5 σούπερ προτάσεις που αξίζουν τα λεφτά τους για «να φας κάπου καλά»

Η φάση είναι fine dining πλέον στις αθηναϊκές κουζίνες κι εμείς ξεψαχνίσαμε τη λίστα μας και βρήκαμε 5 value for money επιλογές που αξίζουν μέχρι cent τα λεφτά τους.

5 σούπερ προτάσεις που αξίζουν τα λεφτά τους για «να φας κάπου καλά»

Το fine dining επελαύνει τα τελευταία χρόνια στις κουζίνας της πρωτεύουσας δίνοντας μας πολλούς, καλούς κι εξαιρετικά γευστικούς λόγους να επισκεφθούμε υπέροχα εστιατόρια που έχουν βάλει στόχο τους να μας μάθουν να τρώμε καλά. Βαδίζοντας σε πιο γκουρμέ μονοπάτια παρουσιάζουν ιδιαίτερες γεύσεις με έμπνευση τόσο από την ελληνική όσο κι από τη διεθνή κουζίνα με παιχνιδιάρικα twists που κάνουν τη διαφορά. Οι τιμές τους ίσως ξεφεύγουν κάπως από το μπάτζετ σου, όμως μη σε μέλλει αυτό καθώς εμείς θα σου παρουσιάσουμε μια λίστα με 5 τέλειες επιλογές για value for money fine dining γαστρονομία στην πόλη.

Raw Bata

Λακωνίας 33, Αμπελόκηποι, τηλ.:21 0692 3796

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Food Connoisseur (@foodconnoisseur.gr)


Η ανοιχτή asian fusion κουζίνα της Raw Bata του Χρόνη Δαμάλα - έχει συνδέσει το όνομά του με εστιατόρια όπως τα Cavo Tagoo, Sea you up, Cash, Izakaya, Gaspar, Kiku- άνοιξε πριν λίγο καιρό στους Αμπελόκηπους κι ήδη έχει γίνει το απόλυτο σημείο συνάντησης των gastro-lovers της πόλης. Το όνομά της  τρεντάρει στα social media και πώς να γίνει διαφορετικά αφού κάθε μέρα στη Raw Bata είναι μια μέρα δημιουργίας για τους σεφ του εστιατορίου και χαράς για τα ματάκια μας και τα στοματάκια μας που απολαμβάνουν το μενού τους.

Επιβάλλετα να δοκιμάσεις από το μενού τα αυγά μάτια με κολοκυθανθούς (κολοκυθάκια, δυόσμο και βουτυράκι), τα ψητά σύκα (με λαδοτύρι, γλυστρίδα και καρότο), τον ξινόχοντρο τραχανά με προβατίνα και γιαούρτι, τα hand roll sushi tuna, το σεβίτσε της Λίτσας  με ψαράκι ημέρας, ξυλάγγουρο, γλυστρίδα και μυρωδικά) αλλά και ένα από τα πιο αγαπημένα signature πιάτα του μενού, το θράψαλο στη ρομπάτα με σαλάτα μυρωδικών και thai αρώματα. Ο λογαριασμός στα 35-40€ το άτομο με ποτήρι κρασί.

Amen

Ηρώνδα 8, Παγκράτι, τηλ.:21 0729 9612

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ā M E N (@amen.athens)


To Amen έχει μπει εδώ και καιρό στα γαστρονομικά ραντάρ των καλοφαγάδων της πρωτεύουσας χάρη στα εξαιρετικά σχόλια που συνοδεύουν το μενού που επιμελήθηκε ο σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης μαζί με τη συνεργάτη του pastry chef Νικολέτα Τσαλίκη. Τα διαδοχικά δωμάτια του είναι φωτισμένα με την κατάλληλη ένταση, δημιουργώντας την ιδανική ατμόσφαιρα για ένα χαλαρωτικό δείπνο. Οι ντελικάτες πινελιές αναδεικνύουν τόσο τα σερβίτσια όσο και τη συνολική διακόσμηση, προσδίδοντας στον χώρο μια ιδιαίτερα ζεστή και φιλόξενη αίσθηση.

Από το μενού το οποίο τιμά την κρητική και νησιώτικη κουζίνα της χώρας με μπόλικα twists αξίζει να δοκιμάσεις την κοιλιά τόνου με λεμόνι, χαβιάρι, θυμάρι και μποράτζα, τα αυγά με στάκα, τα μοσχαρίσια γλυκάδια με ραβιόλι, άγρια χόρτα και σάλτσα μοσχάρι, το χταπόδι με πουρέ κρεμμύδι και χλωροφίλη θάλασσας, το θηριώδες κοντοσούβλι Wagyu τη φραγκόκοτα με king oysters, καμένο πράσο και πατάτα baby και τον σιδηρόδρομο braise με αρσενικό Νάξου και μανέστρα. Λογαριασμός στα 50€ με ποτήρι κρασί το άτομο.

Casta Diva Athens

Mηλιώνη 7, Κολωνάκι, τηλ.:21 0361 6294


Σε ένα περιβάλλον αστικής πολυτέλειας με ατμοσφαιρική μουσική, είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες after office fine dining προτάσεις στην καρδιά της πόλης. Η εντυπωσιακή μπάρα, όπου οι mixologists δημιουργούν καθημερινά ευφάνταστα κοκτέιλ, καθώς και το πανέμορφο κελάρι με περισσότερες από 180 επιλεγμένες ετικέτες από τον διεθνή και τον ελληνικό αμπελώνα, ξεχωρίζουν στον χώρο, αποπνέοντας μια αίσθηση αρχοντικής κομψότητας. Το μενού έχει μια ξεκάθαρη ψαροφαγική κλίση κι έναν συριανό αέρα που αναδεικνύει τις χάρες της κυκλαδίτικης κουζίνας κι όχι μόνο.

