Πήγαμε στο Yuzu γιατί το χρειαζόμασταν τέτοιο sushi bar στο Περιστέρι
Η Βεάκη στο Περιστέρι βρήκε το sushi bar που είχε ανάγκη κι εμείς κάναμε την καθιερωμένη μας επιδρομή στην κουζίνα του, για χάρη των λαχταριστών signature rolls του.
Η Βεάκη στο Περιστέρι βρήκε το sushi bar που είχε ανάγκη κι εμείς κάναμε την καθιερωμένη μας επιδρομή στην κουζίνα του, για χάρη των λαχταριστών signature rolls του.
Δεν είναι λίγες οι φορές που σου έχουμε μιλήσει για τον πιο πολυσύχναστο δρόμο των δυτικών προαστίων της πρωτεύουσας. Ο λόγος για την Αιμίλιου Βεάκη στο Περιστέρι που έχει μετατραπεί στον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό για τους κατοίκους της περιοχής κι όχι μόνο αφού στα μαγαζάκια της φωλιάζουν από all day bar και coffee specialist προτάσεις μέχρι street food νοστιμιές και παραδοσιακές κουζίνες από όλο τον κόσμο. Αυτό που έλειπε από την αγαπημένη μας περιστεριώτικη πιάτσα ήταν ένα sushi bar για να μας μάθει τα μυστικά της ασιατικής κουζίνας η οποία έχει κάνει απόβαση στην Αττική τα τελευταία χρόνια με όλους εμάς να αναφωνούμε: «καλώς μας ήρθες, σε προσμέναμε καιρό».
Το Yuzu είχε μπει εδώ και καιρό στη λίστα μας κι ένα βράδυ Δευτέρας καταφέραμε να το επισκεφθούμε για πρώτη φορά. Το όνομά του φωσφόριζε και ξεχώριζε σε μια επιγραφή χαμένη μέσα σε πράσινες φυλλωσιές στον προστατευμένο με τζαμαρίες κι έξτρα σόμπες εξωτερικό του χώρο. Το ευγενέστατο προσωπικό μας οδήγησε στο τραπέζι μας το οποίο βρισκόταν στο γλυκύτατο εσωτερικό του Yuzu.
Η μπάρα του και οι εντυπωσιακές ασιατικές τοιχογραφίες μας έδωσαν την αφορμή που ψάχναμε για να βγάλουμε τον ινφλουένσερ που κρύβουμε καλά μέσα μας και να φωτογραφηθούμε μπροστά τους, όσο κόσμος πηγαινοερχόταν και γέμιζε τα τραπεζάκια του sushi bar. Καλό θα είναι αν θελήσεις να επισκεφθείς τον χώρο να προνοήσεις και να κάνεις την απαραίτητη κράτηση, καθώς παρότι Δευτέρα (μια off peak καθημερινή) το Yuzu ήταν γεμάτο μέσα κι έξω.
Ο κατάλογος έφθασε στα χέρια μας κι η υπεύθυνη του σέρβις προσφέρθηκε να λύσει τυχόν απορίες που πρόκυπταν από την ανάγνωση του μενού. Aποφασίσαμε να ακολουθήσουμε την προτροπή της και να συνοδεύσουμε το γεύμα μας παρότι το Japan Tai (10€) με παλαιωμένο ρούμι, σιρόπι πικραμύγδαλο, λικέρ πορτοκαλιού και αρωματικά bitter από την λίστα των κοκτέιλ μας έκλεινε πονηρά το μάτι. Μετά ήρθε η δύσκολη ώρα της επιλογής των πιάτων που θα δοκιμάζαμε αφού το πλήθος των επιλογών ήταν τεράστιο και τα περισσότερα από δαύτα φαίνονταν άκρως λιμπιστικά στο χαρτί.
Ξεκινήσαμε πατροπαράδοτα ιαπωνικά, επιλέγοντας το special nigiri Suzuki (4,70€ τα δύο τεμάχια) με καψαλισμένο λαβράκι και spicy mayo και τα Koroke Buns (7,50€ τα δύο τεμάχια) με κροκέτα korokke πό πατάτα και μοσχάρι, καραμελωμένα κρεμμύδια, λάχανα και αρωματική thai mayo. Αφού δοκιμάσαμε είπαμε για πρώτη φορά μπράβο στον εαυτό μας για την γευστικότατη επιλογή μας που προκάλεσε τα πρώτα ερεθιστικά γαργαλητά στον ουρανίσκο μας.
