Τα αγαπημένα μας μέρη για κρέας στην Αθήνα (και παραέξω)

Λαχταράς παϊδάκια; Μήπως μια εκλεκτή T-Bone; Λίγο ταρτάρ; Για κάθε σου ανάγκη είμαστε εδώ και προτείνουμε τους κορυφαίους ναούς της κρεατοφαγίας στην πόλη και τα προάστια.

Τα αγαπημένα μας μέρη για κρέας στην Αθήνα (και παραέξω)

Από το Περιστέρι μέχρι το Σύνταγμα και από τα Μελίσσια ως τους Αμπελόκηπους, premium κοπές κρέατος αλλά και άλλες, πιο «λαϊκές», παρελαύνουν σε τραπέζια που στήνονται σε αυλές και σάλες για να ξεκινήσει το πρωτεϊνικό τσιμπούσι.

Ακολούθησέ μας σε μια νόστιμη βόλτα στους ναούς του κρέατος της Αθήνας, αλλά και των προαστίων και δε θα χάσεις.

Base Grill

Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι, τηλ. 210 5757455 και Ζησιμοπούλου 5, Γλυφάδα, τηλ: 21 0898 5848


Από το 2005 υπηρετεί σταθερά και με αγάπη την εκλεκτή κρεατοφαγία, με κοπές και κρέατα που (τότε) στην Αθήνα ο κόσμος δεν είχε δοκιμάσει ακόμα. Πλέον παραμένει μια γευστική σταθερά, έχοντας αποκτήσει «αδερφάκι» στη Γλυφάδα, σερβίροντας σπαλομπριζόλες, πικάνια, μοσχαρίσιο συκώτι, βοδινό ταρτάρ με αβγοτάραχο τρικαλινού, λουκάνικο μαύρου χοίρου και φυσικά αυτές τις αξεπέραστες τηγανιτές πατάτες με τα αυγουλάκια από πάνω. Συνοδεία κρασιού, υπολόγισε από 35€ και πάνω, αναλόγως κρέατος.

Ρεμούτσικο

Αγίου Δημητρίου 120, Αγ. Δημήτριος, τηλ: 2109704515


Σε αυτήν την υπέροχη αυλή, η κρεατοφαγία έχει την τιμητική της. Εδώ και δεκαετίες, το Ρεμούτσικο σερβίρει νοστιμότατα μεζεδάκια (μελιτζάνες στο φούρνο με φέτα και ντομάτα, τυροπιτάκια με μέλι και σουσάμι, τηγανιτά κολοκυθάκια κ.α.) στα ξύλινα τραπέζια του, όμως την παράσταση κλέβει η εξαιρετική σχάρα με το φημισμένο του κοντοσούβλι, τα παϊδάκια και τα μπιφτέκια να φέρνουν κόσμο και κοσμάκη από κάθε γωνιά της Αθήνας στο κατώφλι του. Με χύμα κρασί, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 20€ το άτομο.

Πείνασες για παϊδάκι; Περισσότερα εδώ

Κιτσαρώνας

Παπαδημητριου 2, Αχαρνές, τηλ: 210 2465141


Γνωστή και ως «η καλύτερη ταβέρνα στα Βαλκάνια» από τους φανατικούς θαμώνες της,  ο Κιτσαρώνας από το 1955 δεν αστειεύεται: ποιότητα φαγητού αξεπέραστη, αρνίσια παϊδάκια που ξεχωρίζουν για το ψήσιμο και τη γεύση τους, θεϊκές πατάτες τηγανιτές, χοντροκομμένες, όπως παλιά και εξαιρετικές μπριζόλες μοσχαρίσιες και χοιρινές εγγυώνται ένα οργασμικό κρεατοφαγικό τσιμπούσι. Εδώ θα φας και θα χορτάσεις με το παραπάνω, πληρώνοντας κάτι λιγότερο από 20€ ανά άτομο.

Γίδι

Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, τηλ: 210 2828848


Μια πανέμορφη αυλή στην Μεταμόρφωση, περιμένει τους κρεατοφαγάδες της πόλης να απολαύσουν εξαιρετικά κρεατικά, με αρκετές δημιουργικές πινελιές και ιδιαίτερες κοπές. Στο Γίδι το κρέας έχει τον πρώτο λόγο με επιλογές όπως εκλεκτό χοιρινό Iberico, χοιρινό Mangalitsa, προσούτο προβατίνας, αρνίσια παΐδάκια και γιγαντιαίες σπαλομπριζόλες που χορταίνουν δύο άτομα. Αν είσαι αρκετά μερακλής θα δοκιμάσεις και πατσά ή έντερα αρνίσια τηγανιτά ή ένα πρόβατο στη γάστρα. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 30€ το άτομο μαζί με κρασί.

