To Hams & Clams μας συστήνεται ως το καλύτερο Oyster Bar της πόλης

Σε ειδυλλιακό σημείο πάνω στη θάλασσα το Hams and Clams βάζει και πάλι τη Μαρίνα Ζέας στον γαστρονομικό χάρτη της πρωτεύουσας.

To Hams & Clams μας συστήνεται ως το καλύτερο Oyster Bar της πόλης

Kάθε αφορμή που μας φέρνει στη Μαρίνα Ζέας του Πειραιά είναι μια γλυκιά αφορμή πόσο μάλλον όταν συνοδεύεται με στειδοφαγία υψηλού επιπέδου κι ευφάνταστη κοκτεϊλοποσία μπροστά από μια ειδυλλιακή θαλασσινή θέα. Το Hams & Clams (Λιμάνι Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, τηλ.: 21 0418 6683) είναι μια από τις πιο πολυσυζητημένες πρόσφατες γαστρονομικές αφίξεις της περιοχής για αυτό και το επισκεφθήκαμε, ελπίζοντας ότι θα ικανοποιήσει τις υψηλές προσδοκίες που είχαμε για εκείνο.

Ας πάρουμε ωστόσο τα πράγματα από την αρχή. Όλα ξεκίνησαν από ένα ταξίδι στη Βαρκελώνη. Το πρώτο Hams & Clams ήταν ένα oyster bar 50 τετραγωνικών όπου όλα συνέβαιναν μπροστά σου. Τα στρείδια, το jamon και το προσούτο, βρίσκονταν σε κοινή θέα και σε άμεση επαφή με όλους.

Μετά από δύο χρόνια, σχεδόν καρμικά θα έλεγε κανείς βρέθηκε ένας ιδανικός χώρος για να στεγαστεί αυτό το πολύ ενδιαφέρον εγχείρημα. Στη Μαρίνα Ζέας, το Hams & Clams απέκτησε ένα μεγαλύτερο «σπίτι» το οποίο μετεξελίχθηκε τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά. Από τη μία φέρνει στο νου ένα comfort seafood restaurant στο Πόρτλαντ ή ένα oyster bar στο Μέιν, αλλά πολύ εύκολα μπορεί να σου θυμίσει και ένα θαλασσοκεντρικό ολόλευκο μαγαζί που βρίσκεται μια ανάσα μακριά από κάποιο παραλιακό θέρετρο της Μεσογείου.

Φτάσαμε εκεί λίγο πριν δύσει ο ήλιος, κι αφού ρίξαμε κλεφτές ματιές στα πολυτελή σκάφη της Μαρίνας, απολαύσαμε την υπέροχη θέα, βγάζοντας τις απαραίτητες φωτογραφίες. Μας εντυπωσίασε το cosy εσωτερικό κι η τεράστια μπάρα, πίσω από την οποία ήδη είχαν πιάσει δουλειά οι mixologists του oyster bar. Κατευθυνθήκαμε στον εξωτερικό χώρο, για να καθίσουμε σε ένα πανέμορφο μα και τεράστιο υπερυψωμένο «μπαλκόνι» με το λιμάνι να απλώνεται μπροστά μας καρτποσταλικό σχεδόν.Ο κατάλογος είχε ως βάση του τις νοστιμιές που μπορείς να βρεις στις ελληνικές θάλασσες με ένα twist που θα εκτιμούσαν ιδιαίτερα οι λάτρεις της διεθνούς και δη λατινοαμερικάνικης κουζίνας.

@in2life_gr Το @Hams And Clams είναι το απόλυτο Oyster Bar to be και δεν σηκώνουμε κουβέντα για αυτό. #τιτρωμε #φαγητό #ελληνικοτικτοκ #μπεςφοργιουγαμω #finedining #in2life #hamsandclams #σεβιτσε ♬ Devil Doesn’t Bargain - Alec Benjamin

Ένα τσούγκρισμα με τα κοκτεϊλάκια μας το απαιτούσε η κατάσταση όπως καταλαβαίνεις, για αυτό κι εμείς του δώσαμε να καταλάβει. Δοκιμάσαμε ένα από τα καλύτερα Bloody Mary της πιάτσας (13€) και το ξακουστό Seven (12€) με τζιν, πράσινο μήλο, αγγούρι, τζίντζερ, μέντα, λάιμ κι elderflower. Εξαιρετικό και το Sunset in Corfu (12€) με ρούμι, λικέρ μαστίχα, κουμκουάτ και θυμάρι. Αν πάλι είσαι του κρασιού τότε θα βρεις περισσότερες από 40 ετικέτες για να συνοδέψεις οινικά το γεύμα σου. Η πρώτη πιατέλα με στρείδια (Μoscow με sour cream και χαβιάρι στα 32€) κατέφθασε στο τραπέζι μας κι εμεί το ζήσαμε ινσταγκραμικά βγάζοντας τις απαραίτητες φωτογραφίες με θέα θάλασσα πάντα. Η ασιατική σαλάτα με γαρίδες, noodles, αγγούρι, καρότο, κόκκινη πιπεριά, φύτρες φασολιού, κόλιανδρο, crispy chili oil και φυστίκια (18€) έμοιαζε η ενδεδειγμένη επιλογή για να συνεχίσουμε.

Ακολούθησαν οι μπρουσκέτες με γαύρο μαρινάτο (10€) και το έξτρα λαχταριστό κι όσο spicy πρέπει αρωματισμένο καλαμάρι πάνω σε ζυμωτό ψωμί με σάλτσα αγιολί (14€). Ο κατάλογος είχε ως βάση του τις νοστιμιές που μπορείς να βρεις στις ελληνικές θάλασσες με ένα twist που θα εκτιμούσαν ιδιαίτερα οι λάτρεις της διεθνούς και δη λατινοαμερικάνικης κουζίνας.

Το καπνιστό χέλι σε πράσινη φάβα (17€) μας ανάγκασε να συνεχίσουμε επιφωνήματα θαυμασμού, ενώ το απόλυτα ισορροπημένο σεβίτσε τσιπούρας (18€) μπήκε στη λίστα με τα καλύτερα όσων έχουμε δοκιμάσει πρόσφατα.

Από τα κυρίως μάς ενθουσίασε το χειροποίητο ραβιόλι με καβούρι, κρέμα τυριού και σάλτσα μπισκ (26€), ο μπακαλιάρος με πράσινο spicy κάρυ, αμύγδαλα, γάλα καρύδας και ρύζι μπασμάτι (25€) και το πεντανόστιμο φιλέτο ψαριού ημέρας με βελουτέ κρέμα παστινάκι κι άγρια μανιτάρια (28€). Αν είσαι λάτρης των surf n turf γαστρονομικών καταστάσεων τότε το ομώνυμο πιάτο του καταλόγου με flat iron steak, γαρίδες, ζεστή σάλτσα πιπεριών και ψητά λαχανικά (32€) έχει φτιαχτεί ξεκάθαρα για σένα.

Για να δέσει το γλυκό στο τέλος δοκιμάσαμε μια πανάλαφρη τάρτα λεμόνι (12€), που θα έκανε μπόλικους pastry chefs να κοκκινίσουν από ντροπή και το σοκολατένιο γλυκό ημέρας (14€) που θα μπορούσε άνετα να παρομοιαστεί με ένα σοκολατένιο ηφαίστειο.

Αν δεν μπορείς να κάνεις τη μαθηματική σούμα τότε καλό είναι να γνωρίζεις πως για ένα πλήρες γεύμα μαζί με κοκτέιλ υπολογίζεις περί τα 45-50€ κατ’ άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v