Ο Ζohos είναι ο πιο γευστικός κήπος της πόλης

Κάπου μεταξύ Πλάκας και Συντάγματος το εστιατόριο του Electra Palace ήρθε για να μας τρατάρει υπέροχες γεύσεις και να μας γεμίσει δροσερές αναμνήσεις.

Ο Ζohos είναι ο πιο γευστικός κήπος της πόλης

Το αθηναϊκό κέντρο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει η πιο χοτ γαστρονομική πιάτσα της πόλης, προσφέροντας πλήθος επιλογών σε όσους αγαπούν το καλό φαγητό και τα διαλεχτά μεζέδια από όλες τις κουζίνες του κόσμου. Παράλληλα πού και πού ξεπετάγονται υπέροχα κηπάκια εστιατορίων και μεζεδοστεκιών που φιλοξενούν τόσο τους locals της περιοχής όσο και πολλούς επισκέπτες. Ανάμεσά τους κι ο Zohos που αποθεώνει την ελληνική δημιουργική κουζίνα κι ενθουσιάζει τους food lovers που συρρέουν στα μέρη του. Αν θέλαμε να συνοψίσουμε το γαστρονομικό μότο του Ζοχού τότε θα γράφαμε κάτι σαν: «εκεί που ο μεζές συναντά την ανεξάντλητη δημιουργικότητα της ελληνικής κουζίνας»

Στο διαχρονικό και εμβληματικό κήπο του Electra Palace, δημιουργήθηκε ένα νέο καταφύγιο γαστρονομίας. Κάθε μέρα στο Ζοχό είναι σαν ένα οικογενειακό μάζεμα, γύρω από το κυριακάτικο τραπέζι. Ο χώρος είναι διακοσμημένος με κομψότητα και προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια, αναδύοντας μια ελληνικότητα που ευτυχώς προσπερνά κιτς και φολκλόρ καταστάσεις.

Aντλώντας έμπνευση από τις διαφορετικές προτάσεις της ελληνικής φύσης, το τραπέζι του Ζοχού γεμίζει μεζέδες λαχταριστούς που θα χειροκροτήσεις από την πρώτη κιόλας μπουκιά. Το μενού γιορτάζει την απλότητα και τη γεύση που προέρχεται από την εύφορη γη και τη θάλασσα σε όλη την Ελλάδα.

Η ομάδα του Ζοχού συνεργάζεται με ντόπιους αγρότες, κτηνοτρόφους και ψαράδες, που μοιράζονται μαζί της το πάθος τους για τη διατήρηση της ισορροπίας της φύσης. Επιπλέον καλλιεργεί τα δικά της βότανα και ετοιμάζει τα πιάτα της με τη μαγειρική πρακτική “nose-to-tail”, ελαχιστοποιώντας τη σπατάλη και προάγοντας τη βιωσιμότητα. Κάθε πιάτο που σερβίρεται στα ντελικάτα και αλφαδοστρωμένα τραπέζια του Zοχού, εκφράζει την εκτίμησή της ομάδας των σεφ του στην άγρια και εκπληκτική ομορφιά, που βρίσκεται στις ρίζες της ελληνικής κουζίνας.

Πέρα από την ενημερωμένη wine list του καταλόγου το ενδιαφέρον μας κέντρισε η λίστα με τα signature κοκτέιλ από όπου παραγγείλαμε το γλυκόπιοτο Mandola (13€) με παλαιωμένο μπράντι, ρούμι, mandola και λάιμ και το Rosemary (13€) μαστίχα, θυμάρι, δεντρολίβανο, τζίντζερ, βασιλικό και λεμόνι.

Το καλωσόρισμα των ορεκτικών είχε αλμυρό λουκουμά με μους φέτας και τζελ ελιάς και ένα από τα καλύτερα χειροποίητα ψωμιά (6€) που δοκιμάσαμε πρόσφατα σε εστιατόρια. Το άλειμμα βουτύρου με σχοινόπρασο δε απογείωσε τη γευστική μας δοκιμή αναγκάζοντάς μας να κάνουμε μπόλικες βούτες μέχρι να τελειώσει. Το τρίο των αλοιφών του κατέφθασε (12€) είχε μια λαχταριστή Αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, ταραμά και σπιτική τυροκαυτερή όσο spicy χρειαζόμασταν. Το καπνιστό χέλι με τη μαγιονέζα λαχανικών και τον παστό κρόκο (11€) ήταν εξαίσιο όπως άλλωστε και η κρεμμυδόπιτα Καρπάθου (12€) με προσούτο προβατίνας, αμύγδαλο και ζωμό από καμένα κρεμμυδοείδη.

@in2life_gr Το Zòhos Athens είναι μια γαστρονομική έκπληξη με υπέροχο κήπο στο κέντρο της πόλης. #μπεςφοργιουγαμω #in2life #ελληνικοτικτοκ #τιτρωμε #φαγητό #πλακα #zohos #electrapalace #finedining ♬ Human Doing - Carly Pearl

Στη συνέχεια περάσαμε σε μια από τις σπεσιαλιτέ του καταλόγου, την υπέροχη πατατόπιτα με κρόκο αυγού και σουτζούκι (11€) που κατάφερε να είναι πιο κολασμένη κι από ό,τι ακούγεται. Οι μελιτζάνες φούρνου (14€) με πυθαρένια γραβιέρα Σύρου κι άγρια σκόρδα μύριζαν μαμαδίσια κουζίνα, όπως και το αρνί κλέφτικο (15€) με παλαιωμένη γραβιέρα Νάξου και γιαούρτι. Η χειροποίητη ματσάτα με κουνέλι και Φραγκοσυριανή γραβιέρα (16€) και η ουρά μόσχου (16€) με σελινόριζα, καρότο κι Αγιωργίτικο κρασί μπήκαν στη λίστα με τα καλύτερα πιάτα που δοκιμάσαμε πρόσφατα.

Για surf n turf καταστάσεις προσφέρονται σίγουρα κι οι μικρές σούβλες με γαρίδες, λουκάνικο Δράμας, χοιρινό και κοτόπουλο (22€) πριν περάσουμε στο γλυκό με την τάρτα κανέλας με παγωτό καρυδάκι και καλαμελωμένο γάλα για να μας κάνει να φωνάξουμε: «Αλληλούια». 

Οικεία, καλομαγειρεμένη και αρκούντως ευφάνταστη η κουζίνα του Ζοχού μάς ενθουσίασε όσο το γλυκό αεράκι μάς υπενθύμιζε ότι αυτό το καλοκαίρι σύντομα στον κήπο του θα ξαναβρεθούμε.

Αν τα μαθηματικά σου δεν είναι το δυνατό σου σημείο τότε, υπολόγισε για πλήρες γεύμα με κοκτεϊλάκι περί τα 35-40€ το άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v