Τηλέμαχος Athens

Πανεπιστημίου 10,  τηλ: 21 0361 3300


Στο κέντρο της πόλης, το εστιατόριο του Γιώργου Τσιλιγκίρη δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Εδώ το κρέας θα το γευτείς σε πληθώρα επιλογών, σε περιβάλλον αστικής ταβέρνας, με τον κατάλογο να περιλαμβάνει εξαιρετικές επιλογές όπως Τ-Βοne, από ισπανικό Black Angus, μπιφτέκι από dry aged κρέατα, μαύρο χοίρο στη σούβλα, χειροποίητο πικάντικο λουκάνικο από κρέας χοιρινό, λίγο πρόβειο και λίγο βοδινό, κεμπαπάκια πρόβατο, Rib Eye ελληνικό και ταλιάτα από το Piedmontese της Ιταλίας. Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει περί τις 150 ετικέτες, ενώ ο λογαριασμός με ποτήρι κρασί, από 40€ το άτομο, αναλόγως κοπής και κρέατος.

Birdman

Βουλής 35, Σύνταγμα, τηλ: 2103212800


Με γεύσεις εμπνευσμένες από τις παμπ που στεγάζονται στο μετρό του Τόκιο, το Japanese bar + grill του Άρη Βεζενέ αποτελεί ένα από τα κλασικότερα πλέον στέκια για high end κρεατοφαγία στην Αθήνα. Στην γκριλιέρα του ψήνονται σουβλάκια από διάφορες κοπές κοτόπουλου (yakitori) και βοδινού (Kushi), ενώ πιάτα όπως το ταρτάρ από την γαλικιανή φυλή βοοειδών Rubia Galega και το στήθος πάπιας με apple wafu (μήλο, σέλερι και κρεμμύδι) εντυπωσιάζουν και αξίζει να τα δοκιμάσεις έστω και μια φορά στη ζωούλα σου. Λογαριασμός στα 35-40€ το άτομο, για τσιμπολόγημα με κρασί.

Μιχάλης - Στου Κουτρούλη

Βαρίκα 8, Αμπελόκηποι, τηλ: 2106913542

Σε αυτό το κρυμμένο και ζεστό κουτούκι στους Αμπελόκηπους, στο υπόγειο μιας πολυκατοικίας που δεν το παίρνει το μάτι σου, τα λαχταριστικά κρεατικά έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Στον λιτό κατάλογο θα βρεις εξαιρετικά παϊδάκια που κόβονται την ώρα της παραγγελίας, χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα μουστάρδας και δενδρολίβανο, μπιφτέκια ζουμερά, αλλά και… καλλιτεχνική γαρδούμπα για να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Μην αμελήσεις να δοκιμάσεις και τους λαχανοντολμάδες, πιάτο – σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, με νοστιμότατη σάλτσα. Ο λογαριασμός με κρασί στα 15-18€/ άτομο.

Το Κουτούκι του Μαραθωνίτη

Υμηττού 253 & Βίνγκελμαν 3, Παγκράτι, τηλ. 210 7017404


Αυθεντικό κουτούκι στο Παγκράτι, αυτό του Μαραθωνίτη σε υποδέχεται με θεόρατα κρασοβάρελα στους τοίχους, κουρτινάκια με κεντήματα για να επιδοθείς σε άνευ προηγουμένου «παλιακή» κρεατοφαγία. Τα πρόβεια και τα αρνίσια παϊδάκια στα κάρβουνα είναι το αδιαμφισβήτητο χιτ του καταλόγου, ο οποίος περιλαμβάνει επίσης τρυφερό συκώτι στα κάρβουνα, μπριζολάκια λαιμού μερίδα με πατάτες τηγανιτές, κοντοσούβλι, φρυγαδέλια κόλαση, απάκι χοιρινό και λουκάνικο μοσχαρίσιο. Πολύ καλό και το κρασί τους, ενώ συχνά παίζει και ρεμπέτικα χωρίς μικρόφωνο. Λογαριασμός στα 20€ το άτομο, με κρασί.

Smokey Joe's

Ανδρέα Παπανδρέου 2Α, Μελίσσια, τηλ: 21 0810 1889


Σε αυτό το κρυμμένο στέκι κρεατοφαγίας στα βόρεια, ο μερακλής ιδιοκτήτης ξέρει καλά την τέχνη του BBQ και καπνίζει αποκλειστικά αμερικάνικα Βlack Αngus με τη μέθοδο low and slow για 12-15 ώρες, συνδυάζοντάς τα με υπέροχες μαρινάδες. Εδώ δοκιμάζουμε καπνιστό pulled pork είτε σε burger είτε σε μερίδα, εξαιρετικό brisket, Spare Ribs σιγοκαπνιστά, αλλά και ένα All in One Burger στο οποίο μπαίνουν όλα τα κρέατά τους, μαζί με τσένταρ και διπλό αυγό μάτι. Για ένα πλήρες γεύμα, με μπίρα, ο λογαριασμός στα 30-35€ το άτομο.

Περισσότερο low and slow κρέας εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v