Fine dining πειραιώτικες βραδιές

Στις γειτονιές του Πειραιά η φάση είναι ξεκάθαρα fine dining κι εμείς έχουμε τις αποδείξεις για του λόγου μας το αληθές.

Fine dining πειραιώτικες βραδιές

Εδώ και λίγα χρόνια υπάρχει μια fine dining στροφή στις κουζίνες της πρωτεύουσας που πολύ μας αρέσει αν μας ρωτάς. Γκουρμέ, twisted και σε πλήρη αρμονία με τις γαστρονομικές επιταγές της διεθνούς κουζίνας τα fine dining εστιατόρια, στρώνουν τραπεζομάντηλα και απιθώνουν τα καλά τους σερβίτσια στα τραπέζια τους περιμένοντας τους λάτρεις των πειραγμένων μεζέδων. Ο Πειραιάς μοιάζει ιδανικός προορισμός για τους fine diners κι αν δεν μας πιστεύεις ακολουθεί σχετική λίστα περί άμεσης απόδειξης των λεγομένων μας.

Βαρούλκο seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54, τηλ.: 21 0522 8400

Το εστιατόριο του Λευτέρη Λαζάρου είναι η πλέον ενδεδειγμένη επιλογή για fine dining πειραιώτικες καταστάσεις.

Πολυβραβευμένο, Michelen-άτο και χιλιοτραγουδισμένο βεβαίως, βεβαίως είναι μια gourmet εμπειρία πλάι στην θάλασσα, ό,τι πρέπει για ιδιαίτερες περιστάσεις. Έχει δύο degustation menu, έξι και οκτώ πιάτων, στα 115€ και 140€ αντίστοιχα το άτομο, ή μπορείς να παραγγείλεις a la carte αριστουργήματα όπως η ροφομακαρονάδα με κιμά γαρίδας και τοματίνια φούρνου, το καλαμάρι με pesto βασιλικού σε φωλιά πατάτας με κονφί τομάτας και παρμεζάνα, το καρπάτσιο χταπόδι με καπνιστή φάβα, τσάτνει κάπαρης, πιπεριές, ελιά και μαύρο σκόρδο, ή το σεβίτσε μπαρμπούνι μαριναρισμένο σε εσπεριδοειδή, αχλάδι ποσέ σε μπύρα και νερό τομάτας. https://www.varoulko.gr/menu/ Αναλυτικό μενού θα βρεις εδώ.

Παπαϊωάννου

Ακτή Κουμουνδούρου 42, τηλ.: 21 0422 5059


Tο πάθος του Γιώργου Παπαιωάννου για τα φρέσκα ψαρικά και θαλασσινά της Ελλάδας τον οδήγησε στη δημιουργία μίας απολαυστικής γαστρονομικής εμπειρίας με βάση παραδοσιακούς αλλά και καινοτόμους τρόπους προετοιμασίας, πάντα με σεβασμό στην εποχικότητα, την εντοπιότητα και την αυθεντική, ξεκάθαρη ποιότητα. Το εστιατόριο που βρίσκεται στο Μικρολίμανο έχει εξελιχθεί στα πλέον αγαπημένα ψαροφαγικά στέκια της περιοχής με τους θαμώνες του να το τιμούν δεόντως.

Στο μενού του συναντάμε δημιουργίες όπως το ταρτάρ μπαρμπουνιού με κρίταμο, κάπαρη, σάλτσα ντομάτας και γρανίτα από αγγούρι και τσίλι, το σεβίτσε καραβίδας με λάιμ και τριών ειδών πιπεριές, το καρπάτσιο καραβίδας με ροζ πιπέρι, την τηγανιτή σουπιά με το μελάνι της, και τον αχνιστό ροφό με σάλτσα λεμονιού. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 45€ το άτομο με ποτήρι κρασί.

