Όμορφα εστιατόρια για μετά το θέατρο στην Αθήνα και αλλού

Βγήκες από το θέατρο πεινασμένος/η και δεν θες να καταλήξεις με σουβλάκι στο χέρι; Σου έχουμε τις καλύτερες προτάσεις για φαγητό μετά την παράσταση, από το (καρα)κέντρο μέχρι την Κυψέλη.

Όμορφα εστιατόρια για μετά το θέατρο στην Αθήνα και αλλού

Μετά από μια παράσταση που σηκώνει κουβέντα, η έξοδος δεν χρειάζεται να τελειώσει με το κλείσιμο της αυλαίας. Άσε που σίγουρα θα πείνασες κιόλα.

Η Αθήνα προσφέρει ωραιότατες επιλογές για φαγητό μετά το θέατρο, είτε βρίσκεσαι στο πολύβουο κέντρο, είτε σε πιο γειτονιές με έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα, όπως η Κυψέλη και ο Νέος Κόσμος.

Από ρετρό μεζεδοπωλεία μέχρι σύγχρονα εστιατόρια με δημιουργική κουζίνα, υπάρχουν μέρη που σερβίρουν νόστιμα πιάτα αργά το βράδυ, ιδανικά για να συνεχίσεις τη βραδιά σου, αναλύοντας την παράσταση με καλή παρέα και ένα ποτήρι κρασί.

Τίβολι

Εμμανουήλ Μπενάκη 34, Εξάρχεια, τηλ: 21 0383 0919


Με έντονη αίσθηση νοσταλγίας και ρετρό διακόσμηση, το ιστορικό μουσικό στέκι της Μπενάκη, που λειτουργεί από το 1974, συνεχίζει ανανεωμένο να προσφέρει γευστικούς μεζέδες, ιδανικούς για να συνοδεύσουν τις ρεμπέτικες μουσικές του βραδιές. Στο μενού βρίσκουμε νοστιμιές όπως σκοπελίτικη τυρόπιτα, ντοματοκεφτέδες, φάβα, ντολμαδάκια, μπακαλιαρομπουκιές, γαρίδες στη σχάρα, πανσετάκια και μοσχαράκι τας κεμπάπ, όλα σε προσιτές τιμές. Εδώ δοκιμάζουμε επίσης κοτόπουλο αλα κρεμ με μανιτάρια, χωριάτικη σαλάτα και κολοκυθοκεφτέδες, αλλά και «δυνατή» τυροκαυτερή. Λογαριασμός με κρασί, στα 20€ το άτομο.

Ατίταμος

Καποδιστρίου 2, Εξάρχεια, τηλ: 210 3300864

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Atitamos (@atitamos_greek_restaurant)


Με φιλόξενη ατμόσφαιρα και ανεπιτήδευτο στυλ παλιού μεζεδοπωλείου, ο Άτιταμος υποδέχεται τους επισκέπτες του στα λίγα ξύλινα τραπεζάκια του, προσφέροντας αυθεντικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας. Ο κατάλογος δίνει έμφαση στα κρητικά καλούδια, ενώ οι επιλογές καλύπτουν πιάτα της ώρας, παραδοσιακά μαγειρευτά, σαλάτες και πιάτα ημέρας. Η εξυπηρέτηση είναι άμεση, ενώ στο μενού ξεχωρίζουν το ζουμερό μπιφτέκι μοσχαρίσιο με τραγανές τηγανητές πατάτες και σως γιαουρτιού, ο δροσερός ντάκος, οι αφράτοι κολοκυθοκεφτέδες και η γευστική πιπεριά Φλωρίνης γεμιστή. Όλα αυτά συνδυάζονται ιδανικά με τις ρακές και τα κρασιά που ρέουν άφθονα, δημιουργώντας το τέλειο σκηνικό για μια χαλαρή και γευστική έξοδο.

