Στο Napolitivo η Νότια Ιταλία «βλέπει» τη θάλασσα της Μαρίνας Φλοίσβου

Μας έπιασε λαχτάρα να απολαύσουμε αυθεντική ιταλική κουζίνα και πιάσαμε τραπέζι στο Napolitivo, στη Μαρίνα Φλοίσβου, για να γίνουν όλα όπως πρέπει.

Στο Napolitivo η Νότια Ιταλία «βλέπει» τη θάλασσα της Μαρίνας Φλοίσβου

Η ιταλική κουζίνα πάντα διεγείρει τον ουρανίσκο και το νου μας και με κάθε αφορμή δεν χάνουμε την ευκαιρία να την δοκιμάσουμε σε αγαπημένα μέρη στην πόλη.

Στο Napolitivo, η κουζίνα της Νότιας Ιταλίας πέρα από έναν γνήσιο εκφραστή της έχει βρει και κάτι ακόμα εξίσου γοητευτικό: τη θέα θάλασσα που προσφέρει η Μαρίνα Φλοίσβου. Εκεί λοιπόν, σε ένα μοντέρνο και μίνιμαλ χώρο, με βιομηχανικά στοιχεία που δεν σε πνίγουν, πιάσαμε τραπέζι εντός για να έρθουμε σε επαφή με όλη την γευστική ιταλιάνικη μαγεία.

Στον άνετο εσωτερικό χώρο, ο φωτισμός είναι τόσο ατμοσφαιρικός όσο πρέπει, ενώ η ανοιχτή κουζίνα δίνει έξτρα πόντους με τον ξυλόφουρνο εντός της να χρησιμοποιεί πέτρες από τον Βεζούβιο για να βγάλει μερικές από τις νοστιμότερες ναπολιτάνικες πίτσες.

Το σέρβις σβέλτο και φιλικό, σε κάνει εξ’ αρχής να νιώσεις άνετα. Όπως πληροφορηθήκαμε, το μενού έχει αέρα φθινοπωρινό με αρκετές νόστιμες προσθήκες στα ήδη υπάρχουσα πιάτα, τις οποίες εννοείται δοκιμάσαμε και μείναμε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα (και τις γεύσεις) από την αρχή.

Επιμένοντας κλασικά και ιταλιάνικα, ξεκινήσαμε με σαλάτα Caprese (10,5€), την οποία φτιάχνουν παραδοσιακά με Mozzarella di Bufala, τοματίνια, κρουτόν, πέστο βασιλικού, παλαιωμένο βαλσάμικο και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Η πλούσια κρεμώδης υφή της βουβαλίσιας μοτσαρέλας, έδενε σωστά με τα φρέσκα ντοματίνια, ενώ τα κρουτόν έδιναν τραγανή γοητεία, η οποία ολοκληρώνεται με την σωστή αναλογία του βαλσάμικου και της πέστο.

Συνεχίσαμε με πίτσα από τον νέο κατάλογο, συγκεκριμένα μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα bianca ήτοι χωρίς σάλτσα ντομάτας, την Pizza Stracciatella (11,8€), μια ωραία επιλογή για vegetarians και μη, η οποία συνδυάζει την απλότητα με τη γεύση. Tο κρεμώδες τυρί stracciatella απλώνεται πάνω σε τραγανό, ψημένο στον ξυλόφουρνο ζυμάρι ωρίμανσης, με τις τις πιπεριές, τα φρέσκα ντοματίνια, τη ρόκα και το αποξηραμένο σύκο να το πλαισιώνουν αρμονικά. Πιθανότατα θα της ταίριαζε λίγη παραπάνω πικάντικη ένταση.

Η συνέχεια έγινε με επιλογές από τα Piatti Speciali, τα οποία περιλαμβάνουν τρεις επιλογές, από τις οποίες επιλέξαμε τις δύο. Το Pollo e Limone e Capperi (13,8€), με ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο που μαρινάρεται σε λεμόνι και σερβίρεται με κάπαρη, είναι αναμφίβολα ένα πιάτο highlight του καταλόγου, νόστιμο και όξινο όσο πρέπει, μαριναρισμένα άψογα και τρυφερό σε κάθε μπουκιά. Συνοδεύεται με ψητά λαχανικά σχάρας, τα οποία του ταιριάζουν πολύ.

Κλασική ιταλική επιλογή, η Tagliata (18,5€), με λεπτοκομμένο μοσχαρίσιο φιλέτο επικαλύπτεται με herb butter και σερβίρεται και αυτή με ψητά λαχανικά σχάρας. Το ψήσιμό της ήταν ακριβώς όπως το ζητήσαμε (medium rare) και η γεύση της εξαιρετική, με το κρέας αρκετά μαλακό και το λιπάκι του να δίνει την απαραίτητη βουτυρένια νοστιμάδα. Ίσως να ταίριαζε καλύτερα με έναν πουρέ ως γαρνιτούρα.


Στην επόμενή μας επίσκεψη επιφυλασσόμαστε να δοκιμάσουμε το ψαρονέφρι σχάρας Maiale Grigliato (16,5€), το οποίο φτιάχνουν με θυμάρι και σάλτσα κόκκινου κρασιού και βαλσάμικου και σερβίρεται με λαχανικά και πουρέ πατάτας κονφί με ελιές. Φαίνεται ωραιότατο.

Στα των ποτών, ο κατάλογος περιλαμβάνει αρκετές επιλογές εγχώριου και ιταλικού ζύθου, αλλά και μια πλούσια λίστα κρασιών με Prosecco, ροζέ, λευκά και κόκκινα από τον εγχώριο και διεθνή αμπελώνα. Εμείς επιλέξαμε ένα γαλλικό ροζέ Famille Perrin La Vieille Ferme (25€) από τις ποικιλίες Cinsault, Grenache και Syrah, με πολύ φρεσκάδα, άφθονα λευκά και κόκκινα φρούτα που ταίριαξε άψογα με το φαγητό.

Αν αγαπάς την ιταλική κουζίνα, το Napolitivo είναι μια πολύ καλή επιλογή για να την απολαύσεις σε όμορφο περιβάλλον, μια ανάσα από την θάλασσα. Για ένα πλήρες γεύμα, με φιάλη κρασί, υπολόγισε περί τα 30€ το άτομο.

Δες αναλυτικά τον κατάλογο εδώ.  

Napolitivo 

Μαρίνα Φλοίσβου, τηλ: 21 0984 0112

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v