Βγήκαμε για φαγητό στα πέριξ του Πεδίου του Άρεως

Βόλταρες στο Πεδίον του Άρεως και σε έπιασε μια κάποια πείνα; Για κόπιασε στα καλύτερα φαγάδικα που βρήκαμε στα πέριξ του μπας και παραγγείλουμε καμιά ώρα.

Βγήκαμε για φαγητό στα πέριξ του Πεδίου του Άρεως

Το Πεδίον του Άρεως ζει τη δεύτερη νιότη του αφού πλέον έχει γίνει πιο πάρκο ποτέ με αποτέλεσμα πλήθος Αθηναίων και τουριστών να το επισκέπτονται καθημερινά και να το έχουν μετατρέψει σε δεύτερο σπίτι τους. Αυτή την περίοδο μάλιστα που έχει χειμωνιάσει προσφέρεται για βολτίτσες και περιηγήσεις γιατί πόσο Εθνικό Κήπο να αντέξει το αθηναϊκό κέντρο; Αν περπατήσεις ωστόσο και περιηγηθείς με τις ώρες είναι βέβαιο ότι θα πεινάσεις και θα χρειαστεί να ξαποστάσεις κάπου νόστιμα. Εμείς πιάσαμε ήδη θέση στα τραπεζάκια με τα καλύτερα φαγάδικα στα πέριξ του Πεδίου του Άρεως με την Πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη και ορισμένες γειτονιές των Εξαρχείων και του Γκύζη να έχουν την τιμητική τους αφού βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το πάρκο.

Κυβέλη

Επτανήσου 15, Κυψέλη, τηλ.: 21 0821 9406

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Κυβέλη (@kyveli_kypseli)


Το μεζεδοπωλείο Κυβέλη αποτελεί εδώ και χρόνια έναν αγαπημένο γαστρονομικό προορισμό, δημιουργώντας την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ένα οικείο μέρος, όπου οι άνθρωποι σε γνωρίζουν και τους γνωρίζεις.

Το μενού του προσφέρει μια γευστική περιπλάνηση στην ελληνική κουζίνα, αναδεικνύοντας τη γαστρονομική παράδοση του τόπου μας μέσα από μια σύγχρονη και αυθεντική προσέγγιση. Ανάμεσα στις ξεχωριστές προτάσεις του μενού, θα βρεις το ταλαγάνι στη σχάρα, το ταμπουλέ με μαύρες φακές, την τηγανιά με μανιτάρια και σουτζούκι, την τσιροσαλάτα, το ψαρονέφρι σοτέ με σάλτσα μελιού, το κοτόπουλο χαρακίρι, τις πένες με μανιτάρια και μετσοβόνε, τα σκιουφιχτά με χοιρινά φιλετάκια και την τηγανιά συκώτι. Με ένα ποτήρι κρασί, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15-18€ ανά άτομο.

Διόνυσος

Ιθάκης 9, Κυψέλη, τηλ.: 210 8211369

Πολύ πριν η πλατεία Αγίου Γεωργίου γίνει το απόλυτο hotspot του αθηναϊκού κέντρου, ο Διόνυσος είχε ήδη χτίσει τη φήμη του με τα ξακουστά σουβλάκια του και τις ιστορίες που συνόδευαν τον θρυλικό μουστακαλή τυλιχτή, τον Τάκη, ο οποίος έδινε καθημερινά παράσταση στο κόψιμο του γύρου. Από τότε, πολλά έχουν αλλάξει στην πλατεία, αλλά ο Διόνυσος παραμένει σταθερός, τιμώντας την τέχνη του σουβλακιού και στήνοντας τραπεζάκια απέναντι από την πλατεία.

Ο χοιρινός γύρος του ξεχωρίζει για την ποιότητά του, -κι όσοι λαχταρούν λίγο λιπάκι παραπάνω εδώ θα κάνουν ανάσταση-, ενώ ο γύρος κοτόπουλο είναι εξίσου απολαυστικός. Τα καλαμάκια και τα μπιφτέκια είναι επίσης εξαιρετικά, ενώ στον κατάλογο αξίζει να δοκιμάσει κανείς το κοντοσούβλι, το κοκορέτσι, τα παϊδάκια, το αρνάκι και το κοτόπουλο σούβλας. Ο λογαριασμός για ένα χορταστικό σουβλακογεύμα, συνοδεία μπίρας, κυμαίνεται στα 12-15€.

Anadolu

Μπούσγου 2, Γκύζη, τηλ.: 210 6431990

Στο Anadolu θα ανακαλύψεις την ανατολίτικη κουζίνα και τα κεμπάπ στα καλύτερά τους, κάνοντάς το αγαπημένο σου στέκι σε απόσταση αναπνοής από το Πεδίον του Άρεως. Ο κατάλογος περιλαμβάνει πληθώρα επιλογών σε κεμπάπ – μην παραλείψεις να δοκιμάσεις αυτό με τον πουρέ μελιτζάνας. Ωστόσο, σου προτείνουμε να μη μείνεις μόνο εκεί και να συνοδεύσεις με μια δροσερή σαλάτα κασίκ (ψιλοκομμένα λαχανικά, καρύδι, κουκουνάρι, δυόσμο, λεμόνι και dressing ροδιού), το εξαιρετικό μαντί και το πατλιτζάν (ψητή λιωμένη μελιτζάνα με γιαούρτι, σκόρδο, λεμόνι και ελαιόλαδο). Ένα πλήρες γεύμα με κρασί θα σου κοστίσει περίπου 20€ ανά άτομο.

