Δοκιμάσαμε το «Romantic Chronicles» μενού στο Mappemonde κι ερωτευτήκαμε με την πρώτη μπουκιά

Γιορτάσαμε τον Βαλεντίνο στο Mappemonde Restaurant δοκιμάζοντας ένα θεσπέσιο μενού που παντρεύει τον έρωτα με την υψηλή γαστρονομία.

Δοκιμάσαμε το «Romantic Chronicles» μενού στο Mappemonde κι ερωτευτήκαμε με την πρώτη μπουκιά

Ο έρως περνά από το στομάχι λέει το γνωστό ρητό του θυμόσοφου λαού μας για αυτό και κάθε χρονιά όταν πλησιάζει η γιορτή των ερωτευμένων αναμένουμε εναγωνίως να δούμε –και πιο πολύ να δοκιμάσουμε- τι έχουν σκαρφιστεί για τα valentine’s μενού τους οι αγαπημένοι μας σεφ. Με ιδιαίτερη ζέση περιμέναμε λοιπόν και το Romantic Chronicles στο Mappemonde Restaurant, Bar & Lounge αφού ο Executive Chef Δημήτρης Μπούτσαλης, ο Chef de Cuisine Δημήτρης Αρσενίδης και η Pastry Chef Κωνσταντίνα Μακρυγιάννη, μας έχουν καλομάθει με όλες τις fine dining λιχουδιές που μας φιλεύουν σε ένα από τα ομορφότερα εστιατόρια του αθηναϊκού κέντρου.

Στον 10ο όροφο του ξενοδοχείου Athens Capital έχει δημιουργηθεί ένας υπέροχος χώρος, που είναι η επιτομή του comfort και χαρίζει στους επισκέπτες του μια ανεμπόδιστη θέα προς Ακρόπολη η οποία και καθρεπτίζεται στο πιάτο σου ενόσω τρως. Εμείς επισκεφθήκαμε το Mappemonde ένα πολύ κρύο βράδυ του Φλεβάρη με τις προσδοκίες μας να είναι υψηλές για όσα θα μας έκρυβε αυτή μας η επίσκεψη. Κι αν για την ομορφιά του χώρου και το ζεστό φιλόξενο προσωπικό του δεν είχαμε ουδεμία αμφιβολία για το φαγητό περιμέναμε πώς και πώς το μενού να σταθεί αντάξιο όσων εγκωμιαστικών είχαμε ακούσει κατά καιρούς.

Κάπου εδώ θέλουμε να κάνουμε μια ειδική αναφορά στο αχνιστό ψωμάκι που ήταν έξτρα αφράτο κι έφερνε στον νου τα μοσχομυριστά οικογενειακά σταφιδόψωμα που προσμένανε σε κάθε κυριακάτικο τραπέζι.

Το γευστικό ταξίδι ξεκινά με μια εκλεπτυσμένη σαλάτα από ζουμερά παντζάρια και αρωματικό ραντίτσιο, που αποκτά μια ξεχωριστή διάσταση καθώς ψήνεται στη σχάρα. Η αρμονία των γεύσεων εμπλουτίζεται με σπιτικά μαριναρισμένο σολομό, που προσδίδει μια διακριτική αλμυρότητα, ενώ το τραγανό chicory και οι δροσερές νότες του σαγκουινιού χαρίζουν φρεσκάδα. Το σύνολο δένει υπέροχα με μια ανάλαφρη, αλλά γεμάτη χαρακτήρα, vinaigrette yuzu, που ισορροπεί τις γεύσεις με την εκλεπτυσμένη οξύτητά της.

Η συνέχεια είναι εξίσου απολαυστική, με χειροποίητα ραβιόλι γεμιστά με βελούδινη burrata, που συναντούν τη γλυκιά νοστιμιά της κολοκύθας και την ένταση των ζουμερών ντοματίνιων. Το πιάτο απογειώνεται με τραγανό προσούτο, που χαρίζει αλμυρές νότες και μια παιχνιδιάρικη υφή, ενώ το dashi από καπνιστή ντομάτα ενισχύει τη γευστική πολυπλοκότητα με τη βαθιά, umami επίγευσή του.

