικές γεύσεις και εικόνες.

Αυτά τα κορυφαία μενού γευσιγνωσίας σε βραβευμένα fine dining εστιατόρια της πόλης, προσφέρονται για γαστρονομικό περίπατο σε μοναδικές γεύσεις και εικόνες.
Μια ρομαντική έξοδος, ένα gourmet δείπνο με φίλους ή μια δοκιμή τολμηρών γεύσεων από κορυφαίους Έλληνες σεφ. Οποιαδήποτε και αν είναι η αφορμή, τα μενού γευσιγνωσίας – degustation των διακεκριμένων εστιατορίων της Αθήνας, είναι η απάντηση.
Μέσα από πέντε ή και περισσότερα πιάτα, οι σεφ σε παίρνουν από το χέρι και σε ταξιδεύουν στο δικό τους γαστρονομικό κόσμο, ώστε να έχεις ολοκληρωμένη εμπειρία από την γευστική τους προσέγγιση και να δοκιμάσεις τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του καταλόγου.
Φτηνά δεν είναι, όμως για μια ιδιαίτερη περίσταση, τα συγκεκριμένα μενού είναι ο καλύτερος τρόπος να έρθεις σε επαφή με τον γευστικό χαρακτήρα ενός εστιατορίου.
Αν μάλιστα σου αρέσει το κρασί, υπάρχει και η επιλογή του wine pairing, που θα αναδείξει τις γεύσεις κάθε πιάτου.
Δες παρακάτω μερικά από τα αγαπημένα μας μενού γευσιγνωσίας.
Simul
Yψηλάντου 63, Κολωνάκι, τηλ: 210 7224737
Με σχεδόν δέκα χρόνια παρουσίας, το Simul του Νίκου Θωμά εξελίσσει συνεχώς τη γαστρονομική του πρόταση, προσφέροντας ένα μενού γευσιγνωσίας δέκα σταδίων που συνδυάζει διεθνείς επιρροές με ελληνικά στοιχεία. Στον όμορφο χώρο μιας άρ ντεκό πολυκατοικίας του ’30, θα δοκιμάσεις εκλεκτά πιάτα όπως η καραβίδα με μαύρες φακές, cranberries, αυγοτάραχο και hollandaise με μεδούλι, το καλαμάρι με αμύγδαλο και γκοργκοντζόλα, το καλαρρύτικο αρνί τατάκι με ΧΟ σάλτσα, καφέ και παντζάρι, το τηγανόψωμο με παλαιωμένη γραβιέρα και μέλι καστανιάς και το καλκάνι με μύδια, n’duja, καπνιστή beurre blanc, πάστα νόρι και μιζούνα. Εξαιρετικά και τα επιδόρπια: παγωτό χαμομήλι με αφρό μέντας και financier φιστίκι με πραλίνα φιστικιού και παρφέ μανταρίνι. Η τιμή του στα 75€ κατ’ ‘ατομο, ενώ υπάρχει δυνατότητα wine pairing για κάθε πιάτο με επιπλέον 35€ ανά άτομο.
Δες τον κατάλογο εδώ.
Merceri
Ηρακλειδών 21, τηλ: 21 0341 7511
Αυτό το ζεστό bistro, κοντά στο Μουσείο Ηρακλειδών το οποίο έχει αναδειχτεί από τον οδηγό Michelin, διευθύνεται από δύο γυναίκες σεφ οι οποίες παρουσιάζουν τη μαγειρική τους τέχνη μέσα από σύγχρονα πιάτα με διεθνή χαρακτήρα, τα οποία βασίζονται σε τυπικές ελληνικές συνταγές. Η Μελίνα Χωματά και η Μαρία Διούδη, ετοιμάζουν πιάτα τα οποία μπορείς να απολαύσεις και σε degustation menu επτά σταδίων. Το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σασίμι με τόνο, τσίλι, λάιμ και τζίντζερ, καραβίδες με κοχιράμπι, αχλάδι, κρεμμύδι και χαβιάρι Avruga, σούπα παστινάκι με αστακό, αυγά πέστροφας και βούτυρο τρούφας, Pacherini με γαρίδες και πανσέτα μαύρου χοίρου, και flap steak με σελινόριζα, καρότα, κρεμμυδάκια εσκαλότ και φασκόμηλο. Δίνεται η επιλογή του wine pairing με κρασιά ελληνικού αμπελώνα με επιπλέον 45€, ενώ το μενού από μόνο του τιμάται στα 70€.
Δες τον κατάλογο εδώ.
