Ρομαντικά εστιατόρια για δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου

Η πιο ρομαντική βραδιά του χρόνου πλησιάζει και η επιλογή του κατάλληλου εστιατορίου κάνει τη διαφορά. Φύγαμε για γευστικά τετ α τετ;

Ρομαντικά εστιατόρια για δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου

Θα γίνουμε γραφικοί αλλά ο έρωτας περνάει από το στομάχι και αν θες να τον ζήσεις όπως πρέπει ανήμερα της Ημέρας των Ερωτευμένων τότε πρέπει να επιλέξεις και το κατάλληλο εστιατόριο. Να είναι ατμοσφαιρικό, να σερβίρει ιδιαίτερες γεύσεις και να σε κάνει να νιώθεις όμορφα όσο απολαμβάνεις το γεύμα και το κρασί σου.

Δες μερικές από τις επιλογές μας παρακάτω και κάνε εγκαίρως κράτηση για μια βραδιά γεμάτη γεύσεις και… αισθήσεις.

Jerar

Αγ. Βαρβάρας 55, Δάφνη, τηλ: 2109755764

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jerár (@jerar_athens)


Διακεκριμένο από τον οδηγό Michelin, το εστιατόριο που άνοιξε στην «οφ» Δάφνη σερβίρει νόστιμα πιάτα με ελληνικές ρίζες δια χειρός του σεφ Χάρη Νικολούζου σε μια εκλεπτυσμένη αλλά προσιτή εκδοχή, σε έναν ήσυχο πεζόδρομο. Το Jerár γεννήθηκε από την επιθυμία των δημιουργών του να προσφέρει μια ξεχωριστή επιλογή για έξοδο στην περιοχή, ιδανική για χαλαρό dining αλλά και ρομαντικά τετ α τετ. Ο χώρος,  έχει ως επίκεντρο τη μεγάλη, ανοιχτή κουζίνα με τα λευκά πλακάκια, όπου οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθούν τον σεφ και την ομάδα του σε δράση, ενώ η λιτή διακόσμηση προσδίδει μια αίσθηση ηρεμίας και συμπληρώνεται από χαλαρές μουσικές soul και jazz. Στα του φαγητού, στον κατάλογο θα βρεις ωραιότατα αλλαντικά για ξεκίνημα, όπως το χειροποίητο σαλάμι με μάραθο από την περιοχή της Τοσκάνης, σούπα κρεμμυδιού με τυρί Gruyère, σαλάτα «σπανακόπιτα» με κατσικίσιο τυρί, μπουράτα από τη Φάρμα Μπέκα με χειροποίητο Jambon de Paris και φυστίκι Αιγίνης, βιολογικό κοτόπουλο Κρήτης με σπανάκι και πουρέ κάστανο και χειροποίητα ραβιόλι μανιταριών με κακάο. Λογαριασμός με ποτήρι κρασί από 35€ το άτομο, ανάλογα τα πιάτα που θα διαλέξεις.

Δες τον κατάλογο με τις τιμές εδώ

Mayan by Aliento Experience

Πανεπιστημίου 39, τηλ 21 0331 4349


Αν ψάχνεις ένα ρομαντικό και νόστιμο spot στην καρδιά της Αθήνας, το Mayan είναι η απάντηση. Κρυμμένο στη Στοά Πεσμαζόγλου, αυτό το μικρό εστιατόριο σε μεταφέρει σε έναν κόσμο που συνδυάζει την ιαπωνική τεχνική με την περουβιανή παράδοση, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία Nikkei κουζίνας. Η ατμόσφαιρα είναι ζεστή και χαλαρή, με minimal διακόσμηση και έναν ατμοσφαιρικό φωτισμό που σε προσκαλεί να απολαύσεις το γεύμα σου σε απόλυτη ηρεμία. Το λίγο φως, η cozy μουσική και η open kitchen, όπου μπορείς να βλέπεις τον σεφ Σταμάτη Τσίλια και την ομάδα του εν δράσει, προσθέτουν στη γοητεία του χώρου. Όσο για το φαγητό, εδώ η εμπειρία απογειώνεται. Στον κατάλογο θα βρεις δροσερά σεβίτσε, αρωματικά ταρτάρ, τραγανά gyoza και μοναδικά sushi rolls με ιδιαίτερους συνδυασμούς. Οι γεύσεις είναι ντελικάτες αλλά έντονες, με ισορροπία οξύτητας, γλυκύτητας και umami. Συνοδεύεις το δείπνο σου με ένα signature cocktail ή ένα ποτήρι από την προσεκτικά επιλεγμένη λίστα κρασιών και δεν πληρώνεις περισσότερα από 35€ το άτομο, για ένα πλήρες έθνικ γεύμα που θα σου μείνει για καιρό.

Δες τον κατάλογο με τις τιμές εδώ.  