Για το κυρίως πιάτο, οι επισκέπτες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο αριστουργηματικές δημιουργίες. Η πρώτη πρόταση είναι το εξαιρετικά τρυφερό καλκάνι, σερβιρισμένο με ένα φίνο ραγού από μήλο και λάχανο, που χαρίζει μια ισορροπία γλυκύτητας και οξύτητας. Η αρωματική τρούφα και η καμένη κρέμα προσθέτουν βάθος, ενώ η κλασική σάλτσα Bordelaise ολοκληρώνει την εμπειρία με τις έντονες, βελούδινες νότες της.

Η δεύτερη επιλογή είναι η εκλεπτυσμένη μοσχαρίσια πικάνια, η οποία ψήνεται άψογα για να αναδείξει την πλούσια γεύση της. Συνοδεύεται από λεπτεπίλεπτα μανιτάρια enoki, έναν μεταξένιο πουρέ πατάτας με διακριτική ένταση χρένου και μια πινελιά σκόνης φρούτων του δάσους, που προσθέτει γήινες και ελαφρώς όξινες αποχρώσεις. Η σάλτσα μαύρης τρούφας, με τη χαρακτηριστική πολυτέλειά της, δίνει την τελική πινελιά σε ένα πιάτο που ξεχειλίζει από κομψότητα και γαστρονομική μαεστρία.

Για να δέσει το γλυκό θα δοκιμάσουμε όχι ένα, αλλά δύο επιδόρπια καθότι στη γιορτή του έρωτα δεν χωρούν δίαιτες. Αρχικά δοκιμάσαμε μια λεπτή σχεδόν παραδεισένια στη γεύση τάρτα τυριού brie, συνοδευόμενη από κομπόστα ραβέντι και σφηνάκι μήλου. Στη συνέχεια το μενού έκρυβε μια ευχάριστη έκπληξη για τους chocolate lovers με τη μους σοκολάτας, εμπλουτισμένη με κρέμα καρύδας και φρέσκα σμέουρα να είναι σκέτος αφρός με μια σαγηνευτική γεύση.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, το γαστρονομικό αυτό ταξίδι εμπλουτίζεται με δύο μοναδικά signature κοκτέιλ (στα 18€ το καθένα), τα οποία προστίθενται στον κατάλογο του εστιατορίου, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία γεύσης.

Το Nostalgic Affection αποτελεί μια εκλεπτυσμένη και ισορροπημένη δημιουργία που συνδυάζει τη βαθιά, μεστή γεύση του Metaxa 12* με τις ντελικάτες νότες της bitter σοκολάτας, το γήινο άγγιγμα από σιρόπι παντζαριού και την πλούσια υφή της κρέμας φουντουκιού. Το αποτέλεσμα είναι ένα cocktail που αποπνέει νοσταλγική πολυτέλεια και sophistication.

Από την άλλη, το Tea for Two προσφέρει μια πιο ανάλαφρη, αρωματική και αναζωογονητική επιλογή. Ο αρμονικός συνδυασμός λικέρ μαστίχας, τσαγιού κόκκινων φρούτων και πουρέ yuzu δημιουργεί ένα cocktail με δροσερή φρεσκάδα, ιδανικό για όσους αναζητούν μια κομψή και ισορροπημένη γευστική εμπειρία.

Και τα δύο κοκτέιλ πέρα από γλυκόπιοτα ήταν σχεδιασμένα για να αναδείξουν την τέχνη του fine drinking και να συμπληρώσουν άψογα τις γαστρονομικές δημιουργίες του μενού.

To μενού μαζί με sparkling wine στα 95€ το άτομο

 

 

 

Μappemonde

10ος όροφος Athens Capital

Eλευθερίου Βενιζέλου 4, τηλ.: 21 4444 2000

Facebook

Instagram

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v