Mην τυχόν φύγεις πριν δοκιμάσεις την ταραμοσαλάτα (με μοσχολέμονο, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, crumble καπνιστής ρέγγας και τραγανά puffs πατάτας), το μαγιάτικο «λεμονάτο» με dressing λεμονιού, κρεμμύδι και jalapenos σάλσα, το ταρτάρ από λευκό ψάρι ημέρας με μοσχολέμονο, αγγούρι και τραγανές νιφάδες από φύκια, το σουβλάκι γαρίδας με yuzu, ελαιόλαδο και σκόρδο, ψημένο στη robata, το σουβλάκι από συναγρίδα με λαδολέμονο συριανού μάραθου και φρέσκο κρεμμυδάκι και τη ροφομακαρονάδα. Λογαριασμός με ποτήρι κρασί στα 45-50€ το άτομο.

Hams & Clams

Λιμάνι Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, τηλ.: 21 0418 6683

@in2life_gr Το @Hams And Clams είναι το απόλυτο Oyster Bar to be και δεν σηκώνουμε κουβέντα για αυτό. #τιτρωμε #φαγητό #ελληνικοτικτοκ #μπεςφοργιουγαμω #finedining #in2life #hamsandclams #σεβιτσε ♬ Devil Doesn’t Bargain - Alec Benjamin

To Hams & Clams προτείνει στειδοφαγία υψηλού επιπέδου κι ευφάνταστη κοκτεϊλοποσία μπροστά από μια ειδυλλιακή θαλασσινή θέα κι εμείς φυσικά πώς να του αρνηθούμε οτιδήποτε; Από τη μία, θυμίζει ένα άνετο seafood εστιατόριο στο Πόρτλαντ ή ένα oyster bar στο Μέιν, ενώ από την άλλη μοιάζει ένα θαλασσινό, ολόλευκο μαγαζί, μόλις μια ανάσα από κάποιο παραλιακό θέρετρο της Μεσογείου. Ο κατάλογος είχε ως βάση του τις νοστιμιές που μπορείς να βρεις στις ελληνικές θάλασσες με ένα twist που θα εκτιμούσαν ιδιαίτερα οι λάτρεις της διεθνούς και δη λατινοαμερικάνικης κουζίνας.

Το καπνιστό χέλι σε πράσινη φάβα, το σεβίτσε τσιπούρας, το χειροποίητο ραβιόλι με καβούρι, κρέμα τυριού και σάλτσα μπισκ, ο μπακαλιάρος με πράσινο spicy κάρυ, αμύγδαλα, γάλα καρύδας και ρύζι μπασμάτι, το φιλέτο ψαριού ημέρας με βελουτέ κρέμα παστινάκι κι άγρια μανιτάρια και το flat iron steak, με γαρίδες, ζεστή σάλτσα πιπεριών και ψητά λαχανικά δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σου όπως και κάποια από τις πιατέλες στρειδιών που θα χαρίσουν μια εξεζητημένη βραδιά στον ουρανίσκο σου. Λογαριασμός στα 45-50€ το άτομο με ποτήρι κρασί.

Σχίνος

Μεγ. Αλεξάνδρου 88, Περιστέρι, τηλ.:21 0574 2768

@in2life_gr Στον Σχίνο στο Περιστέρι (Μεγ. Αλεξάνδρου 88) θα ζήσεις μια υπέροχη fine dining εμπειρία! #τιτρωμε #ελληνικοτικτοκ #in2life #σχινος #σεβιτσε #φαγητό #bistrot #περιστέρι ♬ Together Together - Courtney Farren & BØRNS

Με την αγάπη μας για τα μεσογειακά μπιστρό να είναι δεδομένη και δεδηλωμένη, δύσκολα θα λέγαμε όχι στη fine dining πρόταση του Σχίνου στην ανερχόμενη γαστρονομική γειτονιά του Περιστερίου. Η φινετσάτη διακόσμησή του στην οποία κυριαρχεί το ξύλο κι οι κομψές πινελιές στους τοίχους, σε κερδίζει ξεκάθαρα με την πρώτη ματιά με τους εντυπωσιακούς καθρέπτες να κλέβουν την παράσταση.

Το μενού του από την άλλη σε κερδίζει με την πρώτη μπουκιά καθώς σου προσφέρει εξαιρετικές και πεντανόστιμες επιλογές που θα ενθουσιάσουν τον food lover που κρύβεις μέσα σου. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις σεβίτσε λαβράκι με αχλάδι, πίκλα κρεμμύδι και σάλτσα εσπεριδοειδών, πατατοσαλάτα με χταπόδι ξιδάτο, κάππαρη, λιαστή ντομάτα και μάραθο, σούπα λαχανικών με μους κατίκι Δομοκού και τουίλ από χαρούπι, ανοιχτή πίτα στα κάρβουνα, με χειροποίητο γύρο κοτόπουλο, τζατζίκι μαύρου σκόρδου, πίκλα κόκκινο κρεμμύδι και γραβιέρα Πάρου και λαχταριστή γαριδομακαρονάδα. Λογαριασμός στα 45-50€ το άτομο με ποτήρι κρασί.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v