Vasillenas
Βρασίδα 13 , Ιλίσια, τηλ: 2107210501
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vassilenas Restaurant (@vassilenasrestaurant)
Με δεκαετίες εμπειρίας, αρχικά στον Πειραιά και πλέον πίσω από το Χίλτον, ο Βασίλαινας προσφέρει πέρα από α λα καρτ επιλογές, ένα εκλεπτυσμένο μενού γευσιγνωσίας, σχεδιασμένο για να αναδείξει την ελληνική δημιουργική κουζίνα με πιάτα που συνδυάζουν παραδοσιακές γεύσεις και σύγχρονες τεχνικές. Το μενού περιλαμβάνει επιλογές όπως χειροποίητο προζυμένιο ψωμί με βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Μάνης και πελτέ από πομοντόρια Σαντορίνης, την κλασική ταραμοσαλάτα «Βασίλαινας» με τραγανές αραβικές πίτες, ταρτάρ τόνου με αβοκάντο, φύκια και ξινόμηλο, ψητό καλαμάρι με τσιγαρέλι με μελάνι σουπιάς, οσπριοσαλάτα και chorizo, κεμπάπ ψαριού με μελιτζανοσαλάτα, ψητά πομοντόρια και harissa, μπακαλιάρο σε κρούστα με σκορδαλιά από φιστίκι Αιγίνης και παντζάρια στη θράκα, καθώς και μοσχάρι Νάξου με μανέστρα και αρσενικό Νάξου. Το μενού ολοκληρώνεται με το γλυκό της ημέρας. Η τιμή είναι 60€ ανά άτομο, ενώ υπάρχει δυνατότητα συνδυασμού με τρία επιλεγμένα ποτήρια κρασί στα 80€ ανά άτομο.
Δες τον κατάλογο εδώ.
Soil
Φερεκύδου 5, Παγκράτι, τηλ: 21 0751 3505
Bραβευμένο με ένα αστέρι Michelin, το εστιατόριο του Τάσου Μαντή προσφέρει ένα μοναδικό μενού 14 σταδίων, βασισμένο στην φιλοσοφία «από το αγρόκτημα στο τραπέζι» και χρησιμοποιώντας υλικά υψηλής ποιότητας, πάντα εποχικά. Στο χειμερινό μενού γευσιγνωσίας θα βρεις επιλογές όπως στρείδι με ossetra caviar, χυμό αγγούρι σε ζύμωση και αχίλλεια, γαρίδα με πορτοκάλι, μύδια και κατιφέ, καλαμάρι με αγριοράπανο, γύρη μάραθου και βασιλικό, μοσχάρι ξηρής ωρίμανσης με κορόμηλο, ρόδι και κάπαρη σκόρδου, αυγό ορτυκιού με πατάτα, φύκια και λουκάνικο chorizo, χέλι με σιτάρι ζέας, αχλάδι και μυρώνια, τράγο με άγριο σκόρδο και ασπρομύτικο φασόλι Λήμνου και εκλεκτά επιδόρπια, όπως μακαρόν με λάιμ και σμέουρα, αγκινάρα Ιερουσαλήμ με μανταρίνι και κάστανο και πατέ ντε φρουί με κολοκύθα και ιπποφαές. Το κόστος ανέρχεται στα 105€ ανά άτομο, ενώ με somellier pairing προστίθενται 85€ ανά άτομο.
Δες τον κατάλογο εδώ.
Coocoovaya
Χατζηγιάννη Μέξη 2A, Ιλίσια, τηλ: 2107235005
Η γευστική εμπειρία στο εστιατόριο του σεφ Περικλή Κοσκινά συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομία, προσφέροντας μια μοναδική διαδρομή γεύσεων στην καρδιά της Αθήνας. Ο σεφ αγαπά την θάλασσα και τα πιάτα που σερβίρονται εδώ την υμνούν μέσα από νόστιμες δημιουργίες, οι οποίες σερβίρονται και σε ένα Wise Tasting Menu γευσιγνωσίας πέντε σταδίων που αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία της «σοφής κουζίνας» του εστιατορίου. Ανάμεσά τους θα βρεις επιλογές όπως μπουρδέτο, μπιάνκο, γιουβέτσι, μακαρόνια Μπούρου Μπούρου, αλλά και άλλα πιάτα, μοναδικά σε σύλληψη με βάση το φρέσκο ψάρι, και επιρροές από την Κέρκυρα, την ιδιαίτερη πατρίδα του σεφ. Το μενού των πέντε σταδίων κοστίζει 75€ κατ’ άτομο, χωρίς κρασί, ενώ η «ενισχυμένη» εκδοχή του που ονομάζεται Wise Grand κοστίζει 95€ κατ’ άτομο.
Δες το μενού εδώ.