To Marbella Gastro Bar είναι μια fine dining προσθήκη στο Παγκράτι που δεν πρέπει να προσπεράσεις

Πήγαμε στο Marbella Gastro Bar στο Παγκράτι και το ζήσαμε σε fine dining ρυθμούς, βάζοντας το steak κουνουπιδιού πολύ ψηλά στη λίστα των καλύτερων πιάτων που δοκιμάσαμε φέτος.

To Marbella Gastro Bar είναι μια fine dining προσθήκη στο Παγκράτι που δεν πρέπει να προσπεράσεις

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, η Παγκρατάρα μάς δίνει συνεχώς μπόλικες αφορμές για να υποκλιθούμε στη γαστρονομική πιάτσα που έχει δημιουργηθεί στα πέριξ της. Από ιστορικά ταβερνάκια μέχρι Michelin-άτα fine dining εστιατόρια, το Παγκράτι φιλοξενεί το enfant gâté της ελληνικής και διεθνούς κουζίνας και δεν σταματά να προσθέτει νέα φαγάδικα στο ήδη πλούσιο ρόστερ του.

Γεμάτοι όρεξη κι ανυπομονησία ένα δεκεμβριάτικο βράδυ Τρίτης κατηφορίσαμε προς την Οδό Ιβύκου για να δοκιμάσουμε το μενού του Marbella Gastro Bar, το οποίο έχει επιμεληθεί ο σεφ Βασίλης Μπαλής. Είχαμε πολύ υψηλές προσδοκίες χάρη στις εξαιρετικές διαδικτυακές κριτικές που το συνοδεύουν.

Απέναντι σχεδόν από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή, το Marbella αφουγκράστηκε πλήρως τα vibes της περιοχής, παρουσιάζοντας –διακοσμητικά μιλώντας- ένα υπέροχο after office gastro bar που έχει όλα τα φόντα να γίνει το νέο σου στέκι. Μοντέρνο, στυλάτο κι ευτυχώς ανεπιτήδευτο δηλώνει εξ’ αρχής τις χαλαρωτικές προθέσεις του με το εντυπωσιακό τζουκμπόξ που μας υποδέχεται στο πλάι της εισόδου. Καθίσαμε μέσα για να εκμεταλλευτούμε την cozy ζεστασιά της εσωτερικής σάλας και για να παίρνουμε μάτι την επιβλητική μπάρα η οποία είναι φτιαγμένη για να στεγάσει κάθε σημαντική επόμενη αλκοολούχα έξοδό σου.

Μια σειρά από πολυέλαιους φώτιζε το γεύμα μας, κι ενώ περιεργαζόμασταν τον κατάλογο με τα ποτά υποπέσαμε στο αμάρτημα του influencing βγάζοντας πολλά περισσότερα stories από ό,τι συνήθως. Προσπεράσαμε τη λίστα με τα κοκτέιλ κι επικεντρωθήκαμε σε αυτή με τα κρασιά, μιας και το τραβούσε το βροχερό κλίμα του Δεκέμβρη. Προσεκτικά διαλεγμένη η wine list τίμησε και με το παραπάνω τον ελληνικό αμπελώνα κι εμείς με τη σειρά μας τιμήσαμε τη Μαλαγουζιά του Batistas Wines (26€ το μπούκαλι).

Στο τραπέζι μας έφτασε αρχικά το χειροποίητο ψωμί αργής ωρίμανσης μαζί με κριτσινάκια και μια ροζομωβουλί συνοδευτική σως με μασκαρπόνε, ελιά και λάδι βασιλικού (3€). Στη συνέχεια τα Hunkar κεφτεδάκια (10€) πήραν θέση δίπλα μας με χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά, chutney πιπεριάς, αφρό τυριών και πίκλα φινόκιο. Ήταν λες και το σύμπαν μας καλούσε να το ρίξουμε στις βούτες, όμως εμείς συγκρατήσαμε τα ταβερνίσια ένστικτά μας κάνοντας μια γενναία επάλειψη με το μαχαίρι στο ψωμάκι μας. Το κανταΐφι με παστουρμά (11€) είναι μια ωδή στην ανατολίτικη κουζίνα που δύσκολα θα αφήσει κάποιον αδιάφορο με πιπεριές Φλωρίνης, τυρί φοντίνα, κομπόστα πορτοκαλιού και κραμπλ από φιστίκι.

Την επόμενη φορά είναι βέβαιο ότι θα δοκιμάσουμε και τις γαρίδες γάμπαρη (14€) μαριναρισμένες σε κρούστα γκρεμολάτα με λευκή κρέμα βανίλιας, όμως είπαμε να συγκρατηθούμε γιατί έρχονταν σε λίγο τα κυρίως. Πρώτο κατέφθασε ένα από τα καλύτερα vegan πιάτα που έχουμε δοκιμάσει κι είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσει και τον πιο πιστό κρεατοφάγο της παρέας σου. Ο λόγος για το steak μωβ κουνουπιδιού (14€) με πικάντικη σάλτσα ξηρών καρπών, πουρέ από ρέβα (είναι το γογγύλι αν δεν το ‘ξερες) και φύτρες σκόρδου. Η πηχτή σαλτσούλα το απογείωσε γευστικά ισορροπώντας ιδανικά με τον πουρέ από ρέβα. Συνεχίσαμε ακάθεκτοι με το φθινοπωρινό κοτόπουλο (16€) με κρέμα φασολιού, γλυκό πράσο στη σχάρα, πίκλα μωβ κουνουπιδιού, περουβιανή πατάτα και σως από κάρυ το οποίο νίκησε στις προτιμήσεις μας το εξίσου δελεαστικό αρνί γαλλικής κοπής (18€) σε κρούστα μυρωδικών, baby πατάτες κονφί και γλυκιά σάλτσα μπούκοβο.

Οι λάτρεις της κρεατοφαγίας μπορούν να διαλέξουν από τις εκλεκτές κοπές του καταλόγου (σε τιμές που κυμαίνονται από 31-65€) εφόσον αναζητούν κάτι πιο premium ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι όπως κι εμείς δεν πρόκειται να αρνηθούν να κλείσουν το γεύμα τους με το υπέροχο αρμενοβίλ (9€) γιατί στη συμπρωτεύουσα ξέρουν από γλυκά και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Εδώ το αρμενοβίλ κατέφθασε ως μια σφαίρα μαρέγκας με εκχύλισμα σοκολάτας, καραμελωμένα αμύγδαλα, χώμα από μπισκότο και κρέμα λεμόνι κι άξιζε τις θερμίδες του, μπουκιά, μπουκιά.

Για ένα πλήρες γεύμα με ποτήρι κρασί ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 25-30€ το άτομο.

Marbella Gastro Bar

Ιβύκου 8, Παγκράτι, τηλ.:21 2107 2157

Facebook

Instagram

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v