Σεϋχέλλες

Κεραμεικού 49, Μεταξουργείο, τηλ: 2111834789


Στα στενά του Μεταξουργείου, κοντά σε αρκετά θέατρα της περιοχής (περί τα 7-8 λεπτά με τα πόδια), οι Σεϋχέλες, με την όμορφη ανοιχτή κουζίνα, γεμίζουν μυρωδιές και αρώματα τον εσωτερικό χώρο και ανοίγουν την όρεξη. Εδώ ό,τι και να δοκιμάσεις θα είναι νοστιμότατο, ειδικά το best seller τους, οι παπαρδέλες με καβουρμά, αλλά και ο τραχανάς με την προβατίνα, το συκώτι με τις τηγανιτές πατάτες, τα λαχταριστά μάγουλα μοσχαριού, η κολοκυθόπιτα, τα αχνιστά μύδια και τα χοιρινά μπριζολάκια. Το τιραμισού για το τέλος είναι εξαιρετικό, όπως και ο μπακλαβάς. Λογαριασμός με κρασί στα 25€ το άτομο.

Felicita

Μεγάλου Βασιλείου 40, Ρουφ, τηλ: 2110015858


Wine bar με άποψη σε ένα ήσυχο σημείο κοντά στις γραμμές του τρένου, το Felicita στο Ρουφ πέρα από ωραιότατα κρασιά και κοκτέιλ, σερβίρει και νοστιμότατα πιάτα για να τα συνοδεύσεις. Πέρα από πλατό τυριών και αλλαντικών, εδώ θα δοκιμάσεις σεβίτσε φαγκρί, ένα δροσερό πιάτο με γάλα τίγρης, πίκλα εσαλότ, καλαμπόκι, λάδι άνηθου και τσιπς γλυκοπατάτας, καρπάτσιο ελληνικού μόσχου με κρέμα παρμεζάνας, σάλτσα βέρντε, πίκλα σιναπόσπορου και στραγάλι, τηγανητές πατάτες με βίγκαν μαγιονέζα και σχοινόπρασο, ζυμαρικά με πέστο από πιπεριά Φλωρίνης, βολάκι Άνδρου και ρόκα, αλλά και ψητό θράψαλο με φρέγκολα, σάλτσα ντομάτας και μυρωδικά. Λογαριασμός από 30€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

ΦΙΤΑ

Ντουρμ 1 & Κασομούλη 6-8, Νέος Κόσμος, τηλ: 2114148624

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ΦΙΤΑ (@phitathens)


Ένα όμορφο, απλό και ανεπιτήδευτο μαγαζί, όπου η φιλοξενία παίζει σημαντικό ρόλο – το προσωπικό είναι εξαιρετικά εξυπηρετικό και πάντα πρόθυμο να καθοδηγήσει στις γευστικές επιλογές. Το μενού αλλάζει καθημερινά, ανάλογα με τα καλύτερα υλικά που βρίσκει στην αγορά η ομάδα του σεφ Δημήτρη Δημητριάδη. Οι προτάσεις του παντρεύουν θάλασσα και στεριά με πιάτα όπως ψητό θράψαλο ή καλαμάρι με ρεβίθια, σαρδέλες στη σχάρα, καπνιστή μελιτζάνα με σταμνοτύρι και τηγανιτό τραχανά, γαρίδες κοιλάδας με μανέστρα και άνηθο, αλλά και  κατσικομακαρονάδα, με το κρέας να λιώνει στο στόμα. Λογαριασμός στα 30€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

Ντύλαν

Αγίας Ζώνης 38, Κυψέλη, τηλ: 2108668899

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ΝΤΥΛΑΝ (@ntylan_kipseli)


Το Ντύλαν στην Κυψέλη είναι ένας χώρος που συνδυάζει την ατμόσφαιρα ενός ροκόμπαρου με τη δημιουργική ελληνική κουζίνα. Εδώ, με φόντο ήχους ροκ, μπλουζ και τζαζ, απολαμβάνεις comfort πιάτα που ξεχωρίζουν για τη γευστική τους αρμονία. Καθισμένος/η στην μπάρα ή σε κάποιο από τα εξωτερικά τραπεζάκια, μπορείς να δοκιμάσεις γαστρονομικές εκπλήξεις όπως μπακαλιάρο ραγού με σχοινόπρασο, αρνί με αγκινάρες και άιβαρ, αλλά και λουκάνικο με καπνιστή πατάτα και σάλτσα ντομάτας. Ο λογαριασμός, συνοδεία κρασιού ή μπίρας από ελληνικές μικροζυθοποιίες, κυμαίνεται περίπου στα 25€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v