Άμα Λάχει

Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, τηλ.:21 0384 5978

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Christos Daskalakis (@christosdaskalakis)


Στο Άμα Λάχει η απόλαυση των μεζέδων είναι καθημερινή υπόθεση, κάτι που μπορεί να σου το επιβεβαιώσει κάθε μερακλής και λάτρης του καλού φαγητού στην πόλη. Η πανέμορφη –και σομπάτη για τις κρύες μέρες του χειμώνα- αυλή του γεμίζει ασφυκτικά κάθε μέρα, ενώ τα πιάτα του εξαφανίζονται στο λεπτό, χάρη στη μοναδική τους νοστιμιά. Ενώ εμείς γράφουμε, εσύ δοκιμάζεις κολοκυθοκεφτέδες με γραβιέρα Κρήτης, φέτα και μυρωδικά, σκιουφιχτά Κρήτης με μανιτάρια, κεφαλογραβιέρα Κεφαλονιάς και λάδι τρούφας, καθώς και κριθαρότο με κοτόπουλο και καπνιστή πανσέτα. Για ένα πλούσιο τσιμπολόγημα, συνοδευόμενο από μπύρες ή ουζάκια, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15-20€ ανά άτομο.

Το Κουτσό

Βαλτινών 14, Γκύζη, τηλ: 21 1118 0163


Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στα μεζεκλίκια και καθόμαστε σε αυτό το φιλικό, παρεΐστικο και pet-friendly τσιπουράδικο-μεζεδοπωλείο-καφενείο. Τα τραπέζια γεμίζουν με νόστιμα πιατάκια, ούζο, τσίπουρο, εγχώριες μπίρες και καλή διάθεση. Στον κατάλογο θα βρεις λαχταριστές επιλογές, όπως κεμπάπ με πιτάκια, ψητή ντομάτα και σως γιαουρτιού, ντάκο, σαλάτα με μαυρομάτικα, βιετναμέζικη μακαρονοσαλάτα, καθώς και αρκετά πιάτα ημέρας. Οι live βραδιές με ρεμπέτικα είναι συχνές, με εξαιρετικούς μουσικούς που δημιουργούν μοναδική ατμόσφαιρα. Ο λογαριασμός, συνοδεία κρασιού ή τσίπουρου, κυμαίνεται στα 15-18€ ανά άτομο.

Ηλίας 1958

Μπούσγου 2, Γκύζη, τηλ: 210 6421129

Παραμένει, παρά τις αλλαγές των καιρών, μια σταθερή αξία για ουζάκι ή τσίπουρο και απλούς, αλλά απολαυστικούς μεζέδες, σε ένα ευχάριστο και ιστορικό περιβάλλον αφού έχει στην πλάτη του πάνω από 65 χρόνια ζωής. Οι παλιές γκραβούρες στους τοίχους επιβεβαιώνουν την ιστορία του Ηλία ως ένα από τα παλαιότερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας, δίπλα σχεδόν στο Πεδίον του Άρεως. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα κεφτεδάκια της Κυρά-Ντίνας, τον μπεκρή μεζέ, τους κολοκυθοκεφτέδες, τη φέτα ψητή στον φούρνο, το χοιρινό με άσπρη σάλτσα, τις αντζούγιες Καλλονής με λάδι και ξύδι και την πικάντικη πίτα Καισαρείας. Συνοδεύεις με τσιπουράκι ή ουζάκι και δεν δίνεις περισσότερα από 15-18€ το άτομο.

Ουζερί του Λάκη

Ελπίδος 16, Πλ. Βικτωρίας, τηλ: 210 8213776


Ο Λάκης, ένα κλασικό, θρυλικό και ιδιαίτερα αγαπητό ψαροστέκι στην Πλατεία Βικτωρίας, έχει χτίσει τη φήμη του χάρη στις προσιτές τιμές και τις πλούσιες θαλασσινές συνταγές του, τις οποίες ανανεώνει τακτικά χωρίς να κάνει εκπτώσεις στις μερίδες. Εδώ απολαμβάνουμε πιάτα όπως αχνιστό σαλάχι, γαρίδα σαγανάκι σε κριθαρένια φωλιά, μουσακά σαρδέλας, ψητό θράψαλο, σουβλάκι μπακαλιάρου, κριθαρότο με χταπόδι, καλαμάρι με μπάμιες, ρεβιθάδα με γαρίδες, γίγαντες φούρνου με καλαμάρι και κροκέτες μπακαλιάρου με πουρέ παντζάρι. Ο λογαριασμός, μαζί με τα ουζο-συνοδευτικά, δεν ξεπερνά τα 20-22€ ανά άτομο. 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v