Διάβασε επίσης: Στο «κρυμμένο» Mayan για αυθεντικά ιαπωνοπερουβιανά πιάτα σε προσιτές τιμές

Cinq Sens Athens 

Πύρρου 38, Παγκράτι, τηλ: 21 1003 4063

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cinq Sens Athens (@cinqsensathens)


Τι κοινό έχει η γαλλική γαστρονομία με ένα ήσυχο στενάκι στο Παγκράτι και ένα νησί του Αιγαίου; Στην περίπτωση του Cinq Sens, η απάντηση κρύβεται στο πάθος του Παντελή Μηνιώτη, του σεφ και συνιδιοκτήτη του μικρού αυτού μπιστρό, που παντρεύει τις γαλλικές τεχνικές με προσεκτικά επιλεγμένα ελληνικά υλικά – πολλά από αυτά κατευθείαν από τη Χίο, την πατρίδα του. Η μίνιμαλ σάλα, με τους κυπαρισσί τοίχους και την ανοιχτή κουζίνα, σε βάζει κατευθείαν στο κλίμα ενός γαλλικού μπιστρό με μια φιλόξενη, σχεδόν οικεία αίσθηση. Εδώ, θα δοκιμάσεις γαλλικές γεύσεις με ελληνικές πινελιές, όπως το κυδώνι μαγειρεμένο σε κόκκινο κρασί με cremeux γιαούρτι και φυστίκι Αιγίνης, αλλά και το ψάρι ημέρας, που έρχεται απευθείας από το νησί, συνδυασμένο με μπρόκολο, πόνζου και λεμόνι. Φυσικά, η γαλλική κλασική σχολή δεν λείπει: το μοσχαράκι Bourguignon μεταμορφώνεται σε γεμιστά ραβιόλι, σερβιρισμένο με πούδρα και αφρό bacon. Η προσεγμένη wine list περιλαμβάνει 50 ετικέτες από την Ελλάδα και τη Γαλλία, σε προσιτές τιμές. Ο λογαριασμός για à la carte παραγγελία κυμαίνεται στα 35-40€ το άτομο, με ποτήρι κρασί, ενώ για menu degustation πέντε σταδίων, υπολόγισε 45€ το άτομο, χωρίς κρασί.

Δες τον κατάλογο με τις τιμές εδώ

Paleo

Πολυδεύκους 39, Πειραιάς, τηλ.: 210 4125204

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Paleo (@paleo_wine_store)


Ένα wine bar ταιριάζει ταμάμ την ημέρα των ερωτευμένων και το Paleo τσεκάρει όλα τα κουτάκια για να το αγαπήσεις. Ο Γιάννης Καϋμενάκης έχει δημιουργήσει μια ζεστή, ατμοσφαιρική γωνιά για τους λάτρεις του κρασιού, στήνοντας έναν χώρο όπου κάθε λεπτομέρεια μαρτυρά το πάθος του για τον κόσμο του αμπελιού, αλλά και τις όμορφες, ιταλικές συνταγές που τα συνοδεύουν. Ξύλινα βαρέλια λειτουργούν ως βοηθητικά τραπέζια, κιβώτια και άδειες φιάλες αφηγούνται ιστορίες από οινοφιλικές βραδιές, ενώ οι μεγάλες ραφιέρες φιλοξενούν περιοδικά και μπουκάλια από κορυφαίους αμπελώνες. Στον κατάλογο, θα βρεις ετικέτες από Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και φυσικά Ελλάδα, επιλεγμένες με γνώση και μεράκι, οι οποίες συνοδεύουν αρμονικά τα λίγα αλλά νοστιμότατα πιάτα του καταλόγου, τα οποία περιλαμβάνουν επιλογές όπως πατέ από συκωτάκια πουλερικών, τάρτα με πράσο και γραβιέρα, ριζότο αρωματισμένο με κόκκινο κρασί και παρμεζάνα, Vitello Tonato, και ψάρι ημέρας με ντομάτα και πατάτες. Λογαριασμός για ένα γεύμα με ποτήρι κρασί, στα 20-25€ κατ’ άτομο.

Aperio Cucina e Vino

Λεωφόρος Μεσογείων 258, Χολαργός, τηλ: 2106542002

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aperio cucina & vino (@aperio_athens)


Μοντέρνο και εξαιρετικά ατμοσφαιρικό, το ιταλικό στέκι του Χολαργού αποτελεί ιδανική επιλογή για δείπνο, συνδυάζοντας κομψότητα και ζεστασιά. Ο χώρος του μαγνητίζει με την κομψή μίξη ξύλου και μαρμάρου, ενώ ένα κρυφό πατάρι κρύβει μια ρετρό βεραμάν κουζίνα, λες και ξεπήδησε από ιταλική ταινία εποχής. Η ατμόσφαιρα συμπληρώνεται από διακριτικό φωτισμό, απαλή μουσική και μια αίσθηση διαχρονικής ιταλικής φινέτσας. Στο μενού, η γεύση πρωταγωνιστεί με επιλογές όπως δροσερό καρπάτσιο ψαριού με passion fruit, λαχταριστές παπαρδέλες με λουκάνικο, porcini, πάστα τρούφας και ντοματίνια, αλλά και ψητές γαρίδες με καπνιστή κρέμα πιπεριάς. Η πίτσα μπιάνκα με μοτσαρέλα fior di latte, σαλάμι Νάπολης και ντομάτα ξεχωρίζει, ενώ η κλασική κοτολέτα a la Milanese με πατάτες σωτέ και σάλτσα ντομάτας τιμά τις αυθεντικές γεύσεις του ιταλικού βορρά. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με μια προσεγμένη λίστα κρασιών, ιδανική για food pairing, και εκλεπτυσμένα κοκτέιλ που απογειώνουν το γεύμα. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 25-30€ το άτομο, μαζί με ποτήρι κρασί.

Δες τον κατάλογο με τις τιμές εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v