Το La Suite Lounge στο St. George Lycabettus θα ξεπεράσει τις υψηλές γαστρονομικές προσδοκίες σου

Το La Suite Lounge αποθεώνει την ελληνική κουζίνα μέσα από μια fine dining ματιά, συνδυάζοντας την επίσκεψή σου εκεί με μια από τις ομορφότερες θέες της πρωτεύουσας.

Το La Suite Lounge στο St. George Lycabettus θα ξεπεράσει τις υψηλές γαστρονομικές προσδοκίες σου

Στην καρδιά της Αθήνας, εκεί όπου άλλοτε η γαστρονομική σκηνή εξαντλούνταν σε ταβερνάκια με καρό τραπεζομάντιλα και χύμα ρετσίνα, μια νέα, δυναμική fine dining κουλτούρα αναδύεται και διεκδικεί τη θέση της ανάμεσα στις κορυφαίες της Ευρώπης. Το αθηναϊκό κέντρο, με φόντο νεοκλασικές προσόψεις και μοντέρνα urban στοιχεία, μεταμορφώνεται σε χάρτη γευστικών αποκαλύψεων, όπου κάθε νέο εστιατόριο είναι και μια πρόταση υψηλής αισθητικής, τεχνικής και φιλοσοφίας.

Από τον ακαταμάχητο συνδυασμό τοπικών πρώτων υλών με διεθνείς τεχνικές, μέχρι τις open kitchen εμπειρίες και τα artfully plated πιάτα, τα εστιατόρια του κέντρου πλέον δεν αρκούνται στο να μας χορτάσουν. Επιχειρούν να συγκινήσουν, να αφηγηθούν ιστορίες, να θέσουν ερωτήματα στον ουρανίσκο.

Στην καρδιά της Αθήνας, εκεί όπου η κοσμοπολίτικη αύρα συναντά την ιστορική κληρονομιά, το εστιατόριο La Suite Lounge, στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus, προσφέρει μια εμπειρία fine dining που συνδυάζει την υψηλή γαστρονομία με την απαράμιλλη θέα προς την Ακρόπολη και τον αστικό ιστό της πόλης.​

Ο επικεφαλής σεφ, Στέφανος Παπανικολάου, με πλούσια εμπειρία σε βραβευμένα εστιατόρια όπως το Funky Gourmet και το Soho House Berlin, παρουσιάζει ένα μενού που αποτελεί ωδή στην ελληνική κουζίνα, ανανεωμένη με σύγχρονες τεχνικές και δημιουργικότητα. Η φιλοσοφία του επικεντρώνεται στην ανάδειξη των τοπικών υλικών στην πιο αγνή τους μορφή, δημιουργώντας πιάτα που αφηγούνται ιστορίες παράδοσης και γεύσης. ​

Η ατμόσφαιρα του La Suite Lounge συμπληρώνεται από την κομψή διακόσμηση, με τις σμαραγδί καρέκλες να προσδίδουν μια αίσθηση πολυτέλειας, ενώ η προσεγμένη art de la table ενισχύει την αίσθηση της εκλεπτυσμένης φιλοξενίας. Η δυνατότητα επιλογής μεταξύ των εσωτερικών χώρων και της εμβληματικής βεράντας του ξενοδοχείου επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαύσουν το δείπνο τους με φόντο την πανοραμική θέα της Αθήνας και να γεμίσουν με πλήθος εντυπωσιακών φωτογραφιών τη μνήμη του κινητού τους τηλεφώνου.

Αρχικά στο τραπέζι μας έφτασαν τα χειροποίητα ψωμιά και τα επίσης χειροποίητα κριτσίνια από παντζάρι, τυρί και ελιά συνοδεία τριών ντιπ. Η πανάλαφρη και γευστικότατη μους φέτας με μανούρι έκλεψε αδιαμφισβήτητα την παράσταση, ενώ εξίσου γευστική ήταν η πάστα ελιάς κι η σάλτσα ντομάτας με μαύρο σκόρδο που επίσης ξεχώρισε χάρη στην έντονη κι ελαφρώς πικάντικη γεύση της.

Ξεκινώντας το γαστρονομικό ταξίδι, το λαβράκι μαρινάτο (25€) με «ζωμό ελληνικής σαλάτας» προσφέρει μια φρέσκια και δροσερή εισαγωγή, αποτυπώνοντας τη θαλασσινή αύρα της Ελλάδας και των συνταγών της που τιμά το μενού του La Suite Lounge. Ακολουθεί η κακαβιά με ελληνικό μπλε καβούρι (27€), όπου η πλούσια γεύση της σούπας συνδυάζεται αρμονικά με τη γλυκύτητα της μαραθόριζας, δημιουργώντας ένα πιάτο που αποτυπώνει την ουσία της ελληνικής θαλασσινής παράδοσης στην οποία βρίσκει την παντοτινή της έμπνευση το συγκεκριμένο πιάτο. ​

Το χειροποίητο κριθαράκι Ταϋγέτου (25€) με μάγουλα στιφάδο αποτελεί μια σύγχρονη προσέγγιση σε ένα κλασικό ελληνικό πιάτο, με την πλούσια γεύση του κρέατος να δένει αρμονικά με την υφή του ζυμαρικού και να αποτελεί μια λαχταριστή fine dining εκδοχή ενός πιάτου που έχει θριαμβεύσει σε αξέχαστα κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια.

Στα κυρίως, το αρνάκι με πετιμέζι (37€), καπνιστή μελιτζάνα και τουρσί σταφίδας με κύμινο και μαύρο σκόρδο αναδεικνύει την πολυπλοκότητα των ελληνικών γεύσεων, ενώ η γλώσσα α λα πολίτα (37€) με ψημένη σάλτσα λεμονιού και τηγανητή κάππαρη προσφέρει μια εκλεπτυσμένη εκδοχή ενός επίσης παραδοσιακού πιάτου. ​Εμείς διαλέξαμε τη δεύτερη και σίγουρα μείναμε ευχαριστημένοι από το απόλυτα ισορροπημένο γευστικό αποτέλεσμα.

Την επόμενη φορά δεσμευτήκαμε ότι θα δοκιμάσουμε και την πολυπαινεμένη ταλιάτα ή παγιάρ από ελληνικό μοσχάρι γάλακτος, κρέμα γλυκοπατάτας (30€) και σάλτσα από πράσινο πιπέρι. Συνοδέψαμε με λευκό Pyritis από τη Σαντορίνη και Ροζέ Ξινόμαυρο από τους Αμπελώνες του Θυμιόπουλου που έδεσαν αμφότερα εξαιρετικά με όσα πιάτα δοκιμάσαμε.

Για το τέλος το γλυκό ήταν κυριολεκτικά το κερασάκι στην τούρτα ενός υπέροχου γεύματος. Καραμελωμένα φύλλα μπακλαβά με κρέμα γαλακτομπούρεκο και παγωτό κανέλας (15€) συνδυάστηκαν απολαυστικά δίνοντας ένα λουκούλλειο επιδόρπιο που θα δυσκολευτούμε να ξεχάσουμε.

Ο λογαριασμός με ποτήρι κρασί στα 65-70€ αν πας με τις a la carte επιλογές ή στα 85€ το άτομο αν επιλέξεις το degustation menu με 4 πιάτα κι επιδόρπιο.

 

La Suite Lounge

Kλεομένους 2, 6ος όροφος St. George Lycabettus, τηλ.: 21 0741 6000

Instagram

Facebook

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v