Hams & Clams

Λιμάνι Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, τηλ.: 21 0418 6683

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Hams and Clams (@hamsandclams)


Το Hams & Clams είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πρόσφατες γαστρονομικές αφίξεις στα πειραιώτικα πέριξ βάζοντας ξανά τη Μαρίνα Ζέας στα hot spots της πόλης. Εδώ θα συναντήσεις ένα θαλασσοκεντρικό ολόλευκο oyster bar που μοιάζει να βρίσκεται μια ανάσα μακριά από κάποιο παραλιακό θέρετρο της Μεσογείου με μια υπέροχη θέα που φέρνει τη Μαρίνα Ζέας στο πιάτο σου.

Από το τραπέζι σου δεν πρέπει να λείψουν η ασιατική σαλάτα με γαρίδες, noodles, αγγούρι, καρότο, κόκκινη πιπεριά, φύτρες φασολιού, κόλιανδρο, crispy chili oil και φυστίκια, οι μπρουσκέτες με γαύρο μαρινάτο, το αρωματισμένο καλαμάρι πάνω σε ζυμωτό ψωμί με σάλτσα αγιολί, το καπνιστό χέλι σε πράσινη φάβα και το χειροποίητο ραβιόλι με καβούρι, κρέμα τυριού και σάλτσα μπισκ. Μαζί με κάποιο κοκτέιλ (εξαιρετικό το Bloody Mary του αλλά και το Seven με τζιν, πράσινο μήλο, αγγούρι, τζίντζερ, μέντα, λάιμ κι elderflower)  ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 35-40€ το άτομο.

VIBO Bistrot

Nαυαρίνου 10 Πειραιάς, τηλ.: 21 0422 0422


Με έντονο χαρακτήρα, χαλαρή και φιλική ατμόσφαιρα το VIBO Bistrot μας υποδέχεται στο ισόγειο του ξενοδοχείου Athenarum Portus και μας προσφέρει εξαιρετικά πιάτα βασισμένα στη γαλλική, ιταλική και μεσογειακή κουζίνα, δροσιστικά κοκτέιλ και εκλεπτυσμένες επιλογές ελληνικών κρασιών.

Όσο εμείς γράφουμε, εσύ παραγγέλνεις τη σαλάτα λαβράκι (με μαρούλι, ραπανάκι, αγγούρι σε ζύμωση, φινόκιο και τσίλι λάδι, τις γαρίδες με κολοκύθι πουρέ, γκρεμολάτα μυρωδικών, φυστίκι Αιγίνης, βασιλικό, λάδι τσίλι και σκόνη γαρίδας, τις τηγανιτές αγκινάρες με πεκορίνο, γκρέιπφρουτ κι Ολλανδέζ με ελληνικό μπλε τυρί, τα dumplings μπακαλιάρο, το μπούτι κοτόπουλο με πουρέ μελιτζάνας, πιπεριά Φλωρίνης, γιαούρτι μαστίχα και τηγανιτά βλήτα και την κολασμένη γαριδομακαρονάδα με σάλτσα ψαριού, γαρίδα ταρτάρ, σχοινόπρασο, αυγά ψαριού και μοσχολέμονο.

Kitschen

Κανάρη 5-7, τηλ: 2117351205

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by KITSCHEN (@kitschen.piraeus)


Μικρό και cozy, αυτό το dim sum bar αγαπά την (παν)ασιατική κουζίνα, αλλά και τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. Η tailor made διακόσμηση με θεούς και δαίμονες της Ασίας, η μίνιμαλ σάλα και η ζεστή μπάρα όπου οφείλεις να πιάσεις θέση αν θες να απολαύσεις ένα «διαδραστικό» γεύμα, κάνουν τη διαφορά και προσφέρονται για fine dining καταστάσεις που θα γαργαλήσουν ερεθιστικά τον ουρανίσκο σου.

Eδώ επιβάλλεται να δοκιμάσεις κουνουπίδι σε τεμπούρα, sushi με ελληνικά ψάρια, dumplings με παντζάρι και miso, καβούρι ταρτάρ, αλλά και το ψάρι στον ατμό σε σάλτσα από πράσινο τσίλι κι είναι βέβαιο ότι θα γίνεις μόνιμος θαμώνας στα τραπεζάκια του.

Ο λογαριασμός μαζί με κοκτέιλ θα κυμανθεί περί τα 30-35€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v