Tarantella λίγο να σου πούμε για το καλύτερο ιταλικό του Περιστερίου

Αν είσαι λάτρης των ζυμαρικών της πίτσας και των λιχουδιών της γειτονικής χώρας, τότε το Tarantella Locale Italiano στο Περιστέρι θα βγάλει τον ιταλιάνο καλοφαγά από μέσα σου.

Tarantella λίγο να σου πούμε για το καλύτερο ιταλικό του Περιστερίου

Όπως μάλλον θα έχεις ήδη καταλάβει το Περιστέρι είναι μια από τις πλέον αγαπημένες μας γαστρονομικές πιάτσες. Βλέπεις, το «αστέρι» των δυτικών προαστίων κρύβει στα στενά του μπόλικα φαγάδικα που τιμούν μπόλικες κουζίνες του κόσμου. Από αυτές δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά και η ιταλική που έχει το δικό της πιστό και φανατικό κοινό. Για αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε που λες να πάμε άλλη μια βόλτα στον πλέον πολυσύχναστο περιστεριώτικο δρόμο –λέγε με αλλιώς και Βεάκη- για χάρη του Tarantella Locale Italiano (Aιμ. Βεάκη 9, τηλ.: 21 0578 5885), για το οποίο και είχαμε ακούσει τα καλύτερα.

Θα το αναγνωρίσεις πολύ εύκολα μες στον χαμό των μαγαζιών της Βεάκη χάρη στο εντυπωσιακό σιντριβάνι που δεσπόζει στην είσοδό του και ξυπνά μνήμες από τις πιάτσες –ή αλλιώς πλατείες- των μεγάλων ιταλικών πόλεων. Ο χώρος είναι βέβαιος ότι θα σε κερδίσει με την πρώτη ματιά αφού η κομψή και ξεσκέπαστη αυτή την περίοδο αυτοσχέδια αυλή του μοιάζει δροσερό καταφύγιο τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και του φθινοπώρου την ώρα που η μεγάλη μπάρα του σε αναγκάζει να βγάλεις μπόλικες φωτογραφίες για να δώσεις στον λογαριασμό σου στα social media το highlight που απεγνωσμένα αναζητούσε.

Κρυμμένο στις πράσινες τέντες, τις πράσινες φυλλωσιές, στα φαναράκια του και στα ολάνθιστα αναρριχώμενα φυτά του, το Tarantella σε παρασέρνει απομακρύνοντάς σε -νοητά- από το Περιστέρι, αφού σε μεταφέρει σε ένα κομψότατο ιταλικό all day bar restaurant στην καρδιά, ας πούμε, της Ρώμης. Αφού χαζέψαμε τους πολυφωτογραφημένους πίνακές του, πιάσαμε θέση και ξεψαχνίσαμε τον κατάλογο. Ωστόσο, σαν έτοιμοι από καιρό είχαμε πρόγραμμα. Και τα κρασάκια μας ήπιαμε, και τα spritz μας τσουγκρίσαμε, και με κόπο καταφέραμε να ξεδιαλέξουμε τα πιο λουκούλλεια πιάτα του μενού.

Αν είσαι λάτρης των aperitivos, τότε αξίζει να ενδώσεις στο κόρτε του Spritz Tarantella (9€) με Italian bitter Aperitivo, Prosecco, μάνγκο και μανταρίνι ενώ οι κοκτεϊλάκηδες της παρέας καλό θα ήταν να πάρουν αγκαλιά ένα Vecchio Signore (12€) με ρούμι, μπράντι, κρασί, αγαύη, falernum (γλυκό σιρόπι από την Καραϊβική) και bitters. Εξίσου γλυκόπιοτο και το Bramble Inverso (12€) με τζιν, λευκή σοκολάτα, μπισκότο, spices, λεμόνι και αφρό από berries.

Μετά τις καθιερωμένες προπόσεις πέσαμε με τα μούτρα στο φαγητό γιατί μοσχομύριζε ανταποδίδοντας σε κάθε πιάτο την ζεστασιά που ένιωσε ο ουρανίσκος μας. Ιδανική η αρχή με το Carpaccio di Manzo Veneto (13€) με αγκινάρες παρμεζάνα και μαγιονέζα τρούφας, ενώ οι Patate Croccanti (8€) ήταν ένα πατατένιο όνειρο για τους λάτρεις του είδους. Εδώ οι διπλομαγειρεμένες τραγανές πατάτες με κρέμα παρμεζάνας και πράσου σκεπάζονταν με ένα παναρισμένο αυγό δίνοτνας έναν πρωτότυπο κι ιδιαίτερα νόστιμο ορεκτικό.

Μια σαλάτα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα, ενώ αν μιλάμε για μια Rucola con Prosciutto di Parma (12€) με baby ροκα, προσούτο Πάρμας, ημίλιαστα ντοματίνια, παρμεζάνα και βινεγκρέτ βαλσάμικο με τρούφα τότε ο γιατρουδάκος κάνει ακόμα παραπέρα.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by TARANTELLA ATHENS (@tarantella_athens)


Ήρθε η ώρα της φρεσκοφουρνιστής πίτσας με τις αφράτες άκρες της να εντυπωσιάζουν στο μάτι. Εμείς επιλέξαμε τη Mortadella e Pistachio (14€) με φρέσκια μοτσαρέλα, τυρί stracchino, μορταδέλα, κολοκύθι και τριμμένο pesto φυστικιού Αιγίνης και νιώσαμε ιδιαίτερα περήφανοι για την επιλογή μας μετά την δοκιμή. Έπειτα ακολούθησαν τα χειροποίητα ζυμαρικά που σίγουρα αποτελούν το δυνατό χαρτί του καταλόγου. Οι επιλογές πολλές, οι γεύσεις που συνδυάζονται ακόμη περισσότερες κι εμείς καταβροχθίσαμε τα Rigatoni con Maiale Sfilacciato (12€) ένα από τα signatures του Tarantella με φρέσκα ριγκατόνι, κρέμα παρμεζάνας και τρούφας και σιγομαγειρεμένο pulled pork με σόγια και μέλι.

Εξίσου γευστικά και τα Mezzi Rigatoni alla Tartufata (11,5€) με φρέσκα mezzi ριγκατόνι, κρέμα παρμεζάνας, τραγανό guanciale και πάστα tartufata. Οι φανς των σπιτικών νιόκι πατάτας σίγουρα θα αγαπήσουν και Gnocchi con Funghi e Prosciutto με μανιτάρια, κρέμα πεκορίνο και τραγανό προσούτο.

Για να δέσει το γλυκό μην λησμονήσεις να πάρεις την Panna Cotta (10€) με λευκή σοκολάτα σε μπισκοτένια βάση από φυστίκι Αιγίνης και σάλτσα από κόκκινα φρούτα.

Αν τα μαθηματικά δεν σου βγαίνουν και θες μια βοήθεια να σου πούμε ότι για ένα πλήρες γεύμα με ποτήρι κρασί ή κάποιο spritz ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 25-30€ το άτομο.

@in2life_gr Στο @Tarantella Athens φάγαμε το καλύτερο ιταλικό του Περιστερίου και μπράβο μας και μπράβο τους! #τιτρωμε #in2life #μπεςφοργιουγαμω #ελληνικοτικτοκ #περιστερι #tarantella #italianfood #pizza #rigatoni ♬ Italian flavour - mirtomusic

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v