Το Salmon Tartare (9,80€) έμοιαζε μια βέβαιη επιλογή ειδικά μετά τους social media επαίνους που είχαμε δει να το συνοδεύουν. To πιάτο ήρθε με ψιλοκομμένο σολομό με chives και σουσάμι πάνω σε brunoise αβοκάντου και ιαπωνική σως εσπεριδοειδών ponzu. Eξαίσιο από την πρώτη μέχρι και την τελευταία μπουκιά όπως και τα pashifikku gyozas (8,90€). Γεμισμένα με κοτόπουλο και γαρίδα, περασμένα από wok, με σως ponzu και ελαφρύ πουρέ από πατάτα Περού, αρωματισμένο με τρούφα μανιτάρι ήταν τόσο αφράτα και τραγανά συνάμα. Την επόμενη φορά δεσμευτήκαμε ότι θα δοκιμάσουμε και το κοτόπουλο Yakitori (11€) με μπούτι κοτόπουλο περασμένο σε καλαμάκι, σάλτσα miso, ψητό ανανά, κόκκινο σουσάμι και chives γιατί κάποια στιγμή έπρεπε να σταματήσουμε να καταβροχθίζουμε τα ορεκτικά πριν περάσουμε στα rolls.
Αποφασίσαμε να προσπεράσουμε τις κλασικές sushi rolls επιλογές (κυμαίνονταν από 7,50 έως 9,5€) όσο κι αν η καρδούλα μας πεταρίζει κάθε φορά που κάποιος μιλά για California, Alaska και Unagi Kabayaki rolls και να δοκιμάσουμε όσο περισσότερες επιλογές μπορούσαμε από τα signature rolls στα οποία η ομάδα του Yuzu είχε ρίξει περίσσιο μεράκι, κερδίζοντας μπόλικα διαδικτυακά συγχαρίκια για ορισμένα από αυτά.
Εν αρχή ήρθαν τα Volcano (10,5€ τα 8 τεμάχια) με γέμιση από γαρίδα tempura, καβούρι, κρέμα τυριού και επικάλυψη από spicy mayo και teriyaki σως. Αν είσαι φαν του πικάντικου τότε από το πιάτο πρέπει να ξεκινήσει να rollάρεις. Το Salmon Frenzy (9,80€ τα 8 τεμάχια) με πικάντικο σολομό tartare, αγγούρι, επικάλυψη καψαλισμένου σολομού και wasabi mayo κινήθηκε ευτυχώς στο ίδιο γευστικό μήκος κύματος, λίγο πριν έρθει το Surf N’ Turf (10€ τα 8 τεμάχια) το οποίο και μας έστειλε αδιάβαστους. Εδώ τα σαγηνευτικά ρολάκια ήρθαν με γέμιση αγγούρι, κρέμα τυριού, γαρίδα tempura με επικάλυψη από φέτες μοσχαριού, jalapeno και nikiri σως. Πολύ ιδιαίτερα σε γεύση κι άκρως εθιστικά κέρδισαν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.
Τα Hannibal (9,8€ τα 8 τεμάχια) με tempura μοσχαριού, κολοκυθιού, καρότου, αβοκάντο κι επικάλυψη από λεπτοκομμένες φέτες μοσχαριού και σως teriyaki τρούφας που έδωσε μια τσαχπίνικη νότα σε αυτή τη sushένια εκδοχή. Αποφασισμένοι να τεστάρουμε τις αντοχές της όρεξής μας μετά από όσα είχαμε δοκιμάσει, είπαμε ναι και στα Honey Torpedo (10,5€ τα 8 τεμάχια) με γέμιση από καβούρι tempura, κρέμα τυριού, spicy tuna, φρέσκο κρεμμύδι, σως μελιού και yuzu mayo κι αυτά ευχαρίστησαν με τη σειρά τους τον ουρανίσκο μας.
Αφού είχαμε φάει μέχρι σκασίματος σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και δοκιμάσαμε το Chocolate Earth (7€) από τη λίστα των επιδόρπιων, μια βελούδινη μους σοκολάτας γάλακτος με Shitake σε τραγανή σοκολατένια φωλιά μας έστειλε για όνειρα γλυκά.
Ο λογαριασμός για ένα χορταστικό γεύμα συνοδεία ποτηριού κρασί αγγίζει τα 25€ το άτομο
Yuzu
Aιμιλίου Βεάκη 18, Περιστέρι, τηλ.:21 0571 8887
Δευτέρα έως Κυριακή 13:00- 01:00